مغز اول انسان در سر است یا روده؟

به گزارش مجله سرگرمی، مغز دوم در روده شما ممکن است قبل از مغز در سر شما تکامل یافته باشد. یکی از نکات مهم در خصوص مغز دوم ما این است که باکتری های روده نه تنها اشتهای ما را کنترل می کنند بلکه در خلق و خوی ما هم تاثیر گذارند. فرضیه ای تایید می کند که ENS در واقع اولین مغز است.

مغز اول انسان در سر است یا روده؟

خبرنگاران| سیستم عصبی روده ای (ENS) در روده ما بسیار شبیه سایر شبکه های عصبی در مغز و نخاع عمل می کند. به حدی که اغلب مغز دوم نامیده می شود. اکنون یک مطالعه نو اطلاعات بیشتری در خصوص نحوه عملکرد دقیق ENS داده است.

به گزارش خبرنگاران؛ دانشمندان با استفاده از تکنیکی که اخیراً با ضبط ویدئو های با وضوح بالا و تجزیه و تحلیل فعالیت الکتریکی بیولوژیکی ترکیب شده بود، توانستند روده بزرگ موش ها را مطالعه کنند. به ویژه روشی که محتویات روده به حرکت در می آمد.

یکی از یافته های کلیدی، کشف نحوه ارتباط هزاران نورون درون ENS با یکدیگر بود که باعث انقباضات در دستگاه گوارش برای فرایند گوارش می شد. تا پیش از این، معین نبود که چگونه این نورون ها می توانستند نیرو های خود را برای انجام این کار متحد کنند.

نیک اسپنسر، نوروفیزیولوژیست از دانشگاه فلیندرز استرالیا می گوید: جالب اینجاست که مدار عصبی یکسانی در انقباضات پیشرانه و غیر پیشران فعال شد.

گروه تحقیقاتی دسته های بزرگی از نورون های متصل به یکدیگر را ساطع کردند تا محتویات روده بزرگ را به سمت پایین روده هدایت کنند؛ هم از طریق نورون های حرکتی تحریک کننده (عامل ایجاد کننده) و هم از نوع بازدارنده (مانع کننده).

این کشف به این معنی است که ENS از یک شبکه مداری پیشرفته تر تشکیل شده است که بخش وسیع تری از روده را در بر می گیرد و شامل تعداد بیشتری از انواع مختلف نورون ها است که به طور همزمان کار می کنند.

یافته مهم دیگر این است که این فعالیت با پیشرانه ای که در سایر اندام های عضلانی بدن که دارای سیستم عصبی داخلی نیستند، مانند رگ های لنفاوی، حالب یا ورید پرتال تفاوت چشمگیری دارد.

سیستم عصبی روده علاوه بر کنترل سیستم گوارشی دارای یک اثر شگفت آور در خلق و خو و رفتار ما هم هست. حدود نیمی از دوپامین و 90 درصد از سروتونین، دو هورمون مرتبط با احساسات خوب را باکتری های روده ما تولید می کنند.

یکی از نکات مهم در خصوص مغز دوم ما این است که باکتری های روده نه تنها اشتهای ما را کنترل می کنند بلکه در خلق و خوی ما هم تاثیر گذارند. در برخی از مطالعات نشان داده شده که خوردن ماست پربیوتیک که باکتری های خوب به آن اضافه شده در درمان افسردگی و اضطراب افراد تاثیر مثبت دارد علاوه بر این ها باکتری های روده سالم در انعطاف پذیری بالاتر فرد در برابر احساسات منفی موثر بوده و حس بخشندگی شما را تقویت کرده و در روابط اجتماعی شما تاثیرگذار است.

محققان در مقاله خود توضیح می دهند: مکاهمم شناسایی شده پیچیده تر از انتظار است و از پیشران سیال در امتداد سایر اندام های عضله صاف توخالی بسیار فرق دارد.

تیم می گوید این فرضیه تایید می کند که ENS در واقع اولین مغز است نه دومین مغز - این نشان می دهد که ممکن است مدت ها قبل از شکل گیری مغز واقعی ما در حیوانات تکامل یافته باشد.

در صورت صحت این ادعا، مفاهیم بسیار فراتر از روده موش ها هستند - هرچند تحقیقات بیشتری لازم است تا معین شود چگونه فعالیت ENS بر عملکرد دستگاه گوارش در گونه های مختلف تأثیر می گذارد.

اسپنسر می گوید: همگام سازی فعالیت عصبی در جمعیت زیادی از نورون ها در سیستم عصبی بسیاری از حیوانات مهره دار معمول است.

نتایج این تحقیقات در Communications Biology منتشر شده است.

منبع : ScienceDaily

بانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

منبع: فرادید
انتشار: 15 شهریور 1400 بروزرسانی: 15 شهریور 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 154975

به "مغز اول انسان در سر است یا روده؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مغز اول انسان در سر است یا روده؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید