معرفی ماش و خواص درمانی آن
به گزارش مجله سرگرمی، افزاینده قوه بینایی و آنتی اکسیدان، کاهنده اسپرم و تقویت کننده اعصاب، مقوی کلیه ها و شیرافزا، منظم کننده حرکات قلب و مسکن سردردهای حاد، تسکین دهنده حرارت و حدت خون و کاهنده وزن، ضد اسهال

نویسنده: صمصام صانعی
نام علمی:
Vicia sativa L.، نام فرانسه Vesce commune و نام انگلیسی آن Common vetch می باشد. نام های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، ماش، بزلة ابلیس، دمریج و عدیسه نامیده شده است.تیره گیاه:
پروانه واران Leguminosaeنوع گیاه:
بوتهمعینات ظاهری:
گیاهی است علفی، بالارونده، یک ساله، دو ساله و چند ساله با ساقه ای زاویه دار به ارتفاع حدود 80 سانتی متر، برگ های آن مرکب از 4 تا 7 زوج برگچه و برگچه های انتهایی منتهی به پیچک جهت چسبیدن و بالا رفتن می باشند. برای رفع امراض کلیه، احتلام شبانه و تب های دانه دار (آبله مرغان و سرخچه) هم مفید است. مصرف سوپ ماش (آش ماش پیازدار) ارزش غذایی فراوان دارد و ضمناً صفرابر و رفع نماینده سرماخوردگی می باشد. گل های آن منفرد، قرمز ارغوانی و خوشه ای هستند. میوه اش غلافی شکل، باریک، دراز، پوشیده از تار و حاوی تعدادی دانه حنایی یا قهوه ای و کروی شکل می باشد.طبیعت دانه (ماش):
طبق نظر حکمای طب سنتی کمی سرد و خشک است.رویش جغرافیایی:
در نواحی گرم و مرطوب اغلب کشورها بخصوص کشورهای آسیایی و آفریقایی و در ایران بیشتر در استان های شمالی، لرستان و همدان کاشته می گردد.ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در ماش:
گلوکوزیدویسیانین، اسیبد سیانیدریک، انرژی، چربی، تام، کربوهیدرات، پروتئین، قند، فیبر غذایی، سدیم، پتاسیم، کلسیم، فسفر، آهن، منگنز، فولات و ویتامین های K, A در آن معین شده است.بیشتر بخوانید: پلو ماش با خرما (ماش پلو شیرین)
بخش مورد استفاده:
دانه (ماش)نحوه مصرف:
به طور معمول ماش را به صورت پخته استفاده می نمایند.خواص درمانی:
افزاینده قوه بینایی و آنتی اکسیدان، کاهنده اسپرم و تقویت نماینده اعصاب، مقوی کلیه ها و شیرافزا، منظم نماینده حرکات قلب و مسکن سردردهای حاد، تسکین دهنده حرارت و حدت خون و کاهنده وزن، ضد اسهال خونی و تحلیل برنده ورم لوزه ها، ضد سرفه و خون ساز، شست وشو دهنده کلیه ها و کاهنده اسیدیته خون، تسکین دهنده دردهای حاد دستگاه تنفسی فوقانی و برای اشخاصی که فعالیت بدنی دارند مفید و مغذی می باشد. ضمناً برای رفع امراض کلیه، احتلام شبانه و تب های دانه دار (آبله مرغان و سرخچه) هم مفید است. مصرف سوپ ماش (آش ماش پیازدار) ارزش غذایی فراوان دارد و ضمناً صفرابر و رفع نماینده سرماخوردگی می باشد.توصیه:
برای از بین بردن تلخی ماش مدت 24 ساعت آن را در آب سرد بخیسانید.تذکر:
مصرف ماش برای اشخاص سرد مزاج و سالخورده مضر است. زیاده روی در مصرف ماش سبب ضعیف شدن قوه باه، عدم جذب کلسیم، افزایش اسید اوریک و نفخ شدید معده می گردد.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
منبع: راسخونminiman.ir: مرد کوچک | مجله سبک زندگی و کسب و کار
miniset.ir: مینی ست | مجله خانواده و موفقیت
انتشار: 17 اردیبهشت 1401
بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401
گردآورنده: kurdeblog.ir
شناسه مطلب: 161913
به "معرفی ماش و خواص درمانی آن" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "معرفی ماش و خواص درمانی آن"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید