هدف آمریکا از تحریم ژنرال های نفتی ایران چیست؟

به گزارش مجله سرگرمی، آمریکا بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت و تعدادی از مقام ها و نهاد های مرتبط با صنعت نفت را مشمول قوانین مبارزه با تروریسم قرار داد و آنان را به فهرست تحریم شدگان این کشور اضافه نمود.

هدف آمریکا از تحریم ژنرال های نفتی ایران چیست؟

به گزارش خبرنگاران، زنگنه در واکنش به این اقدام آمریکا در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: تحریم من و همکارانم واکنش منفعلانه به شکست سیاست واشنگتن برای به صفر رساندن صادرات نفت است.

وزیر نفت همچنین با بیان اینکه دوران یک جانبه گرایی در دنیا به سرانجام رسیده است، تأکید کرد که صنعت نفت ایران از پا نخواهد نشست.

وزارت خزانه داری آمریکا روز دوشنبه پنجم آبان با انتشار بیانیه ای مدعی شد که هدف تحریم های جدید یا مضاعف، افزایش فشار بر بخش هایی از نظام جمهوری اسلامی است که نقشی کلیدی در حمایت از نیروی قدس سپاه دارند.

بر اساس این تصمیم، کلیه دارایی های متعلق به افراد و نهاد های نام برده شده در آمریکا مسدود شده و شهفرایندان آمریکایی اجازه معامله با آن ها را نخواهند داشت.

وزارت نفت ایران، شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی نفت کش ایران تحت تحریم قرار گرفته اند.

مسعود کرباسیان، مدیرعامل شرکت نفت ایران و بهزاد محمدی، مدیر عامل شرکت پتروشیمی از جمله اشخاصی هستند که در فهرست جدید تحریم های آمریکا قرار گرفته اند. محمود مدنی پور، تاجر نفتی که نامش در جریان اعزام نفتکش ها به ونزوئلا مطرح شده بود نیز در این فهرست واقع شده است.

بیانیه جدید آمریکا برای تحریم 8 شخص، 11 نهاد و دو نفتکش به دلیل ارتباط با بخش نفت ایران در حالی منتشر شده است که روز یک شنبه رابرت ابراین، مشاور امنیت ملی رئییس جمهوری آمریکا گفت که واشنگتن گزینه چندان دیگری برای اعمال تحریم های جدید علیه ایران ندارد.

پیش از این اقدام آمریکا ایرج مسجدی سفیر ایران در عراق را نیز تحریم نموده بود.

چند روز پیش روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی به نقل از منابع آگاه نوشت که دولت دونالد ترامپ میخواهد تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تحریم هایی را علیه ایران وضع کند که برداشتن آن ها در آینده سخت باشد.

با این حال حمید بعیدی نژاد، سفیر ایران در لندن در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: دولت آمریکا یک قانون تحریمی را صد بار اجرا می نماید و هر روز یک سفیر، وزیر و یا شرکت را به فهرست خود اضافه می نماید، اما اضافه کردن اعضای دولت، سفیران، مدیران و نهاد های سیاسی یا مالی کشور مسئله ای از آن ها حل نمی نماید. ملت و دولت ایران برای شکست سیاست تحریم و فشار حداکثری آمریکا متحد هستند.

بخوانید ...

جو بایدن یا دونالد ترامپ؛ ترجیح دنیا چیست؟

انتخابات آمریکا و چشم انداز قیمت دلار در ایران

چرا آن ها که از ترامپ متنفرند، همچنان او را دنبال می نمایند؟

مشاور امنیت ملی آمریکا گفت که واشنگتن گزینه چندان دیگری برای اعمال تحریم های جدید علیه ایران ندارد

دکتر عبدالرضا فرجی راد استاد دانشگاه، سفیر پیشین ایران در نروژ و تحلیلگر مسائل ژئوپلتیک در این باره به خبرنگاران گفت: کاخ سفید این احتمال را می دهد که ترامپ در انتخابات بازنده باشد، در نتیجه تحریم ها علیه ایران را به سمتی راهنمایی می نماید که رییس جمهور بعدی ایالات متحده آمریکا کار سختی برای باز گرداندن آن داشته باشد. به همین دلیل کوشش می نمایند تمام تحریم ها را به سمت مبارزه با تروریسم راهنمایی نمایند که اگر رییس جمهور بعدی آمریکا بخواهد این تحریم ها را لغو کند باید وارد بحث با کنگره و سنا گردد. اگر رییس جمهور آینده نامزد دموکرات ها باشد با توجه به اینکه سنا در دست جمهوری خواستار است این کار برای او سخت خواهد بود. مگر اینکه در این انتخابات که تعدادی از سناتور ها هم مشخص می گردد، دوباره سنا به دست دموکرات ها بیافتد.

او اضافه نمود: بنابراین دولت ترامپ هدفش را از تحریم ها علیه ایران تغییر داده است. تا به امروز هدف این بود که با فشار ایران را به پای میز مذاکره بکشانند تا بتوانند از مذاکرات دستاورد تبلیغاتی در سیاست خارجی برای انتخابات به دست بیاورد، اما حالا هدف این است پیش پای رییس جمهور احتمالی دموکرات سنگ بیاندازند یا به نوعی انتقام بگیرند. از ایران هم می خواهند انتقام بگیرند چرا که ایران پای میز مذاکره نیامده است.

به گفته فرجی راد حالا در چند روز مانده تا انتخابات باید منتظر اقدامات دیگر هم از سوی دولت آمریکا بود. بعد از انتخابات هم اگر ترامپ بازنده باشد طی 50 روزی که بر سر کار است به این اقدامات ادامه خواهد داد. چراکه در آن 50 روز هیچ علاقه ای برای مذاکره ای از سوی دو طرف وجود ندارد.

او درباره مسیری که دولت ترامپ در تحریم های تازه علیه ایران انتخاب نموده گفت: تحریم های تازه علیه مقامات وزارت نفت در راستای ادعای مبارزه با تروریسم است. آمریکا می گوید پول نفت هزینه اقدامات تروریستی می گردد. به این ترتیب دیگر رییس جمهور آمریکا نمی تواند به راحتی این تحریم ها را لغو کند. هر تحریمی که به بهانه تروریسم اجرا شده باید در کنگره و سنا لغو گردد.

این استاد دانشگاه گفت: جمهوری خواستار در کنگره و سنا در دوران اوباما نیز در فرایند توافق اتمی ایران و ایالات متحده مسائل زیادی به وجود آوردند و باعث شدند که اوباما هر سه ماه گزارشی در این باره به کنگره بدهد.

این استاد دانشگاه درباره این که اگر رییس جمهور بعدی آمریکا از برجام خارج گردد فرایند لغو تحریم ها چگونه می گردد، گفت: در این حالت تحریم هایی که در کانال مبارزه با تروریسم نباشد با فرمان رییس جمهور لغو می گردد، اما بعد از حادثه 11 سپتامبر قانونی در آمریکا تصویب شد که بر مبنای آن دیگر رییس جمهور به تنهایی نمی تواند تحریم های حوزه مبارزه با تروریسم را لغو کند.

او تاکید نمود که تحریم های تازه علیه مقامات وزارت نفت فروش نفت ایران را هدف قرار داده است. دولت آمریکا در صورت باخت ترامپ هر کاری از دستش بر بیاید در روز های باقی مانده برای جلوگیری از لغو تحریم ها علیه ایران انجام خواهد داد.

او درباره اینکه واکنش ایران چه می تواند باشد، گفت: فعلا یک رییس جمهور تهاجمی در کاخ سفید است چند روز دیگر انتخابات است طبیعتا اگر ترامپ بازنده باشد و ایران قصدی برای مذاکره با بایدن داشته باشد، این کار در قالب 1+5 خواهد بود. این امکان هم وجود دارد که رییس جمهور بعدی آمریکا بخشی از تحریم ها را لغو کند و فضای را برای کار کردن ایران با دیگر کشور ها فراهم نماید و از این طریق فرصت لازم برای مذاکره با مجالس آمریکا را پیدا کند.

karnikan.ir: مجله کارنیکان: وبلاگ خبری و تحلیلی

منبع: فرارو
انتشار: 7 آذر 1400 بروزرسانی: 7 آذر 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 115963

به "هدف آمریکا از تحریم ژنرال های نفتی ایران چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هدف آمریکا از تحریم ژنرال های نفتی ایران چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید