مدیاتک در سه ماه سوم 2022 اولین تراشه 6 نانومتری سری G را رونمایی می نماید
به گزارش مجله سرگرمی، این طور که به نظر می رسد مدیاتک میخواهد در سه ماه سوم سال جاری از اولین تراشه سری G خود با لیتوگرافی 6 نانومتری رونمایی کند.

مدیاتک در حال حاضر تراشه های متعددی از سری G دارد اما به نظر می رسد میخواهد سال جاری به تعداد آن ها اضافه کند. این خبر را یکی از افشاگران معروف منتشر نموده، بنابراین می توانیم تا حد زیادی به گفته های وی اعتماد داشته باشیم. علت اصلی اینکه این خبر اهمیت زیادی دارد این است که اکنون مدیاتک توانسته سهم بزرگی از بازار گوشی های هوشمند را به خود اختصاص دهد و همکاری این شرکت با TSMC هم باعث شده دیگر خبر از مسائل قدیمی در پردازنده های این شرکت نباشد. بنابراین شرکت های بیشتری برای خرید تراشه به مدیاتک روی می آورند و از آن جایی هم که قیمت تراشه های این شرکت پایین است، گوشی هایی هم که به آن ها مجهز می شوند با قیمت مناسبی راهی بازار می شوند.
یکی از برترین سری از پردازنده های مدیاتک، سری G هستند که پیش از این شاهد به کارگیری آن ها در گوشی های میان رده و بعضا مالی بودیم. اما این طور که به نظر می رسد، بالاخره قرار است تراشه 12 نانومتری و بسیار معروف هلیو G96 بازنشسته شده و یک تراشه 6 نانومتری از همین سری G جای آن را بگیرد. نمی دانیم چرا مدیاتک تا این مقدار معرفی جانشینی برای هلیو G96 قدیمی را به تعویق انداخت. البته شاید افزایش تمرکز این شرکت روی بخش بالارده، باعث شده شرکت بخش پایین رده و میان رده خود را فراموش کند. با این حال هرچه که بود، قرار است سال جاری بخش میان رده هم با ورود تراشه ای نو، به روزرسانی گردد.
این طور که گفته می گردد، این تراشه نو که فقط از آن به عنوان Next-G به معنای پردازنده بعدی از سری G یاد می گردد و هنوز نام رسمی هم ندارد، یک تراشه نه چندان قدرتمند به شمار میرود که از 2 هسته از نوع Cortex-A76 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز و 6 هسته از نوع Cortex-A55 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز بهره می برد. تراشه گرافیکی هم مثل نسل گذشته همچنان Mali G57 MC2 است که اندکی ناامیدکننده به نظر می رسد.
بیشتر تمرکز مدیاتک در ساخت این تراشه 6 نانومتری نو اما روی بخش پردازش تصویر معطوف شد. جایی که پشتیبانی از سنسوری به بزرگی 108 مگاپیکسل در میان توانایی های این تراشه دیده می گردد. بعلاوه امکان فیلم برداری در وضوح 2K با سرعت 30 فریم بر ثانیه، پشتیبانی از نمایشگرهایی با وضوح +FHD و رفرش ریت 120 هرتز هم از جمله توانایی های این تراشه به حساب می آیند. به عبارتی دیگر از این حیث تفاوت خاصی را با هلیو G96 مشاهده نمی کنیم به خصوص اینکه این پردازنده هم از اینترنت 5G پشتیبانی نخواهد کرد.
طبق خبرهای اعلام شده، احتمالا تا قبل از سرانجام نیمه نخست سال جاری باید شاهد رونمایی از این تراشه 6 نانومتری نو مدیاتک باشیم اما بعید به نظر می رسد تا قبل از سه ماه سوم، محصولی مجهز به آن راهی بازار گردد. با این حال اعلام شده شرکت Doogee (دوجی) اولین مشتری مدیاتک برای این تراشه خواهد بود. حال باید دید چه شرکت های دیگری به آن اضافه خواهند شد.
منبع: GSMArena
منبع: دیجیکالا مگ