آشنایی با طرز تهیه میگو پلو
به گزارش مجله سرگرمی، میگو پلو یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که هر یک از شهرهای جنوبی کشور آن را به روش خاصی درست می کنند. میگو پلو بوشهری و میگو پلو با کشمش و گردو دو نوع پلوی پرطرفدار هستند.
برای مطالعه بیشتر با cruisero.ir: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.
میگو پلو نوعی برنج مخلوط است که به روش های مختلف و با مواد متنوعی درست می گردد. میگو پلوی بوشهری از مخلوط میگو با سبزی، سیر، پیاز داغ و شیره تمر هندی درست می گردد، در حالیکه میگو پلو با کشمش و گردو از مخلوط میگو با کشمش، گردوی خرد شده و پیاز داغ تهیه می گردد. هر کدام از این پلو ها طعم و مزه منحصر به فردی داشته و در منطقه خاصی شهرت و محبوبیت دارند. در ادامه با 2 روش پخت این پلوی خوشمزه آشنا می شوید.
1. طرز تهیه میگو پلو بوشهری
مواد لازم | |
میگوی پاک کرده | 500 گرم |
برنج | 3 پیمانه |
سبزی خرد شده (گشنیز، شنبلیله و شوید) | 100 گرم+ 25 گرم+ 30 گرم |
سس تمر هندی | 1/2 پیمانه |
سیر | 3 حبه |
پیاز | 1 عدد |
زنجبیل تازه | مقداری |
آبلیموی تازه | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده غلیظ | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به میزان لازم |
فلفل قرمز چیلی | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- ابتدا میگو را طعم دار کنید. برای این منظور میگوی پاک کرده و شسته را در ظرفی بریزید؛ زنجبیل را پوست گرفته و رنده کنید. یک حبه سیر را رنده کرده و همراه با زنجبیل، نمک، فلفل، زردچوبه، آبلیمو و یک قاشق غذاخوری محلول زعفران به میگو اضافه کنید. میگو را خوب چنگ بزنید تا ادویه ها به خورد آن رود، از آنجا که میگو پلوی اصلی غذایی تند است در صورت تمایل کمی فلفل قرمز چیلی نیز به آن اضافه کنید.
- درب ظرف حاوی میگو را با سلفون بپوشانید و به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید.
- برای درست کردن سس تمر هندی، تمر هندی را در کاسه ای ریخته و آب جوش را به آن اضافه کنید. هم بزنید تا تمر هندی در آب جوش حل گردد و پس از اینکه یکدست شد، آن را از صافی عبور دهید.
- کره را داخل ماهیتابه بر روی حرارت ملایم، ذوب کنید؛ پیاز خرد شده را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا طلایی گردد، سپس 2 حبه سیر را ریز خرد کرده و به پیاز اضافه کنید. سیر و پیاز را 3-2 دقیقه با هم تفت دهید.
- میگو ها را از یخچال خارج کرده و به مخلوط سیر و پیاز اضافه کنید. میگو را حدود 6-5 دقیقه تفت دهید تا آب آن کشیده گردد.
- سبزی را به میگو اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا آب سبزی کشیده گردد. سپس سس تمر هندی را اضافه کنیدو هم بزنید.
- چند دقیقه فرصت دهید تا سس غلیظ گردد، سپس حرارت را خاموش کنید.
- در یک قابلمه، مقداری آب ریخته و به جوش آورید. برنجی را که از قبل با نمک خیس کرده اید به آب جوش اضافه کنید و مقداری زردچوبه در آب برنج بریزید.
- برنج را کمی زنده تر آبکش کنید، طوریکه وسط برنج مقداری سفت باشد.
- پس از آبکش کردن برنج، 3-2 قاشق غذاخوری روغن کف قابلمه داغ کنید، سپس برنج و میگو را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید.
- درب قابلمه را ببندید و پس از 10 دقیقه که بخار گرفت، روی درب قابلمه دمی قرار دهید. حرارت را کم کنید و حدود 40 دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد.
- پس از دم کشیدن برنج، میگو پلو را در ظرف سرو بکشید و همراه با ترشی سیر یا ترشی بادمجان میل کنید.
چند نکته
- برای تهیه مایه میگو، می توانید سبزی را با پیاز و سیر تفت دهید و میگو را جداگانه در تابه دیگری تفت دهید تا آب آن کشیده گردد، سپس به مخلوط سبزی اضافه کنید.
- سبزی میگو پلو، مخلوط گشنیز، شنبلیله و شوید است، ولی مقدار شنبلیله باید کمتر باشد، چون مقدار زیاد آن باعث تلخ شدن غذا می گردد. نسبت شنبلیله به گشنیز معمولا 1 به 4 است.
- میگو خیلی زود می پزد و در کل بیش از 6-5 دقیقه نباید تفت داده گردد تا حالت ترد و آبدار آن حفظ گردد.
- در صورت عدم دسترسی به زنجبیل تازه از یک قاشق چایخوری پودر زنجبیل خشک استفاده کنید.
2. طرز تهیه میگو پلو با کشمش و گردو
مواد لازم | |
میگوی پاک شده | 1 کیلوگرم |
برنج | 3 پیمانه |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
کره | 3 قاشق غذاخوری |
مغز گردوی خرد شده | 1/2 فنجان |
کشمش پلویی بدون دانه | 1/2 فنجان |
زعفران ساییده | 1/2 قاشق چایخوری |
پودر دارچین | 1/2 قاشق چایخوری |
پودر زیره سبز، تخم گشنیز و هل | از هر کدام 1/4 قاشق چایخوری |
نمک، فلفل و روغن | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- پیاز را ریز خرد کنید، 4 قاشق غذاخوری روغن را در تابه داغ کنید و سپس پیاز را به آن اضافه کنید. حرارت را متوسط کرده و پیاز را تفت دهید تا طلایی گردد.
- گردوی خرد شده را به پیاز اضافه کنید و حدود 4-3 دقیقه روی حرارت متوسط تفت دهید. در دقیقه آخر کشمش را اضافه کنید و هم بزنید، سپس دارچین و 1/4 قاشق چایخوری زعفران را اضافه کرده و یک دقیقه هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
- در تابه دیگری کره را روی حرارت متوسط گرم کنید و میگوی پاک کرده را به آن اضافه کنید. 1/4 قاشق چایخوری زعفران به آن اضافه کرده و به مدت 5-4 دقیقه تفت دهید. سپس نمک، فلفل، پودر زیره سبز، تخم گشنیز و هل را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
- میگو را به مخلوط کشمش و گردو اضافه کنید و هم بزنید.
- برنج را آبکش کنید، ته قابلمه 2 قاشق روغن داغ کنید، سپس برنج و مخلوط میگو را لایه لایه در آن بریزید. دور برنج را جمع کنید تا به شکل هرم درآید. با ته کفگیر چند سوراخ در آن ایجاد کنید و درب قابلمه را ببندید. پس از اینکه بخار کرد، حرارت را کم کنید و روی درب قابلمه دمی قرار دهید.
- حدود 40 دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد و میگو پلو با کشمش و گردو آماده گردد. برنج را پس از دم کشیدن در دیس بکشید و ته دیگ را روی آن قرار دهید.
میگو پلو، نوعی غذای دریایی مقرون به صرفه است که با میگوی ریز درست می گردد. از آنجا که میگو پلو، به صورت مخلوط برنج و میگو درست می گردد ترجیحا از میگوی ریز استفاده کنید، چون هر چه تعداد میگو ها بیشتر باشد، غذا بهتر و خوشمزه تر خواهد شد. میگو پلو غذایی سنگین است که بهتر است به عنوان نهار سرو گردد و کسانی که اضافه وزن دارند از حداقل روغن در آن استفاده کنند.