کویر های دیدنی اطراف تهران؛ تجربه ای از آرامش و سکوت

به گزارش مجله سرگرمی، روزنامه همشهری - الناز عباسیان: آیا شما هم به دنبال جایی متفاوت و غرق در آرامش و سکوت هستید؟ آیا دلتان برای آسمانی آرام و پرستاره تنگ شده؟ یا هوس تماشای طلوع خورشید درکنار رمل های گرم و نرم را نموده اید؟ با این اوصاف اگر به دنبال یک گردش 1.5 روزه متفاوت هستید ما به شما کویرنوردی اطراف تهران را پیشنهاد می کنیم. تعجب نکنید.

کویر های دیدنی اطراف تهران؛ تجربه ای از آرامش و سکوت

اگر فقط یک بار این سفر را تجربه کنید، حتما مشتری ثابت کویرنوردی خواهید شد، زیرا شب هنگام، تماشای آسمانی صاف و چراغانی به شما آرامشی وصف ناپذیر می دهد؛ آسمانی که در شهر پر از دود تهران دیده نمی گردد.

بهترین زمان برای سفر به کویر پاییز است. البته زمستان و اوایل بهار هم این فرصت را برای کویرگردی برای شما فراهم می نماید. اما بهتر است اواخر بهار و تابستان سراغ این نقاط کویری نروید، زیرا گرمای مضاعفی دارد. خلاصه اینکه در این روز های پاییزی کویر های ایران با تمام این زیبایی ها منتظر شما هستند.

پس اگر علاقه مند به این گردش هستید با همرا باشید تا شما را با کویر های اطراف تهران آشنا کنیم. البته حیف است که حرف از کویر گردد و از کویر های دیگر کشورمان نامی برده نگردد؛ به همین خاطر در بخشی دیگر از گزارش، چند کویر دیگر از کشور پهناورمان ایران را به شما معرفی نموده ایم.

مرنجاب

اگر می خواهید در کمترین زمان خود را به یکی از کویر های زیبا و جذاب برسانید ما به شما کویر مرنجاب را معرفی می کنیم. گرچه جاده اش خاکی است، اما از لحاظ نزدیکی به پایتخت و امکانات بین راهی، گزینه ای مطلوب به شمار می رود.

این کویر که در نزدیکی کاشان و در حاشیه دریاچه نمک قرار گرفته، بیشتر نماد های کویری یعنی رمل و درختچه های بیابانی و چاه های دست کن و آب انبار و دریاچه نمک و کاروانسرا را دارد. کاروانسرای مرنجاب که در زمان شاه عباس صفوی بنا شده، در جهت گرمسار به کاشان و اصفهان واقع شده است و هم اکنون نیز برای اسکان گردشگرانی که قصد شب مانی در مرنجاب را دارند، مورد استفاده واقع می گردد.

کویر مرنجاب در حاشیه پارک ملی کویر است و در بسیاری از جاهایش رمل های نرم برای پیاده روی گردشگران یافت می گردد. اگر به کویر مرنجاب می روید، از تماشای جزیره سرگردان غافل نشوید. جزیره ای که در دریاچه نمک هست و سراسر آن را سنگ هایی اسفنجی شکل شبیه سنگ پا پرنموده است. درباره نامگذاری این جزیره هم بد نیست بدانید که قدیمی ها تصور می نموده اند که این جزیره مدام در حال حرکت است.

البته امروزه معین شده که این پدیده، خطای دید است و در واقع با محوشدن 2 انتهای خط افق در هم که به دلیل گرمای شدید و پدیده سراب اتفاق می افتد، این تصور به وجود می آید. اگر چه بازدید از این کویر زیبا می تواند سفری یک روزه باشد، اما با توجه به امکانات کمپینگ در دل رمل ها بد نیست که شبی را مهمان کویر باشید و از تماشای آسمان پرستاره شب و دیدن طلوع خورشید کویر لذت ببرید.

جهت دسترسی:

باید ابتدا به اتوبان قم - کاشان بروید. بعد از طی جهت اتوبان، به شهر کاشان و از آنجا به آران و بیدگل می روید. در آران و بیدگل باید وارد بلواری به نام ارتش شوید و تا کاروانسرای مرنجاب که حدود 45کیلومتر راه است، حرکت کنید.

متین آباد

برای آن ها که می خواهند سفری یک یا دوروزه از تهران به کویر داشته باشند و به دنبال امکانات رفاهی هم هستند، کویر متین آباد یکی از بهترین انتخاب هاست. این منطقه کمپ کویری مجهز دارد و به همین خاطر یکی از گزینه های کویرگردی، به ویژه برای مسافران، از تهران و اصفهان است. گردشگران در سفر یک یا دوروزه کویری در آخر هفته می توانند شبی خاطره انگیز را تجربه نمایند. این کمپ که برخلاف کاروانسرا های قدیمی کویرها، نوساز و کاملا مجهز است، 3 نوع امکانات اقامتی به شکل چادر، کومه کاهگلی و اتاق دارد.

تجهیزات سرمایشی و گرمایشی موجود در کمپ به شما این امکان را می دهد که در هر فصلی به آنجا سفر کنید. همچنین امکانات تفریحی مانند رصد، دوچرخه سواری، موتور چهارچرخ، شترسواری و بازدید از مزارع ارگانیک و مرکز پرورش شترمرغ، از سرگرمی های جنبی شما در این سفر خواهد بود. ناگفته نماند که یکی از ویژگی های جالب این کمپ، بهره گیری از انرژی های پاک (مانند انرژی خورشیدی) و همچنین سیستم بازیافت صحیح زباله است.

رمل های کویری متین آباد هم در نزدیکی کمپ و در مجاورت روستای متین آباد هست و شما می توانید از این روستا هم بازدید داشته باشید. از امکانات جالب در این کویر می توان به 14 اتاق دوتخته و سه تخته مجهز به سرویس بهداشتی، تلویزیون و یخچال در ساختمان اصلی کمپ اشاره نمود. پس خیالتان راحت باشد که با اقامت در این اتاق ها، شب مانی در کاروانسرا های سنتی کشور را تجربه خواهید کرد.

جهت دسترسی:

ابتدا خودتان را به آزادراه اصفهان - کاشان برسانید. تقریبا 60 کیلومتر بعد از کاشان، خروجی ابیانه و بادرود را خواهید دید. در بادرود به چپ بپیچید و با توجه به تابلو های راهنمای کمپ متین آباد، از خالدآباد و دهباد و فمی عبور کنید تا به متین آباد برسید.

ابوزیدآباد

کویر ابوزیدآباد در کنار دیگر جاذبه های کویری ایران، از محبوب ترین مقصد های کویری برای گردشگران علاقه مند به این نوع جاذبه هاست. ابوزیدآباد پایتخت گویش های کهن ایران است و گویش بیذوی و همچنین فرهنگ مردمان این منطقه، جزو مهم ترین جاذبه های گردشگری آن محسوب می گردد. از جاذبه های گردشگری در نزدیکی آن می توان به قلعه کرشاهی، آب انبار صفوی، شهر زیرزمینی اویی و شهر تاریخی نوش آباد (که به روایتی پایتخت انوشیروان ساسانی بوده است) اشاره نمود.

همچنین روستای ابیانه که از برترین جاذبه های گردشگری روستایی در ایران بوده و سالانه پذیرای هزاران گردشگر داخلی و خارجی است، در حدود 35کیلومتری جنوب ابوزیدآباد واقع شده است. در فاصله حدود 8کیلومتری شهر، تپه شن های روان هویدا می شوند، ولی برای رفتن به تپه های بزرگ تر و زیباتر باید جهت کویر و کنارگذر دریاچه نمک چال عروس را طی کنید. تا اینجا که آمدید بد نیست سری هم به شهر زیرزمینی اویی بزنید. این شهر در نوش آباد و در 5کیلومتری غرب آران و بیدگل واقع شده است.

برای بازدید از شهر زیرزمینی باید از بلوار قطب راوندی در کاشان وارد بلوار کویر شوید و از آنجا با ادامه جهت به نوش آباد برسید یا می توانید ابتدا به سمت آران و بیدگل حرکت کنید و از آنجا وارد بلوار شمس آبادی شوید تا با ادامه جهت به نوش آباد برسید. همچنین می توانید در کاروانسرای صفوی کویر ابوزیدآباد اقامت داشته باشید یا از مراکز اقامتی کاشان و آران و بیدگل و یا زائرسرای امامزاده آقا علی عباس (ع) بهره ببرید.

جهت دسترسی:

به طرف استان اصفهان برانید، کمی بعد از آنکه از شهر آران و بیدگل گذشتید، به روستای کویری ابوزید آباد می رسید. از بلوار قطب راوندی در کاشان هم می توانید وارد بلوار کویر شوید و از آنجا با ادامه جهت به نوش آباد برسید.

مرکزی ایران

کویر مرکزی ایران با وسعت عجیبی که دارد تقریبا از قلب ایران تا جنوب تهران کشیده شده است. به همین خاطر یکی از مقاصدی است که هر تهرانی ای می تواند به راحتی برای طبیعت گردی انتخاب کند، کویر های جنوب شرقی تهران است. باید از شهر ورامین گذر کنیم تا زیبایی هایی مانند کاروانسرای دیرگچین که به عنوان مادر کاروانسرا های ایران و به جامانده از دوران ساسانی است، کاروانسرای سنگی و ساسانی قصر بهرام و همچنین کاروانسرای عین الرشید را در پارک ملی ایران تماشا کنیم.

گردشگرانی که به قصر بهرام می فرایند می توانند همزمان با لذت بردن از شب های پرستاره کویر گرمسار، یک شب در قصری که توسط بهرام گور ساخته شده اقامت داشته باشند. کاروانسرایی در استان سمنان در نزدیکی گرمسار واقع شده که دوره آن را به ساسانیان نسبت می دهند و می گویند که توسط شاه بهرام ساسانی یا بهرام گور ساخته شده و عباس صفوی آن را بازسازی نموده و بعد ها به عنوان کاروانسرا مورد استفاده قرار گرفته است و هنوز هم می توان از آن به عنوان استراحتگاه یا محلی برای داشتن آرامش در کویر گرمسار بهره برد.

البته برای ورود به منطقه ای که این کاروانسرا در آن واقع شده احتیاج است که سازمان محیط زیست و محیط بانی آن محدوده مجوز بدهد. این مکان تاریخی در جنوب گرمسار، شمال شهر دریاچه نمک واقع شده و بهترین و نزدیک ترین جهت دسترسی به این کاروانسرا از مرکز شهر پیشوا ورامین است؛ بنابراین تهرانی ها از این مکان می توانند به عنوان یکی از نزدیک ترین بنا های تاریخی و جایی برای اقامت در وسط کویر استفاده نمایند.

جهت دسترسی:

مناسب ترین راه دسترسی به کویر مرکزی ایران و منطقه حفاظت شده پارک ملی کویر، از جاده ورامین - جوادآباد است؛ چرا که دروازه این کویر ها از شهر ورامین باز می گردد و به ترتیب با عبور از شهر های گرمسار و سمنان به این کویر می رسید.

آشنایی با دیگر کویر های ایران

حالا که دیگر گرمای هوا رخت بربسته و می توان خود را به هوای دلچسب و آسمان پرستاره کویر مهمان کرد، چرا به کویر های دورتر سفر نکنیم؟ علاوه بر 4 کویری که نسبتا به شهر تهران نزدیک هستند 2 کویر دیگر هم به شما معرفی می کنیم. شاید روزی تصمیم گرفتید به این کویر ها هم سفر کنید.

بادگیر های کویری روستای خور

در استان خراسان جنوبی و بین شهر های بیرجند و طبس، روستایی به نام خور وجود دارد که نباید آن را با شهری به همین نام که معروف به خور و بیابانک است، اشتباه گرفت. این روستا که همچنان جمعیت و رونق خود را حفظ نموده و بسیاری از مراسم آیینی اش هنوز برقرار است، معماری و بافت هوشمندانه ای دارد.

کویر خارا در انتهای زاینده رود

خارا به معنی بیابان است و البته نام یکی از کویر های استان اصفهان هم هست. استان اصفهان که دربرگیرنده اقلیم های کوهستانی و کویری متضاد است، یکی از معروف ترین رودخانه های ایران، یعنی زاینده رود را در خود جای داده و این رود بعد از عبور از مناطق مرتفع غرب استان به کویر خارا و تالاب گاوخونی در شرق این استان می رسد.

بلندترین تپه ها در کویر ریگان

شهرت کویر ریگان در استان کرمان، به ارتفاع رمل هایش است. تپه ماسه ای های ریگان که ارتفاعشان به 75 متر هم می رسد، هم جذابیت تفریحی دارند و هم خواص درمانی. این تپه های متعدد و انبوه، در منطقه ای به طول 25 کیلومتر و عرض 4 کیلومتر قرار دارند و بسیاری از مسافران در آن ها حمام شن می گیرند.

کویر دِه سَلم؛ جایی برای آرامش

کلوت های شهداد در یک سر جاده شهداد به نهبندان واقع شده اند و کویر ده سلم هم در سر دیگر این جاده است. این روستا از توابع شهرستان نهبندان در استان خراسان جنوبی محسوب می گردد. وجود آب و قنات در روستا باعث شده که ده سلم با وجود دوری اش از شهرها، همچنان پابرجا بماند و البته همین دوربودن از هیاهوست که گردشگران را جذب خود می نماید.

نمکزار و کویر سیرجان

سیرجان یکی از نقاطی است که اتصال بین 2 اقلیم کوهستانی و کویری را در استان کرمان برقرار نموده است. از یک سر، راه دارد به بَلوَرد و بافت و از سوی دیگر به نمکزار و کویر. دریاچه نمک سیرجان که مهم ترین نماد کویری منطقه است، در غرب شهر سیرجان واقع شده است. سیرجان یکی از نقاطی است که اتصال بین 2 اقلیم کوهستانی و کویری را در استان کرمان برقرار نموده است.

بهشت منجمان

کویر مصر

کویر مصر، یکی از معروف ترین کویر های ایران است و بسیاری از گردشگران تجربه سفر به روستای مصر را دارند.

این کویر برای طبیعت گردان و عاشقان طبیعت اسمی بسیار آشناست و از بقیه کویر های ایران هوادار بیشتری دارد؛ دلیلش هم فیلم خیلی دور خیلی نزدیک رضا میرکریمی است که بخشی از قصه اش در روستای مصر می گذرد؛ یعنی بسیاری بر این عقیده اند که پس از این فیلم بود که روستای مصر به مقصد اصلی بسیاری از گردشگران بدل شد.

البته ما پشنهاد می کنیم اگر به روستای مصر رفتید همه وقت تان را آنجا نگذرانید؛ چراکه چند کیلومتر آنطرف تر روستای زیبای عروسان واقع شده؛ جایی که میعادگاه عاشقان ستاره لقب گرفته است. این روستا خلوت تر و بکرتر از مصر است و نخلستان ها و رمل های اطرافش، مسافران را شیفته خود می نماید.

وجود چشمه در آن منطقه، باعث رونق کشاوزی در عروسان شده. البته در دهه های پیشین که جاده های آسفالته امروزی وجود نداشت و عروسان در جهت ارتباطی جندق به خلوان و طبس بود، رونق بیشتری هم داشت.

جهت دسترسی:

از تهران تا روستای مصر 700کیلومتر راه است. در جهتتان از سمنان، دامغان، معلمان و جندق خواهید گذشت. به جندق که رسیدید، از جهت خاکی و با طی 45کیلومتر می توانید به مصر برسید.

کلوت های شهداد

کویر لوت

کلوت ها معروف ترین نماد کویر لوت هستند. این عارضه های طبیعی شگفت انگیز و کم رقیب، کلوخ هایی سخت و توپُر و مرتفع هستند که طی سال های طولانی و بر اثر مقاومت در برابر فرسایش باد، شکل گرفته اند.

وسعت این منطقه به حدی است که به آن لقب ابرشهر کلوخی داده اند. جاده شهداد به نهبندان که 2 استان کرمان و خراسان جنوبی را به هم متصل می نماید، از گوشه این شهر خیالی عبور می نماید و شما می توانید به راحتی کلوت ها را از نزدیک ببینید و البته اگر ماجراجو باشید، با رعایت نکات فنی وارد قسمت های بکر کویر شوید.

در حوالی کلوت ها پوشش گیاهی ای از نوع نِبکا (گلدان های وارونه) هست و وقتی وارد بخش های مرکزی کویر لوت شوید، دیگر خبری از هیچ نوع پوشش گیاهی نیست و اصولا هیچ حیاتی در چاله مرکزی کویر لوت وجود ندارد؛ حتی باکتری!

یکی از عجایب کویر شهداد، نزدیکی اش به منطقه سردسیر و قله های سیرچ و باغ بالاست. اگر در ماه های سرد سال (و حتی نوروز) به این منطقه سفر کنید، در میان گرمای کلوت ها می توانید از دوردست، برف را روی قله های این کوه ها ببینید.

جهت دسترسی:

از کرمان که به شهر ماهان برسید باید وارد جاده دولتی شوید و در میانه جهت (تقریبا 20 کیلومتر بعد از کرمان) سه راهی را به چپ بپیچید تا بعد از عبور از جاده ای کوهستانی و تونلی بلند، ابتدا به سیرچ و سپس به شهداد برسید. حدود 50 کیلومتر برانید تا کلوت های شگفت انگیز شهداد را ببینید.

tour-france.ir: تور فرانسه ارزان | تور فرانسه قیمت، تور پاریس، تور پاییز را همراه ما تجربه کنید.

تور کشتی کروز: تور کشتی کروز: سفری هیجان انگیز به اقیانوس ها

منبع: برترین ها
انتشار: 22 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 22 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 60600

به "کویر های دیدنی اطراف تهران؛ تجربه ای از آرامش و سکوت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کویر های دیدنی اطراف تهران؛ تجربه ای از آرامش و سکوت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید