فواید جگر مرغ؛ آشنایی با خواص و مضرات جگر مرغ
به گزارش مجله سرگرمی، جگر مرغ منبع غنی از آهن، روی، نیاسین و ویتامین ب12 است و مصرف آن برای پیشگیری و درمان کم خونی مفید است. ترمیم بافت ها و سلول های بدن، یاری به رشد و تقویت حافظه از فواید جگر مرغ است. توصیه ما به شما این است که در صورتی از جگر مرغ مصرف نمائید که از نحوه پرورش و سلامت مرغ مطمئن باشید.

ارزش غذایی و خواص درمانی جگر مرغ بسیار بالا می باشد. با این وجود بایستی در مصرف آن احتیاط کرده و از زیاده روی در مصرف آن و غذاهای تهیه شده با آن خودداری نمود. در این مطلب بعضی از مهمترین فواید جگر مرغ و موارد احتیاطی مصرف آن گردآوری شده است. با خبرنگاران همراه باشید.
فواید جگر مرغ (طبیعت و خواص درمانی)
طبع جگر مرغ بومی گرم و تر است. بعضی از مهمترین فواید درمانی آن عبارتند از:
- جگر مرغ حاوی آهن و اسید فولیک فراوان است و به ساخت و بازسازی سلول های قرمز خون یاری می نماید؛ به شکلی که بهترین منبع غذایی برای پیشگیری و درمان کم خونی است.
- مصرف جگر مرغ به رشد بچه ها یاری می نماید و باعث افزایش نیروی بدنی می گردد.
- جگر مرغ حاوی مقادیر بالایی اسید فولیک است و از این رو به پیشگیری از نقایص مادرزادی جنین و تقویت باروری یاری می نماید.
- جگر مرغ همچنین منبع برای ویتامین ب1 است و نقش اساسی برای ترمیم بافت ها و سلول های بدن و پوست دارد.
- تقویت دندان ها، لثه و یاری به استحکام استخوان ها از دیگر فواید جگر مرغ (به دلیل وجود مقادیر بالای فسفر در آن) است.
- جگر مرغ در تقویت اعصاب و یاری به عملکرد بهتر آن موثر است. همچنین مصرف این ماده غذایی در تقویت نیروی حافظه و افزایش تمرکز و تعادل مفید است.
- مصرف این ماده غذایی به دلیل داشتن فیبر فراوان به سلامت دستگاه گوارش یاری می نماید.
- جگر مرغ حاوی مقادیر بالایی پروتئین است و مصرف آن به رشد بدن یاری می نماید. قرار دادن جگر مرغ در رژیم غذایی بچه ها در حال رشد بسیار مفید بوده و به رشد بهتر آنها یاری می نماید.
- جگر مرغ سرشار از انواع ویتامین های گروه ب است و مصرف آن باعث افزایش انرژی و نشاط می گردد و در درمان افسردگی موثر است.
- همانند آنچه در خصوص خواص جگر سیاه گفتیم، جگر مرغ نیز دارای ویتامین آ است که به بهبود و تقویت بینایی یاری می نماید.
ارزش غذایی جگر مرغ
جگر مرغ سرشار از پروتئین، اسید آمینه های ضروری و عناصر غذایی مورد احتیاج بدن به ویژه آهن و روی، ویتامین ب12 و ب9 (اسید فولیک) است. چربی موجود در جگر از نوع اشباع و میزان اسیدهای چرب امگا 6 آن بیش از امگا 3 است. از همین رو زیاده روی در مصرف آن (بیش از یک یا دو بار در ماه) ممکن است باعث بروز التهابات بافتی در افراد مستعد گردد. در زیر جدول ارزش غذایی در 100 گرم جگر مرغ آورده شده است.
جدول ارزش غذایی جگر مرغ | |
مواد و محتویات | مقدار در 100 گرم |
کالری | 156 کیلوکالری |
پروتئین | 22.9 گرم |
ویتامین B12 | 45 میکروگرم |
نیاسین | 0.16 میلی گرم |
پتاسیم | 300 میلیگرم |
منیزیوم | 23 میلیگرم |
آهن | 11.3 میلیگرم |
مس | 3.8 میلیگرم |
چربی | 7.1 گرم |
کلسترول | 390 میلیگرم |
ویتامین B6 | 0/549 میلیگرم |
مضرات جگر مرغ (موارد احتیاطی و منع مصرف)
مصرف جگر مرغ برای مبتلایان به بیماری های قلبی عروقی، چربی خون بالا و نقرس مضر است. با توجه به اینکه امروزه در مرغداری ها غالبا از آنتی بیوتیک و مواد هورمونی استفاده می گردد، متخصان تغذیه توصیه می نمایند از مصرف سنگدان، دل و جگر مرغ پرهیز گردد. به طورکلی اندام های داخلی بدن دام ها و طیور، محل اجتماع، تصفیه و فیلترکردن مواد ورودی به بدن آن ها ست، لذا دارو های مصرفی، فلزات سنگین مانند سرب و کادمیوم، مواد آنتی بیوتیک، هورمون ها و انگل های ورودی به بدن آن ها از این اندام ها عبور می نماید و از این حیث مصرف آ ن ها دارای محدودیت است.
ذکر این نکته لازم است که این مواد حتی با پختن نیز به طور کامل از جگر خارج نمی شوند و نمی توان اطمینان داشت که پختن جگر بتواند آن را از آلودگی پاک نماید. بنابراین چنانچه قصد دارید از فواید جگر مرغ استفاده کنید، مرغ را از محل های مطمئن که از نحوه تغذیه و پرورش آن آگاه هستید، تهیه کنید.
گروه سلامت خبرنگاران
منبع: setare.comمجله عکس: مجله عکس: آشنایی با هنر عکاسی و تصویربرداری
آسمان تو: آسمان تو: با ما سفر را تجربه کنید