مسافران در دام تورهای غیرمجاز

به گزارش مجله سرگرمی، باران پورکاظم- قزوین - خبرنگار:تابستان همواره با سفر همراه است. اغلب شهروندان به دلیل شرایط کاری و تحصیلی اعضای خانواده، تابستان را برای سیر و سیاحت انتخاب می نمایند هرچند تورم مالی و افزایش هزینه ها اثر قابل توجهی در تعداد مسافرت ها گذاشته است، اما هنوز هم تابستان فصل مسافرت است.

مسافران در دام تورهای غیرمجاز

گزینه های زیادی برای سفر وجود دارد و استفاده از خدمات آژانس های مسافرتی یکی از راه های مطمئن برای مردم است. در این شرایط، افزایش نامتعارف تورهای مسافرتی غیرمجاز فعالیت دفاتر آژانس مسافرتی را تحت الشعاع قرار داده و به معضلی در زمینه گردشگری تبدیل نموده است. علی اصغر میرزاعلی محمدی ها، رئیس انجمن صنفی کارفرمایی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی استان قزوین، در گفت وگو با خبرنگاران از معضلات و مسائل تورهای گردشگری غیرمجاز می گوید.

  • شرایط آژانس های مجاز

رئیس انجمن صنفی کارفرمایی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی استان قزوین گفت: آژانس مسافرتی شغلی نیست که هر شخصی بخواهد وارد این حرفه گردد و آن را ادامه دهد. برای این شغل داشتن تجربه، تخصص، تحصیلات و مدارک مورد احتیاج ضروری است و شخص متقاضی این حرفه نباید شغل دیگری داشته باشد. دفتر آژانس مسافرتی باید مدیر فنی و اپراتور قطار داشته باشد و ضمانت نامه های بانکی نزد سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که متولی اصلی این شغل است، گذاشته گردد. مساحت دفتر هم باید از 40 مترمربع به بالا باشد.

محمدی ها بیان نمود: از قدیم این شرایط بوده است ولی اکنون متاسفانه بسیاری از اشخاص که بعضاً مشاغلی هم دارند با انجام تبلیغات تورهای زیارتی و تفریحی برگزار می نمایند. حتی در بسیاری از ارگان ها و اداره ها می بینیم که کارمندان تورهای گردشگری تشکیل می دهند. این اتفاق در دانشگاه ها، مدارس و بسیاری از نهادهای عمومی دیگر هم توسط هیات های امنا شکل گرفته است. حتی در این میان تعداد زیادی تورهای خانگی هم فعالیت می نمایند.

وی اضافه کرد: طبق تصویب هیات وزیران، کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که بدون مجوز بند ب عضو سازمان گردشگری هستند، حق برگزاری تور به صورت خودسرانه ندارند. اشخاصی که در ارگان ها، نهادها، دانشگاه ها یا سایر اماکن می خواهند گروهی را تشکیل دهند و به مسافرت ببرند باید به دفاتر مجاز آژانس های مسافرتی مراجعه نمایند، قرارداد ببندند، مجوز بگیرند و لیدر آژانس همراه تور آنها باشد. درواقع تور را باید این دفاتر اجرا نمایند.

  • نبود نظارت

این مسئول دفاتر آژانس مسافرتی استان قزوین گفت: تورهای گردشگری غیرمجاز به دلیل این که هزینه حقوق پرسنل دفتر، بیمه مسافران، مالیات و اجاره دفتر ندارند در زمان ثبت نام مبلغی کمتر از دفاتر آژانس مسافرتی از مسافران می گیرند، ولی آنها چون ضمانت نامه و تعهد ندارند در صورت بروز مشکل نمی توان با آنها برخورد کرد. در این میان، تورهای غیرمجازی هم داریم که در حین سفر به بهانه های مختلف هزینه های دیگری از مسافران دریافت می نمایند. علاوه بر اینها، بیشتر این تورها خودروهای استاندارد و مناسب راستا هم تهیه نمی نمایند.

محمدی ها ادامه داد: ما در دفاتر آژانس مسافرتی در فصل تابستان و ایام نوروز منشور حقوق مسافر داریم. برای فصول دیگر هم منشورهای کلی تدوین شده است. خودرویی که این دفاتر تهیه می نمایند همه استانداردهای لازم را داراست. آژانس های مسافرتی مسافران را بیمه می نمایند و چون از شروع فعالیت ملزم به ارائه ضمانت نامه های بانکی هستند، تحت نظارت قرار دارند و در صورت بروز تخلف یا اتفاقی با آنها برخورد می گردد.

  • حمایت میراث فرهنگی

رئیس انجمن صنفی کارفرمایی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی استان قزوین توضیح داد: با توجه به افزایش بیش از حد تورهای گردشگری غیرمجاز، به حمایت سازمان متولی این امر یعنی سازمان میراث فرهنگی احتیاج داریم. این سازمان باید با یاری نیروی انتظامی، اداره اماکن، مسئولان دستگاه قضایی و دادستان جلو این نابسامانی گردشگری را بگیرند. وی اضافه کرد: ما فقط می توانیم این تورها را شناسایی کنیم، ولی قدرت اجرایی نداریم. اشخاصی با لباس قانون باید بیایند و با تعهد دریافت و سپس با جریمه و در نهایت خواباندن اتوبوس جلو آنها را بگیرند.

  • بی اعتمادی مردم به آژانس های مسافرتی

رئیس انجمن صنفی کارفرمایی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی استان قزوین گفت: اغلب مردم ما از عواقب مسافرت با تورهای غیرمجاز آگاه نیستند. آنها نمی دانند که مجوز این حرفه براساس تجربه و علم این کار برای دفاتر آژانس های مسافرتی صادر می گردد. متاسفانه ما با بحث بی اعتمادی مردم به آژانس های مسافرتی هم مواجهیم. وقتی شهروندان ما با تورهای غیرمجاز مسافرت می نمایند و مسائل و مسائل آنها را می بینند، چون نمی دانند اینها خارج از قوانین آژانس های مسافرتی فعالیت می نمایند در نتیجه به آژانس ها بی اعتماد می شوند. محمدی ها شرح داد: مردم صرف هزینه کمتر و تبلیغات گسترده در شهر یا فضای مجازی با نام های جذابی که برای این تورها می گذارند از آنها استقبال می نمایند و در صورت بروز مشکل به آژانس های مسافرتی و مجوزدار بی اعتماد می شوند و همه اینها به دلیل ناآگاهی آنهاست.

  • آژانس های مجوزدار

رئیس انجمن صنفی کارفرمایی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی استان قزوین اظهار کرد: 48 آژانس مسافرتی مجوزدار در استان قزوین فعالیت می نمایند. شهروندان قزوینی می توانند برای شناسایی این 48 دفتر به سایتی که در سازمان میراث فرهنگی در قسمت معاونت گردشگری تشکیل شده است مراجعه نمایند و از لیست و آدرس دفاتر مجاز آگاه شوند. باید این فرهنگ در استان نهادینه گردد که دفاتر آژانس های مسافرتی با وجود لیدر، تورهای مجرب و نیروهای کارآمد می توانند بهترین خدمات را به مسافران ارائه دهند. سطح خدماتی که تورهای غیرمجاز به مردم می دهند با سطح خدمات دفاتر ما کاملا متفاوت است.

  • کاهش سفر

علی اصغر میرزاعلی محمدی ها، رئیس انجمن صنفی کارفرمایی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی استان قزوین، با اشاره به کاهش سفر و کارمندان دفاتر مسافرتی گفت: مردم باید در رفاه باشند تا از مسافرت های زیارتی و گردشگری استقبال نمایند. افزایش قیمت بلیت های راه آهن و اتوبوس، شناور شدن نرخ های بلیت هواپیما و تورم باعث شده است مردم کمتر سفر بروند. این امر سبب شده است روز به روز از آمار کارمندان دفاتر ما کم گردد. حتی دفتری داریم که فقط یک کارمند دارد در حالی که همان دفتر 3 سال پیش 8 کارمند داشته است. اگر به این منوال پیش برود، تعداد دفترهای آژانس مسافرتی ما به شدت کاهش می یابد.

canadaro.ir: تور کانادا: مجله گردشگری و مسافرتی تور کانادا، ویزای کانادا

indiaro.ir: تور هند ارزان قیمت indiaro | تور بمبئی، گوا، آگرا، جیپور، تور مثلث طلایی، تور نوروز، بهار، تابستان، پاییز، زمستان

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 37999

به "مسافران در دام تورهای غیرمجاز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مسافران در دام تورهای غیرمجاز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید