مصرف گل حتی برای یک بار ساختار مغز را تغییر می دهد
به گزارش مجله سرگرمی، مطالعه جدید دانشکده پزشکی دانشگاه ورمونت(Vermont) نشان داد که حتی یک بار استعمال ماده گل توسط نوجوانان تاثیرات شناختی مخربی روی ساختار مغز آنها می گذارد.

به گزارش خبرنگاران و به نقل از تک تایمز، یافته های یک مطالعه جدید موجب نگرانی در خصوص تاثیر مصرف تفریحی ماریجوانا در نوجوانان شده است. محققان شواهدی را به دست آورده اند که نشان می دهد حتی استعمال مقدار کمی از گیاه شاه دانه در نوجوانان موجب ایجاد تفاوت هایی در ساختار مغز آنها می گردد.
هیو گاراوان از دانشکده پزشکی دانشگاه ورمونت و همکارانش، مغز 46 نوجوان از انگلیس، فرانسه، ایرلند و آلمان را آنالیز کردند که در 14 سالگی یک یا دو بار به صورت تفریحی از ماریجوانا استفاده نموده بودند.
تصاویر ام .آر.آی نشان داد بچه هایی که از گل استفاده می نمایند، مقدار ماده خاکستری بیشتری در مناطقی از مغز که غنی از گیرنده های کانابینوئید است نسبت به بچه هایی که از این ماده استفاده نمی نمایند، وجود دارد.
محققان همچنین دریافتند که بزرگترین تفاوت در میزان ماده خاکستری در ناحیه آمیگدال است که نقش مهمی در درک ترس و سایر فرآیندهای مربوط به احساسات دارد. همچنین این تفاوت در هیپوکامپ که در شکل گیری حافظه و توانایی های درک فضا دخیل است، دیده شد.
ماده خاکستری(Grey matter) یکی از بخش های سیستم عصبی مرکزی است. سیستم عصبی مرکزی از دو ناحیه ماده سفید و ماده خاکستری تشکیل شده است.
ماده خاکستری از جسم نورون ها، نوروپیل ها، آکسون های غیر میلینه، سلول های گلیال و مویرگ ها تشکیل شده است. در مغز اصولا بافت خاکستری سطحی تر از ماده سفید است.
محققان نوشتند: این مطالعه شواهدی را ارائه می دهد که ساختار مغز و اثرات شناختی فقط با یک یا دو بار مصرف شاه دانه در نوجوانی تحت تاثیر قرار می گیرد.
مصرف گل می تواند فرآیند خودترمیمی مغز را که باعث بهبود کارایی مغز می گردد، مختل کند.
این مطالعه معنای افزایش حجم ماده خاکستری مغز را معین ننموده است، اما گاراوان و همکارانش گفتند که افزایش ماده خاکستری با رشد طبیعی نوجوانان در تضاد است.
گاراوان شرح داد که در 14 سالگی، مناطق غشایی مغز یک روند نازک شدن را پیش می گیرند که باعث بهبود کارایی مغز و ارتباط آن می گردد.
وی گفت: بنابراین یک احتمال این است که استفاده از شاه دانه این فرآیند را مختل نموده و در نتیجه باعث افزایش حجم ماده خاکستری در مغز و اختلال بلوغ در مصرف نمایندگان می گردد. احتمال دیگر این است که استفاده از شاه دانه به رشد نورون ها و ارتباط بین آنها منجر می گردد.
این مطالعه اولین مطالعه ای نیست که اثرات گل کشیدن را در مغز نوجوانان نشان می دهد. در یک مطالعه در سال 2017 محققان دریافتند گل می تواند باعث از دست رفتن حافظه در نوجوانان گردد.
همچنین یک مطالعه دیگر نشان داده است که نوجوانانی که سال ها به صورت روزانه ماریجوانا مصرف می نمایند در معرض خطر رشد غیرعادی هیپوکامپ هستند.
مطالعه حاضر در مجله JNeurosci منتشر شده است.
منبع: خبرگزاری ایسناdatapad.ir: دیتاپد | مجله فناوری و تخصصی رایانه