معرفی شَقاقل و خواص درمانی آن
به گزارش مجله سرگرمی، شقاقل گونه های مختلفی دارد وحشی و پرورشی. در اینجا به نام علمی و مشخصات مربوط به یک نوع از شقاقل وحشی که ریشه آن خوراکی می باشد و خواص دارویی هم دارد اشاره شده است.

نویسنده: صمصام صانعی
شقاقل گونه های مختلفی دارد وحشی و پرورشی. در اینجا به نام علمی و مشخصات مربوط به یک نوع از شقاقل وحشی که ریشه آن خوراکی می باشد و خواص دارویی هم دارد اشاره شده است.
نام علمی:
Malabaila Schekakul Boiss، نام فرانسه Panais checacul و نام انگلیسی آن Wild Parsnip می باشد. نام های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، هویج وحشی، هَشفیفِل، اشقاقل، هَشقیقل، ششقاقل، گزربری، ریشه گزربری، زردک ریگی، شقاقل، جزراقلیطی و جزربری نامیده شده است. تیامین، چربی، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، رایبوفلاوین، نیاسین، آب، هیدرات های کربن، فسفر، آهن و ویتامین C در آن تشخیص داده شده است.تیره گیاه:
جعفری Umbelliferaeنوع گیاه:
بوتهمشخصات ظاهری:
گیاهی است پایا شبیه گیاه هویج با برگ هایی دندانه دار و دارای بریدگی، ساقه های گیاه گوشه دار و گل های آن به صورت چتر مرکب در انتهاب ساقه گل دهنده ظاهر می گردد. ریشه گیاه ضخیم، پرگره، به ضخامت یک انگشت و طعم آن کمی شیرین می باشد. میوه اش به ابعاد یک نخود معمولی و به رنگ تیره است.طبیعت گیاه:
طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن گرم و خشک است.طبیعت ریشه شقاقل:
طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن کمی گرم و تر می باشد.رویش جغرافیایی:
در ماسه های مرطوب و کناره جنگل های متراکم اغلب کشورها خصوصاً کشورهای اروپایی و در ایران بیشتر در نواحی جنگل های شمالی، دماوند و استان فارس می روید.ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در شقاقل:
تیامین، چربی، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، رایبوفلاوین، نیاسین، آب، هیدرات های کربن، فسفر، آهن و ویتامین C در آن تشخیص داده شده است.بخش مورد استفاده:
ریشه شقاقلنحوه مصرف:
به طور معمول به صورت مربا استفاده می نمایند و در طب سنتی برای درمان بیماری ها نحوه و اندازه مصرف آن را پزشک تشخیص داده و تجویز می نماید.خواص درمانی:
دفع نماینده بلغم و مقوی قوه باه، رفع نماینده مسائل کبدی و بازنماینده انسداد مجاری عروقی، کاهنده اشتها و تقویت نماینده کبد و کلیه ها، رفع نماینده رطوبت بدن و گرم نماینده معده، کلیه و کبد، محرک و خلط آور و ضد سرفه و آرام بخش می باشد. ضمناً برای ناراحتی های مثانه هم مفید است.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
منبع: راسخونrezaruigari.ir: مجله رویگری، مجله سینما و هنر هفتم
mfiroozi.ir: مجله فیروزی، مجله خبری تحلیلی
silverseven.ir: سیلور 7 | مجله فناوری های رایانه ای، علوم کامپیوتری
انتشار: 24 آبان 1400
بروزرسانی: 24 آبان 1400
گردآورنده: kurdeblog.ir
شناسه مطلب: 161678
به "معرفی شَقاقل و خواص درمانی آن" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "معرفی شَقاقل و خواص درمانی آن"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید