قطعه یک آزادراه تهران-شمال رسماً به بهره برداری رسید

به گزارش مجله سرگرمی، منطقه یک آزادراه تهران-شمال به طول 32 کیلومتر و ارزش مالی 10 هزار میلیارد تومان، طی مراسمی به طور رسمی و با دستور رئیس جمهور مورد بهره برداری قرار گرفت.

قطعه یک آزادراه تهران-شمال رسماً به بهره برداری رسید

حسن روحانی، رئیس جمهور، صبح سه شنبه با حضور در محل احداث قطعه یک آزادراه تهران - شمال، ضمن صدور دستور بهره برداری رسمی از این طرح، با توضیح مسئولان و مهندسان اجرای این پروژه در جریان فرایند مطالعات و ساخت آن و مزیت های استفاده از آن در راستای رفاه بیشتر مردم، قرار گرفت.

روحانی هنگام صدور دستور بهره برداری رسمی از منطقه یک آزادراه تهران - شمال و پرده برداری از لوح یادمان افتتاح این پروژه، گفت: به میمنت و مبارکی شروع ماه مبارک رجب و روز میلاد با سعادت امام محمد باقر (ع) منطقه یک بسیار مهم شمال از تهران تا سه راه شهرستانک که در واقع نمایشی از قدرت مهندسی مهندسان ایرانی است را افتتاح می کنیم.

رئیس جمهور همچنین از بخشی از جهت این آزادراه و چگونگی حفر تونل ها و احداث پل ها در این طرح بازدید کرد.

به گفته مسئولان اجرای این طرح، این جهت آزادراهی جزو محورهای دارای استاندارد و ایمنی بالا است که نمونه آن در غرب آسیا وجود ندارد؛ وجود تونل های طویل با استاندارد بالا، جت فن های پیشرفته، تونل های دسترسی، پل های خاص و روکش بتنی از ویژگی های خاص منطقه یک آزادراه تهران - شمال است که همه به دست طراحان و شرکت های ایرانی اجرا شده است.

جهت آزادراه تهران - شمال از تقاطع غیر هم سطح بزرگراه آزادگان شمال با بزرگراه شهید همت شروع و در امتداد دره کن، پس از گذشتن از حاشیه روستای سولقان به تدریج از منطقه کوهستانی توچال عبور کرده و سپس توسط تونل بلند تالون به طول 4970 متر رشته کوه البرز را قطع و در دامنه های شاقتصادی آن در منطقه دو آب شهرستانک قرار می گیرد.

اجرای این قطعه از آزادراه که طول تقریبی آن 32 کیلومتر است، باعث می گردد جهت فعلی تهران-کرج-چالوس حدود 60 کیلومتر کوتاه تر گردد.

این جهت در ادامه به موازات جاده قدیم کرج - چالوس امتداد می یابد و در دره سرهنگ وارد تونل البرز به طول 6400 متر شده و در پل زنگوله خارج شده و سپس با عبور از ارتفاعات البرز به موازات جاده موجود کرج-چالوس تا شهر چالوس ادامه یافته و درنهایت با یک تقاطع غیر هم سطح به کمربندی چالوس-تنکابن متصل می گردد.

ایجاد بخشی از کریدور آزادراهی شمال-جنوب، توسعه و رونق اقتصادی و اجتماعی استان های شاقتصادی، بهبود شبکه حمل ونقل منطقه، احداث راهی سریع، کوتاه و ایمن بین پایتخت و شمال کشور، تسهیل و روان سازی ترافیک بین استان های تهران و البرز و کریدور شرقی- غربی کشور از اهداف اجرای این طرح مهم در حوزه راه سازی کشور عنوان شده است.

همچنین حفاری بلندترین تونل جاده ای کشور به طول 4970 متر، رکورد اجرای بیشترین حجم عملیات حفاری تونل ها در زیرساخت های حمل ونقل کشور، رکورد اجرای بیشترین حجم لاینینگ تونل ها به طور هم زمان، اجرای دیوارهای شیت پایل (شمع پایه) به طول 2.5 کیلومتر، اجرای چند رشته تونل به صورت ترکیبی دو قوسی و مجزا به طور هم زمان، اجرای سقف دوم برای سیستم تهویه و اطفاء حریق در تونل تالون، طراحی معماری و منظرآرایی جهت آزادراه با استفاده از تجربیات مشاورین داخلی و خارجی، بهره گیری از سامانه تهویه نیمه عرضی در تونل تالون، بهره گیری از فناوری پرداخت الکترونیکی عوارض ETC، بهره مندی از سیستم SCADA برای کل جهت (سامانه گردآوری، نظارت، پردازش و کنترل هوشمند اطلاعات) بهره مندی از سیستم CMA یخ زدایی جهت، بهره مندی از سامانه هوشمند کنترل و نظارت ترافیکی و پوشش رینگ فیبر نوری در کل جهت از موفقیت ها و دستاوردهای اجرای طرح آزادراه تهران- شمال است.

به گزارش ایسنا، نرخ عوارض تردد از قطعه یک آزادراه تهران- شمال برای خودروهای سواری در روزهای عادی 25 هزار تومان و در روزهای اوج سفر یعنی در روزهای چهارشنبه عصر تا شنبه صبح و ایام تعطیل، 35 هزار تومان تعیین شده است. البته محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی می گوید با دستوری که رئیس جمهوری به صورت تلفنی ابلاغ کرده، نرخ عوارض تردد از منطقه یک آزادراه تهران-شمال برای خودروهای سواری 5 هزار تومان کاهش بافته و 20 هزار تومان در روزهای عادی و 30 هزار تومان برای روزهای پیک رسیده است.

همچنین دیگر خودروها از جمله وانت 35 هزار تومان، مینی بوس 40 هزار تومان و اتوبوس 45 هزار تومان برای تردد از این آزادراه باید پرداخت کنند.

thailandro.ir: تور تایلند ارزان قیمت، تور سامویی، تور پوکت، پاتایا، بانکوک، چیانگ مای، کرابی

turkeyro.ir: تور ترکیه ارزان قیمت، تور استانبول، تور آنتالیا، کوش آداسی، ازمیر، آنکارا

vetworld.ir: مجله دامپزشکی | مجله خبری دانشجویان دامپزشکی

منبع: اتاق بازرگانی ایران
انتشار: 21 بهمن 1400 بروزرسانی: 21 بهمن 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 72082

به "قطعه یک آزادراه تهران-شمال رسماً به بهره برداری رسید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قطعه یک آزادراه تهران-شمال رسماً به بهره برداری رسید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید