نمای کامپوزیت؛ مزایا، معایب و روش های اجرا
به گزارش مجله سرگرمی، نماهایی که در پوشش نهایی آن ها از ورق های آلومینیومی استفاده شده باشد را اصطلاحا نمای کامپوزیت می نامند. این نماها در ساختمان های با طراحی مدرن بیشتر استفاده می گردد. از آنجا که این نمای مدرن و زیبا وزن کمی داشته، اجرای آن بسیار راحت و آسان است. در ادامه این مطلب مزایا و معایب این متریال و نحوه اجرای آن آورده شده است.

نمای کامپوزیت
پنل های آلومینیومی معمولا از دو لایه آلومینیوم، مواد معدنی ضدآتش، هسته پلاستیکی یا پلی اتیلن تشکیل شده و ضخامتی حدود 4 میلی متر دارند. پوشش رویه آن نیز از جنس ACP یا رزین PVDF می باشد.
مزایای نمای کامپوزیت
همان طور که گفته شد، این مدل نما از 2 بخش فلزی و پلاستیکی تشکیل شده است. در واقع ترکیب این دو عنصر، موجب افزایش کارایی نمای کامپوزیت شده است. در ادامه مزایای این مدل نما آورده شده است.
1. اجرای آسان و سریع
یکی از مهم ترین مزایای نمای کامپوزیت اجرای آسان و سرعتی آن است. این ورق های سبک، به آسانی مونتاژ شده و در مدت زمان بسیار کمی اجرا می شوند.
2. مراقبت آسان
از دیگر مزایای کامپوزیت می توان به مراقبت آسان و بی دردسر آن اشاره نمود. در واقع این نما احتیاجی به مراقبت های خاص ندارد.
3. عایق صوت
استفاده از این متریال روی دیوارهای بنا، خاصیت عایق صوتی را در بنا افزایش می دهد.
4.ضد احتراق
در بیشتر کشورها ورق های کامپوزیت به عنوان مصالح ضدآتش مورد استفاده قرار می گیرد. نکته جالب در خصوص این ورق ها این است که درصورت آتش سوزی هیچ گونه آلودگی برای محیط زیست ایجاد نمی کند.
5. تنوع رنگ
نمای کامپوزیت تنوع رنگ بسیار متنوعی داشته و تقریبا در تمامی رنگ ها برای همه سلیقه ها موجود می باشد. برای رنگ کردن پنل های کامپوزیت از سیستم های پیشرفته و باکیفیتی استفاده می گردد تا رنگ دلخواه برای مصرف نماینده تامین گردد.
6. وزن کم
وزن کم ورق های کامپوزیت یکی از اصلی ترین دلایل استفاده از این متریال می باشد. وزن هر مترمربع از این ورق ها حدود 5 تا 8 کیلوگرم بوده که اگر بخواهیم آن را با متریال های دیگری مثل سیمان و سنگ مقایسه کنیم، وزن بسیار کمی محسوب می گردد. همچنین طبق محاسبات به عمل آمده، نمای کامپوزیت حدود 50 درصد سبک تر از ورق آلومینیومی معمولی، 75 درصد سبک تر از نمای شیشه، 85 درصد سبک تر از سیمان و 90 درصد سبک تر از نمای سنگ گرانیت می باشد که همین مزیت ارزش بسیار زیادی دارد.
7. مقاوم در برابر شرایط آب و هوایی
پوشش رنگ PVDF موجود روی ورق های کامپوزیت باعث شده تا این متریال بتواند در برابر نور خورشید و اشعه ماوراء بنفش از مقاومت نسبتا بالایی برخوردار باشد.
معایب نمای کامپوزیت
نمای کامپوزیت علاوه بر مزایای فوق العاده ای که در بالا گفته شد، معایبی نیز دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.
1. ماندگاری و دوام
ورق های کامپوزیت از ضخامت بسیار کمی برخوردار بوده و اصطلاحا باریک هستند. از این رو در برابر آسیب های فیزیکی مقاومت خیلی زیادی ندارند.
2. هزینه زیاد
ورق های کامپوزیت از مواد پلی اتیلن ساخته شده که قیمت نسبتا زیادی دارند؛ در نتیجه از نظر مالی کمی گران قیمت تر از دیگر مصالح به حساب می آیند. همچنین اجرای این نما نیز نسبت به نماهای دیگری مثل نمای رومی، هزینه بیشتری را شامل می گردد. در نتیجه قیمت تمام شده این نما نسبت به نماهای معمولی بیشتر است.
3. کمبود متخصص
از آنجا که نمای کامپوزیت جزء نماهای خاص به حساب می آید، هر کسی قادر به اجرای آن نیست. همچنین اجرای این نوع نما، احتیاج به ابزار و وسایل خاصی دارد.
4. جرم پذیری بالا
این مدل متریال به نسبت دیگر متریال ها راحت تر کثیف می گردد. همین موضوع را می توان یکی از مهم ترین معایب این نما دانست.
نحوه اجرای نمای کامپوزیت
به طور کلی در ایران تنها برای اجرای نمای کامپوزیت از 2 روش ثابت و ریلی استفاده می گردد. در ادامه به شرح این روش ها خواهیم پرداخت.
روش ثابت
در روش ثابت یا Fixing، ورق های کامپوزیت را شیار داده یا برش می زنند؛ سپس آن ها را روی زیرسازی آهنی یا آلومینیومی متصل می نمایند. همچنین در میان فاصله های بین ورق های کامپوریت از تسمه های ورقه ای و چسب های پلی اورتان استفاده می گردد. این روش اجرا، از سرعت نسبتا بالایی برخوردار است.
زیرسازی در روش ثابت به دو نوع آلومینیومی و آهنی دسته بندی می گردد. جهت اجرای کمربندی های اصلی زیرسازی در این روش، از پروفیل های آهنی که دارای مقاطع معین بوده و ابعادی متناسب با ساختمان دارند استفاده می گردد. علاوه بر این، از این پروفیل های آهنی در جهت ساخت شبکه ای از آکس های عمودی و افقی متصل به کمربندی که ورق های کامپوزیت نصب شده اند، استفاده می گردد.
روش ریلی
در روش ریلی یا Hanging روی ورق های کامپوزیت شیارهایی تعبیه می گردد که با یاری همین شیارها به صورت ریلی روی پروفیل های مخصوصی نصب می شوند. در این روش از پیچ یا پرچ استفاده نمی گردد؛ از این رو امکان جداسازی و تعویض این قطعات وجود دارد. همچنین سرعت کار نیز بالاتر است. بعد از اجرای کمربندهای آهنی، از نبشی های آهنی جهت شکل دریافت ساختار زیرسازی استفاده می گردد. ورق های کامپوزیت توسط اتصالات آلومینیومی به شکل ناودانی که در داخل لامل های آلمومینیومی وجود دارد، روی لامل ها نصب می شوند.
مدل های متنوع از نمای کامپوزیت
ورق های کامپوزیت رنگینمای کامپوزیت ساده قهوه ایورق های کامپوزیت خاصنمای کامپوزیت متفاوتنمای کامپوزیت سفیداستفاده از ورق کامپوزیت به عنوان پوسته ساختمانسخن آخر
نماهای ساختمانی تنوع زیادی داشته که می توان بهترین آن ها را با توجه به شرایط محیطی و کاربردی برای ساختمان انتخاب کرد. لطفا نظرات با ارزش خود را در قسمت ارسال نظر با ما در میان بگذارید.
منبع: مجله انگیزهchinaro.ir: چین: سفر به کشور پهناور و باستانی، پکن، شانگهای ،گوانجو و هانگزو
cruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوسها