مصرف مرغ سرخ نموده خطر مرگ را افزایش می دهد

به گزارش مجله سرگرمی، مصرف یک وعده غذا های سرخ کردنی در روز، به خصوص مرغ سرخ نموده، احتمال مرگ را تا 13 درصد افزایش می دهد.

مصرف مرغ سرخ نموده خطر مرگ را افزایش می دهد

| به گزارش خبرنگاران به نقل از مجله پزشکی BMJ، زنانی که یک یا دو بار در روز مرغ سرخ نموده مصرف می کردند، در مقایسه با زنانی که هیچ نوع سرخ کردنی ای در وعده های روزانه نداشتند، 13 درصد خطر مرگ را در خود افزایش می دادند.

بر طبق نتایج این تحقیق، مصرف ماهی سرخ نموده 7 درصد خطر مرگ را افزایش می دهد.

نویسندگان مقاله تاکید نمودند که کاهش مصرف غذا های سرخ نموده از هر نوعی، به خصوص ماهی و مرغ سرخ نموده، برای سلامت عمومی لازم است.

وی بائو Wei Bao، دستیار استاد در رشته شیوع شناسی در دانشگاه آیوا در آمریکا، که یکی از دست اندکاران این پژوهش بوده است، گفت: ما می دانیم که مصرف غذا های سرخ نموده در آمریکا و در سراسر دنیا شایع است. اما متاسفانه اطلاعات کمی از تاثیرات بلند مدت این غذا ها روی سلامتی افراد داریم.

تحقیقات پیشین رابطه بین مصرف روزانه سرخ کردنی ها و خطر ابتلا به بیماری های دیابت نوع 2 و قلبی و عروقی را مطالعه نموده بودند. اما این نخستین پژوهش در آمریکاست که رابطه بین سرخ کردنی ها و خطر مرگ را مطالعه نموده است.

پژوهشی که در سال 2017 انجام شد نشان داد که افرادی که یک یا دو بار در هفته سیب زمینی سرخ نموده می خورند، در مقایسه با افرادی که این غذا را حذف نموده اند، خطر مرگ زودرس را در خود دو برابر می نمایند.

برای انجام این پژوهش عادات غذایی 107 هزار زن بین سنین 50 تا 79 سال که ما بین سال های 1993 تا 1998 به کلینیک های سراسر آمریکا مراجعه نموده بودند، مطالعه شد. این افراد به مدت 18 سال تحت نظارت بودند.

این زنان در ابتدای تحقیق پرسشنامه هایی را پر کردند که بر طبق آن از شرکت نمایندگان پرسیده می شد از 122 نوع غذایی که در پرسشنامه به آن ها اشاره شده، چه مقدار در روز مصرف می نمایند. این غذا ها شامل انواع سرخ کردنی ها بود.

سایر عوامل مرتبط مثل سطح تحصیلات، درآمد، مقدار انرژی مصرفی، کیفیت عمومی رژیم غذایی همه مورد توجه قرار گرفتند.

بر این اساس، زنانی که یک یا دو وعده در روز از غذا های سرخ نموده استفاده می کردند، 8 درصد احتمال خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی را نسبت به کسانی که از غذا های سرخ نموده اجتناب می کردند، در خود افزایش می دادند.

مصرف مرغ سرخ نموده خطر مرگ و مرگ ناشی از بیماری های قلبی را به ترتیب تا 13 و 12 درصد افزایش می داد.

ماهی سرخ نموده خطر مرگ و مرگ ناشی از بیماری های قلبی را تا 7 و 13 درصد افزایش می داد.

اما میان مصرف غذا های سرخ نموده و خطر مرگ ناشی از سرطان ارتباطی یافت نشد.

بائو می گوید: ماهی غذای سالمی است که می تواند خطر بیماری های قلبی را کاهش دهد، اما سرخ کردن آن، آن را تبدیل به ماده ای مضر می نماید.

بائو تاکید نمود کاهش مصرف غذا های سرخ نموده می تواند خطر مرگ ناشی از آن ها را کاهش دهد، اما باید در نظر بگیرید که نتایج این تحقیق بر اساس استفاده افراطی از آن ها (مصرف هر روزه) است.

بائو می گوید با اینکه این تحقیق بر روی زنان صورت گرفته، اما نتایج اش در خصوص مردان هم صدق می نماید.

وی شرح داد: خیلی از دلایل وجود دارد که می تواند سرخ کردنی ها را به موادی مضر برای سلامتی تبدیل کند، یکی از این علل فراوری این غذاهاست، به طور مثالا افزایش میزان سدیم که طی مراحل فراوری انجام می شود، می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد.

نویسندگان تاکید نمودند در این پژوهش نوع روغنی که برای سرخ کردن استفاده شده است، مد نظر قرار نگرفته، و قطعا شیوه سرخ کردن و نوع روغن هم می تواند تاثیر گذار باشد.

بائو شرح داد: به طور مثال در اسپانیا ارتباط بین مصرف غذای سرخ نموده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی ثابت نشد، چون مردم در این کشور از روغن زیتون استفاده می نمایند.

به گفته محققان دیگر عوامل دیگری که سرخ کردنی ها را مضر می نمایند، درجه حرارت روغن و حجم غذای سرخ کردنی است.

اساس مطالعات پیشین، درجه حرارت بالا منجر به فراوری چربی های ترانس و ترکیبات مضر دیگر که از آن ها با عنوان محصولات گلیکازیون نام برده می شود، می شود. محصولات گلیکازیون وقتی فراوری می شوند که غذا های حیوانی با پروتئین بالا، مثل گوشت و ماهی، با دمای بسیار بالا طبخ می شوند. این محصولات خطر ابتلا به بیماری های قلبی و مرگ ناشی از بیماری قلب و عروقی را افزایش می دهند.

حجم غذای مصرفی نیز در این میان موثر است، با افزایش میزان مصرف به خصوص در رستوران ها، خطر ابتلا به بیماری ها و مرگ نیز افزایش می یابد.

به هر حال توصیه می شود برای بدنی سالم تر وعده های غذایی کمتری خارج از خانه مصرف شود و غذا های خانگی به روش های سالم تری- مثل استفاده از شعله غیر مستقیم، آب پز، کبابی، و فرپز- طبخ شوند.

منبع: CNN

ترجمه: سایت خبرنگاران

rugozar.ir: مجله روگذر: مجله اخبار گردشگری

fastnote.ir: یادداشت سریع: گلچین اخبار و مقالات روز

منبع: فرادید
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 30458

به "مصرف مرغ سرخ نموده خطر مرگ را افزایش می دهد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مصرف مرغ سرخ نموده خطر مرگ را افزایش می دهد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید