نظام رتبه بندی کتابخانه ها برای نهاد کتابخانه های عمومی کشور ضروری است

به گزارش مجله سرگرمی، به گزارش خبرنگاران، اختتامیه طرح پژوهشی و رونمایی از سامانه رتبه بندی کتابخانه های عمومی کشور سه شنبه(30 دی ماه) با حضور علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور؛ مهدی رمضانی، معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور؛ محمد هادی ناصری ، مدیرکل اداره کل کتابخانه های عمومی تهران؛ امین متولیان، معاون برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد؛ علی اصغر گودرزی، مدیرکل توسعه کتابخانه ها و مشارکت های نهاد کتابخانه های عمومی کشور و اهالی رسانه در تالار جلسات کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار گشت.

نظام رتبه بندی کتابخانه ها برای نهاد کتابخانه های عمومی کشور ضروری است

مختارپور، با بیان اینکه امروز، روز پربرکتی برای نهاد کتابخانه های عمومی کشور است، گفت: رونمایی از سامانه رتبه بندی کتابخانه های عمومی کشور، دستاوردها و تجربیاتی به همراه خواهد داشت. از سال 1393 که گروه جدیدی در نهاد کتابخانه های عمومی کشور مستقر شد، یکی از موضوعاتی توانستیم با استفاده از تجربیات قبلی و شرایط موجود نهاد مورد توجه قرار دهیم، امر تحقیق، پژوهش و توجه به مسائل پشتیبانی از لحاظ علمی و تحقیقاتی بود. با توجه به محدودیت های بودجه ای که در بخش تحقیقات و پژوهش وجود داشت؛ اما خدمات مجدانه ای انجام شد که دست نهاد کتابخانه های عمومی کشور را از تحقیقات کاربردی پُر کرد و بی تردید با عملی شدن این تحقیقات، نهاد کتابخانه های عمومی کشور می تواند در ارائه خدمات و مدیریت، ارتقاء پیدا کند.

وی اضافه نمود: نهاد کتابخانه های عمومی کشور سازمانی است که باید خدمات فرهنگی-اجتماعی به مردم ارائه کند؛ بنابراین نظام رتبه بندی کتابخانه ها برای این نهاد ضروری است؛ چراکه به تعداد کتابخانه ها، شرایط متفاوتی برای درجه بندی وجود دارد و نمی توان با یک نگاه یکسان، آن ها را ارزیابی کرد.

مختارپور مطرح نمود: کتابخانه ها نیاز به مخاطب شناسی دارند که براساس پژوهش میدانی به نتیجه می رسد نه عنوانی؛ نهاد کتابخانه های عمومی کشور باید نیازهای مخاطبان برای دسترسی به کتابخانه ها و کتاب های مورد نظر را تامین کند و تامین این نیاز باید با توجه به نیاز همه اقشار مختلف جامعه باشد.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با ارائه مثالی به اهمیت توجه به نیاز مخاطبان در دسترسی به کتاب ها و کتابخانه ها توضیح داد: به عنوان مثال، معتقدیم که رواج و تبلیغ کتاب های کمک درسی پدیده مبارکی نبود؛ اما حالا کتابخانه ها این شرایط را دارند و کتاب های کمک درسی در دسترس دانش آموزان شهرهای مرکزی و مراکز استان ها برای قبولی در کنکور قرار گرفته است؛ اما مناطق محرومی هم داریم که هیچ دسترسی به کلاس های آموزشی و کتاب های کمک آموزشی ندارند و این دسترسی برای دانش آموزان مناطق محروم وجود ندارد تا عدالت فرهنگی تا حدی رعایت شود؛ بنابراین این نیاز وجود داشت که نهاد کتابخانه های عمومی کشور باید نیاز کتابخانه های مناطق محروم را برای دسترسی به کتاب های کمک درسی تامین کند، که البته انجام شد.

وی ادامه داد: برای تحقق عدالت فرهنگی در مناطق محروم نیاز به تأمین منابع آموزشی وجود داشت که دانش آموزان این مناطق با دانش آموزان مراکز استان ها و شهرهای مرکزی در یک سطح قرار بگیرند.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور بیان نمود: خوشحالم این روزها تحقیقات نتیجه بخشی در نهاد کتابخانه های عمومی کشور درحال انجام است و می توانیم سال 1400 را با یک پشتوانه قوی علمی و تحقیقاتی شروع کنیم. امیدواریم دستگاه های مختلف فرهنگی و ذی ربط، نهاد کتابخانه های عمومی کشور را در عملکرد بهتر و خدمات رسانی روشن تری به مخاطبان همراهی کنند.

مختارپور اشاره کرد: البته اگر با انجام این تحقیقات مشخص شود که برخی از کتابخانه ها کارآمدی کافی و مناسبی ندارند، نباید موجب دلخوری کتابداران و مردم آن منطقه باشد؛ بلکه این موضوع دستاویزی برای حمایت و ارتقاء فعالیت های آن کتابخانه از لحاظ کمی و کیفی است.

mahsanblog.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای مهسان

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران
انتشار: 20 مهر 1400 بروزرسانی: 20 مهر 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 129360

به "نظام رتبه بندی کتابخانه ها برای نهاد کتابخانه های عمومی کشور ضروری است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نظام رتبه بندی کتابخانه ها برای نهاد کتابخانه های عمومی کشور ضروری است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید