هشدار درباره داروی تقلبی قارچ سیاه

به گزارش مجله سرگرمی، سازمان غذا و دارو با اعلام اینکه داروی آمفوتریسین که برای درمان قارچ سیاه بیماران مبتلا به کرونا مصرف می گردد تامین شده، نسبت به وجود نمونه تقلبی این دارو هشدار داد.

هشدار درباره داروی تقلبی قارچ سیاه

به گزارش ایرنا، سازمان غذا و دارو گفت: با افزایش موارد ابتلا به قارچ سیاه در بیماران مبتلا به کرونا دلتا، طی هفته های گذشته اندازه مصرف دوماهه کشور طی یک هفته به اتمام رسید که اقدامات فوری جهت واردات و جایگزین این دارو انجام شده و در تمامی داروخانه های منتخب توزیع شد.

سازمان غذا و داور اضافه نمود: بعلاوه متاسفانه طی هفته های اخیر، همزمان با کمبود مقطعی این دارو افراد سودجو مبادرات به فروش دارو های تقلبی با برچسب داروی اصلی و قیمت 10 تا 20 برابری می کردند که علاوه بر کلاهبرداری از خانواده بیماران، جان آنان را هم به خطر می انداختند.

این سازمان توضیح داد: لذا به مردم توصیه می گردد داروی مورد نظر خود را تنها از داروخانه ها و پس از استعلام از سامانه TTAC به آدرس www.ttac.ir تهیه نموده و به هیچ اسم برای تهیه داروی خود به بازار آزاد مراجعه ننمایند، چرا که هیچ تضمینی برای اصالت و سلامت این دارو ها وجود ندارد.

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو روز چهارشنبه 10 شهریور ماه از توزیع داروی آمفوتریسین بی که برای درمان قارچ سیاه تجویز می گردد، در داروخانه های منتخب سراسر کشور اطلاع داد.

حیدر محمدی با اشاره به کمبود مقطعی داروی آمفوترسین بی به دلیل افزایش بیماران مبتلا به موکور (قارچ سیاه) گفت: در گذشته اندازه احتیاج ماهانه کل کشور به این دارو فقط 8 تا 9 هزار عدد بود، اما با افزایش موارد ابتلا به قارچ سیاه در بیماران مبتلا به کرونا دلتا، اندازه مصرف دوماهه کشور طی یک هفته به اتمام رسید.

وی اضافه نمود: سازمان غذا و دارو بلافاصله نسبت به واردات فوریتی این دارو اقدام و داروی مورد احتیاج روز گذشته (سه شنبه 9 شهریور) وارد کشور شده و پس از شناسه گذاری تحویل شرکت های پخش شد.

بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های عفونی آمریکا، قارچ سیاه در کپک و مواد آلی پوسیده در خاک وجود دارد و به وسیله استنشاق یا بریدگی و زخم های پوستی وارد بدن انسان می گردد و روی سینوس ها تاثیر می گذارد.

یک دلیل ابتلای بیماران یا بهبودیافتگان کرونا می تواند این باشد که قارچ به وسیله مرطوب نماینده ها یا دستگاه های اکسیژن حاوی آب آلوده به بیماران منتقل شده باشد. عفونت، اما به وسیله فرد به فرد قابل سرایت نیست. دلیل نامگذاری هم آن است که لکه سیاهی بینی بیماران را فرا می گیرد.

عفونت قارچی بسیار تهاجمی است و باید به سرعت مداوا گردد. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های عفونی آمریکا، نرخ مرگ و میر ابتلا به این عفونت را 54 درصد اعلام نموده که رقمی هشدار دهنده است.

در خصوص علایم قارچ سیاه باید گفت این عفونت روی سینوس ها، مغز و ریه ها تاثیر می گذارد و می تواند در افراد دیابتی یا دارای نقص شدید ایمنی مانند بیماران سرطانی خطرناک باشد. پزشکان مظنون هستند که ممکن است ارتباطی میان این بیماری و دارو های استروئید (کورتون) که برای درمان کووید به کار می رود وجود داشته باشد. بطور کلی بدن قادر به دفع این آلودگی قارچی است و کسانی که دارای یک سیستم ایمنی به شدت ضعیف هستند، مثلا بیمارانی که پیوند عضو داشته اند یا بیماران سرطانی، احتمالا نمی توانند در برابر آن مقاومت نمایند.

تا کنون چندین مورد مرگ بر اثر ابتلا به قارچ سیاه در ایران از جمله استان گلستان گزارش شده است.

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

namasho.com: نماشو: آگهی رایگان، رپورتاژ خبری، طراحی سایت، سئو و بهینه سازی وبسایت

منبع: فرارو
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 157292

به "هشدار درباره داروی تقلبی قارچ سیاه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هشدار درباره داروی تقلبی قارچ سیاه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید