پاریس به دنبال بله دریافت از ترامپ، مکرون مامور ارسال پیغام به ایران شد
به گزارش مجله سرگرمی، جوان ترین رهبر اروپا در میان کهنه کار ترین سیاستمداران اروپا به دنبال آرام کردن پیرترین رئیس جمهور است! مکرون میانجی است؟ پیغام رسان است؟ در واقع او قرار است در نشست جی 7 دقیقا چه نقشی ایفا نماید؟ آیا او سخنگو و نجات دهنده اروپا است؟ یا جوش دهنده معاملات؟ آیا ماموریت مکرون فقط ایران است؟

زهره نوروزپور: اجلاس موسوم به گروه 7 با حضور هفت کشور صنعتی جهان روز گذشته اغاز به کار کرد. این اجلاس در حالی برگزار می گردد که محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان روز آدینه به دیدار امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه رفته بود. دیداری که حواشی خاص و همیشگی خودش را داشت!
پس از دیدار ظریف با مقامات فرانسه رسانه های خبری جهان از جزئیات طرح و گفتگوی مکرون و ظریف نوشتند و همچنان نیز می نویسند!
وزیر خارجه کشورمان در اینباره در میان خبرنگاران توضیحاتی ارائه داد و تلویحا اعلام نمود که فعلا وارد جزئیات طرح نمی گردد و این مساله در اینده روشن خواهد شد. با اینحال اقای وزیر مفاد منتشر شده در رسانه های خارجی را تکذیب و تایید ننموده است. کما اینکه مقامات فرانسه نیز سکوت نموده اند! اما این طرح چیست؟ می ماند برای وقتی که مقامات آن را به زبان بیاورند!
پیغام رسان ترامپ یا میانجی اروپا و آمریکا؟
روز گذشته امانوئل مکرون جوان، به پیشواز ترامپ 70 ساله رفت. مکرون جوان ترین رهبر اروپا به حساب می آید و ظاهرا از همه عاقلتر! به مانند دالتون های کارتون دوست داشتنی لوک خوش شانس که کوچکترین این برادران از همه باهوش تر و جذابتر بود! احتمالا مکرون نیز برای ترامپ و رهبران اروپا حکم دالتون کوچیکه را دارد!
با اینحال هرچه که باشد فرد قابل اعتماد اروپا شده است. کسی که مرکل به او اعتماد نموده است. اتحادیه اروپا به او اعتماد نموده است. جانسون او را رفیق می داند! اما مردم داخل کشورش او را بی لیاقت می خوانند! در شنبه های اعتراضی...
از زمان خروج واشنگتن از برجام، اولین رهبر اروپایی که به جنب و جوش افتاد و برای حل و فصل این مناقشه دست به کار شد ، مکرون رئیس جمهور فرانسه بود. او قبل از ترزامی نخست وزیر وقت انگلیس و آنگلا مرکل صدراعظم آلمان، راهی کاخ سفید شد. سفری که حواشی خاص خود را در ان زمان به همراه داشت و بعضی معتقد بودند مکرون مساله ای را حل ننموده است بلکه با ترامپ درباره ایران زد و بند نموده است! اما مکرون آن روزها اعلام نمود که با ترامپ درباره برجام مفصل صحبت نموده است و ترامپ قول داده است که تا مدتی معافیت تحریمی اعلام کند که همان فروش نفت بود. آمریکا در اردیبهشت ماه از برجام خارج شد و شش ماه به کشورهای خریدار نفت ایران فرصت داد که یک کشور جایگزین پیدا نمایند، در نهایت ابان ماه 97 تحریم نفتی ایران عملا اجرایی شد.
از سال گذشته تا کنون مکرون شاید تنها رهبری بوده است که رهبران بی حال اروپا را نیز درباره برجام و ایران تکان داده است. رفت و امدهای او، تلفن های او، کوشش برای میانجیگری، که همه اینها به حساب جوان بودنش نوشته شده است. رهبری جذاب که به دنبال دیده شدن در صحنه بین الملل است تا نام و یادی تاریخی، خصوصا بازیگری مهم، که تحول اساسی در بی سابقه ترین تنش چهل سال اخیر میان ایران آمریکا و همچنین اروپا و آمریکا را به نام خود ثبت کند.
با این حساب او این روزها مشغول جوش دادن معامله میان اروپا و آمریکا است. چرا که تکلیف ایران کاملا معین است. وزیر خارجه و رهبر معظم انقلاب اسلامی رسما اعلام نموده اند: نه جنگ نه مذاکره،تنها راه ایران مقاومت در برابر زیاده خواهی غرب است.
در همین حال خبرگزاری فرانسه به نقل از یک منبع دیپلماتیک فرانسه اضافه کرد: رهبران گروه 7 توافق کردند که امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه و میزبان این نشست باید به ایران پیغام بفرستد.
چهل و پنجمین اجلاس رهبران گروه 7 از روز شنبه در بیاریتز فرانسه آغاز به کار نموده است.
موضوع ایران یکی از محورهای اصلی رایزنی ها و گفت و گوهای رهبران هفت کشور پیشرفته صنعتی جهان در این نشست است.
حال مکرون یکه و تنها به دنبال این است که امریکا حداقل در راستا اینستکس سنگ اندازی نکند! حداقل برای نفتکش ها خلل ایجاد نکند! حداقل یه کم از تحریم ها کوتاه بیاید تا ایران از برجام خارج نگردد!
در همین محور شب گذشته مکرون با ترامپ رایزنی نموده است. اروپا به شدت از خروج گام به گام ایران از برجام وحشت زده شده است. آنها بر این باور هستند که اگر ایران از برجام خارج گردد نا امنی منطقه و اروپا را فرا خواهد گرفت چرا که افزایش غنی سازی اورانیوم به معنای ساخت بمب اتم است! در این میان امریکا بسیار دور است و مانند اروپا اسیبی نخواهد دید و مانند همواره اروپا سپر بلای آمریکا است. این باور غرب از قدام گام به گام ایران است.
حال که به گام سوم نزدیک می شویم مکرون در کوشش است که آمریکا را به این امر راضی کند که بعضی از تحریم ها را حداقل در معافیت قرار دهد! حال باید این این نجات دهنده اروپا می تواند ترامپ را راضی کند یا خیر؟
کما اینکه سنگ بزرگ دیگری که تازگی ها ترامپ جلوی پای اروپایی ها انداخته است، قطعنامه 2231 سازمان ملل است. امریکا به دنبال مجاب کردن اروپا برای لغو این قطعنامه است. قطعنامه ای که در سال 2020 به طور کامل ایران را از تحریم تسلیحاتی و اشخاص مهمی همچون سردار قاسم سلیمانی و نهادهای مهم دیگر خارج خواهد نمود. این به این معناست که اگر ترامپ پیروز گردد و جلوی اجرای این قطعنامه را بگیرد برجام به طور رسمی و حقوقی از بین خواهد رفت که بسیار دور از ذهن است که ترامپ بتواند در این امر پیروز گردد. چرا که اروپا دقیقا به دنبال همین است تا با خریدن زمان از آمریکایی ها، جلوی این اقدام را بگیرند تا برجام بر سر جایش باقی بماند!
مکرون و ترامپ چه گفتند و چه پیشنهاد دادند؟
پس از دیدار روسای جمهور امریکا و فرانسه شبکه الجزیره به نقل از کاخ الیزه مدعی شد که رئیس جمهور فرانسه به همتای آمریکایی خود پیشنهاد داده که در ازای عدم غنی سازی اورانیوم توسط ایران، واشنگتن اجازه صادرات محدود نفت را به ایران بدهد.
به گزارش فارس، دفتر ریاست جمهوری فرانسه شامگاه شنبه با صدور بیانیه ای اعلام نمود که ترامپ در دیدار با مکرون تاکید نموده که به دنبال تقابل نظامی با ایران نیست.
در بیانیه کاخ الیزه آمده است که ترامپ طی گفت وگوهای خود با مکرون در حاشیه اجلاس گروه 7 در شهر بیاریتز فرانسه، با بیان اینکه تمایلی به آغاز جنگ با ایران ندارد اما توضیح داد که خواستار توافق جدیدی با ایران [در موضوعات هسته ای و منطقه ای] است.
همزمان وبگاه شبکه الجزیره به نقل از الیزه مدعی شده است که مکرون نیز در این دیدار به ترامپ پیشنهاد داده که برای کاهش تنش ها، واشنگتن به تهران اجازه دهد که صادرات نفت خود را به صورت محدود و برای مدت زمان معینی ادامه دهد اما به شرط اینکه ایران نیز دست از غنی سازی اورانیوم [بیش از سقف مشخص شده در برجام] بردارد.
به گزارش خبرنگاران این در حالی است که ظریف پس از سفر به فرانسه در توئیت خود نوشت: اکنون اجلاس جی هفت در حال برگزاری است، فرصتی برای آقای مکرون و سایر اعضای اروپایی 1+4 است تا با سایر اعضای گروه هفت صحبت نمایند.
همچنین ایرنا به نقل از آسوشیتدپرس و به نقل از یک خبرنگار فرانسوی گزارش داد که پاریس هفته هاست روی طرح کاهش تنش میان آمریکا و ایران کار نموده و امانوئل مکرون رییس جمهوری فرانسه این طرح را به اختصار به ترامپ ارائه نموده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: نشست گروه هفت متشکل از انگلیس، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و آمریکا در شهر تفریحی ساحلی بیاریتز در یکی از غیرقابل پیش بینی ترین مقاطع ریاست جمهوری ترامپ برگزار می گردد. یعنی زمانی که نظرات و تصمیمات عمومی وی روز به روز به طور فزاینده ای نامنظم تر و خام تر به نظر می رسند.
ترامپ به نظر می رسد که در نشست گروه 7 در انزوا باشد. همتای فرانسوی او می کوشد با طرح موضوعات مهم برای دو طرف راهی برای مذاکره و گفت وگو بیابد و مسائل مهمی چون طرح کاهش تنش با ایران را با وی مطرح کند.
یک دیپلمات فرانسوی که خواست هویتش فاش نگردد به آسوشیتدپرس گفت: مکرون امیدوار است که منافع مشترک یکسان، موجب گردد واشنگتن به گفت وگو تمایل بیشتری نشان دهد.
به گزارش خبرگزاری خبرنگاران، آسوشیتدپرس این بنگاه خبری آمریکایی در حالی از انزوای ترامپ در سال 2019 گزارش می دهد که سال گذشته نیز ترامپ با یک تصویر جهان را حیران کرد. تصویری که به زعم خودشان، شکوه و قدرت آمریکایی را زیر سوال برد و چهل و هشتمین رئیس جمهور کشورشان در میان متحدان قسم خورده اش در انزاوا و مورد هجوم و مخالفت رهبران صنعتی نهاده شد. تصویری که مشاهده می کنید اجلاس سال گذشته است که ترامپ از اروپایی ها درخواست تعرفه نموده بود. این تصویر لحظه ای است که این کشورها از صدرو بیانیه مشترک عاجز مانده اند و ترامپ این بیانیه را امضا نمی کند.
همچنین یک خبرگزاری ژاپنی نیز گزارش داده است که سال جاری نیز کشورهای صنعتی از صدور بیانیه عاجز هستند این پایگاه ژاپنی ان اچ کی روز یکشنبه به نقل از منابع آگاه نوشته است که سران کشورهای عضو گروه 7 در روز نخست نشست سالانه خود، در خصوص ایران بحث و رایزنی نموده اند.
بر اساس این گزارش، همه حاضران در این جلسه گفته اند که خواستار صلح و ثبات در غرب آسیا هستند و هیچ یک دنبال جنگ با ایران نیستند.
یک مقام دولت ژاپن به ان اچ کی گفته است که در این نشست آبه شینزو نخست وزیر این کشور در خصوص سفر اخیرش به ایران صحبت و تأکید نموده است که توکیو مصمم است که به کوشش های دیپلماتیک ادامه دهد.
به نوشته این پایگاه، به نظر نمی رسد طرح آمریکا برای تشکیل یک ائتلاف دریایی در خلیج فارس و تنگه هرمز در روز نخست نشست مورد بحث نهاده شده باشد.
مقاومت؛ پاسخ ایران
با اینحال با توجه به صحبت های وزیر خارجه کشورمان و رایزنی های او با سه کشور اروپایی نشان می دهد که اروپا تنها خود باید این وضعیت را حل و فصل نماید. رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در این سفرها پیغام واضح کشورمان را به جهان مخابره کرد. ایران با حفظ چند جانبه گرایی، به راستا خود برای استقلال و تعالی کشور ادامه خواهد داد و مهمترین گام نیز گام سوم است! آیا جی 7 آخرین شانس اروپا است؟
در همین باره نیز فلاحت پیشه در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امروز مجلس به دیدارهای اخیر ظریف و مکرون اشاره نمود و گفت: پیشنهاد آقای مکرون به جمهوری اسلامی ایران دو بخش اصلی دارد؛ شارژ اقتصادی اینستکس و تجدید معافیت هایی در زمینه فروش نفت. این پیشنهادها در آن حد ارزش ندارد که مانع گام سوم جمهوری اسلامی ایران گردد. ولی به هر حال موضوع ایران را در نشست گروه هفت در دستور حفظ خواهد نمود. به گونه ای که ترامپ نتواند نقشی دیگر و تنش تازه ای را در این میان ایجاد کند. اگر چه تنش هسته ای هنوز حل نشده است، اما راهبرد جمهوری اسلامی ایران در تغیر ماهیت تنش موجب سردرگمی دشمن شده است.
310 310
منبع: خبرآنلاینpicosho.ir: پیکوشو: تصاویر گردشگری ایران و جهان
gitiro.ir: گیتی رو: مجله گردشگری و مسافرتی، خبری و ورزشی