علائم کمبود پروتئین در بدن

به گزارش مجله سرگرمی، تهران (پانا) - کمبود پروتئین در بدن باعث بروز بعضی مسائل خواهد شد که بهتر است هرچه زودتر با روش های علمی اقدام به پیشگیری کنید. اما چه علائمی گویای کمبود پروتئین هستند؟!

علائم کمبود پروتئین در بدن

به گزارش بهداشت نیوز، پروتئین منبع غنی از آمینو اسید های مورد احتیاج در بدن برای چندین فرآیند از حمایت ساختاری گرفته تا انتقال اکسیژن به ریه ها و بافت ها است. از یک دیدگاه ساختاری، آمینو اسید ها مورد احتیاج برای سوخت و حمایت از سیستم عضلانی اسکلتی و هم حمایت ساختاری از یک بافت و سطح سلولی از هر چیزی به غشا سلولی مو و ناخن ها مورد احتیاج است. مهم است که به آمینو اسید ها به اسم بلوکی بزرگ برای تقریبا هر فرآیند بیولوژیکی در بدن اشاره کنیم. به اسم مثال، آمینو اسید ها بعلاوه بلوک های سازنده انتقال دهنده های عصبی مثل دوپامین و سروتونین هستند.

به همین علت، افرادی که کمبود پروتئین دارند، در انتقال دهنده های عصبی دچار کمبود هستند می تواند گرسنگی آن ها را تحریک کند که منجر به افزایش وزن می گردد و حتی می تواند استرس، اضطراب و خواب را تحت تاثیر قرار دهد. آمینو اسید ها هم جز اصلی آنتی بادی مورد احتیاج برای عملکرد سیستم ایمنی هستند بنابراین برای اطمینان از دریافت پروتیین مناسب جهت پشتیبانی از عملکرد سیستم ایمنی، ایده آل است.

کمبود پروتئین در بدن باعث بروز بعضی مسائل خواهد شد که بهتر است هرچه زودتر با روش های علمی اقدام به پیشگیری کنید. اما چه علائمی گویای کمبود پروتئین هستند؟!

نشانه هایی که خبر از کمبود پروتئین می دهند

هر کمبودی در بدن با علائمی همراه است که کمبود پروتئین در بدن نشانه هایی دارد شامل:

گرسنگی

گرسنگی مداوم یا مکرر فیزیکی و یا عاطفی اغلب نشانه این است که بدن خود را به درستی تغذیه نمی کنیم. به خصوص اگر این گرسنگی بعد از غذا و یا در طول روز بدون در نظر گرفتن و یا نخوردن غذا اتفاق افتد. پروتئین برای ترویج سیگنال های سیری به مغز و تثبیت اندازه قند خون مورد احتیاج است.

اسید های آمینه پروتیین برای بسیاری از فرآیند های زیستی بدن هم مورد احتیاج است. با هدف رسیدن به حدود 20 تا 35 گرم در هر وعده غذایی و اضافه کردن پروتیین به میان وعده ها در هنگام گرسنگی، از مصرف پروتئین کافی اطمینان حاصل کنید.

ضعف عضلات

ضعف یا درد ناگهانی عضلات یکی از شایع ترین علائم کمبود پروتئین در بدن است که نشان دهنده عدم وجود پروتئین کافی در رژیم غذایی می باشد. پروتئین، در اصل به اسم منبع سوخت ماهیچه های بدن شناخته می گردد و در صورت کمبود این سوخت عضلات دچار ضعف می شوند. این مسئله به خصوص در سالمندان شایع و نگران نماینده است. مردان با افزایش سن و از دست دادن طبیعی توده عضلانی در صورت عدم خوردن میزان کافی پروتئین به صورت روزانه، ممکن است عضلات بیشتری از دست بدهند. علاوه بر آن، زنان در دوران یائسگی هم به علت کمبود پروتئین می توانند ضعف تدریجی عضلات را تجربه نمایند.

بنابراین، تأثیر و علائم اولیه کمبود پروتئین ضعف رفتن عضلات است که به تدریج می تواند منجر به کاهش توده عضلانی و لاغر شدن فرد گردد. به علاوه، پروتئین نقش مهمی در جذب سایر مواد مغذی حیاتی مانند آهن و کلسیم دارد. هر دو این مواد مغذی برای سلامت کلی ماهیچه ها و مفصل ها مهم هستند.

افسردگی

اسید های آمینه مانند تریپتوفان یا تیروزین را به اسم مواد اولیه برای انتقال دهنده های عصبی مثل سروتونین و دوپامین که می تواند منجر به افسردگی و تغییرات در حالت روحی و اضطراب گردد به خاطر داشته باشید. از مصرف پروتیین کافی در غذا و تنقلات برای بهبود روحیه مثبت و جلوگیری از پرخوری اطمینان حاصل کنید.

ضعیف شدن رشد مو ها

موها، از پروتئین معروف به کراتین تشکیل شده اند. این پروتئین برای سلامتی مو ها بسیار مهم و لازم است. هر رشته از مو ها برای رشد مناسب و کافی به اندازه خاصی از پروتئین احتیاج دارند. کمبود پروتئین می تواند منجر به بروز علائم ضعیف شدن رشد مو ها و یا حتی ریزش مو گردد. علاوه بر آن، جدا از ریزش مو، مو های شما هم به احتمال زیاد خشک و شنماینده خواهد شد. سلامت مو فقط به پروتئین احتیاج دارد. سایر مواد مغذی که در سلامت مو نقش اساسی دارند شامل بیوتین، اسید فولیک، آهن و ویتامین D می باشد.

احساس نگرانی و دم دمی بودن

آمینو اسیدها، بلوک های سازنده برای انتقال دهنده های عصبی هستند که احوال شما را کنترل می نمایند. پروتیین ها به مغز یاری می نمایند تا هورمون هایی مثل دوپامین و سروتونین را ترکیب نمایند که به ایجاد احساسات مثبت مثل آرامش، هیجان و مثبت گرایی یاری می نماید.

مشکل در خواب

بیخوابی و خواب نامطلوب گاهی اوقات می تواند به سطح ناپایدار قند خون، افزایش کورتیزول و کاهش فراوری سروتونین مرتبط باشد. گردش قند خون در طول روز و شب رخ می دهد. کربوهیدرات ها به انسولین بیشتری نسبت به چربی و پروتئین احتیاج دارند. خوردن پروتئین پیش از رفتن به رختخواب می تواند به میزان زیادی تریپتوفان و فراوری سروتونین یاری کند، و اثر کمتری روی سطح گلوکز خون دارند؛ در واقع پروتیین جذب شکر را در طول غذا کاهش می دهد.

چشم های متورم

کاهش اندازه پروتئین پلاسمای خون منجر به حالتی خاص که در اصطلاح پزشکی به آن Oedema می گویند می گردد و در واقع همین کاهش پروتئین محتمل است از طریق ریه ای ایجاد گردد که به اندازه کافی آهن دریافت نمی نماید؛ در حقیقت این تورم کم خونی حاصل از کمبود آهن برای ساختن هموگلوبین است که منجر به ایجاد ورم می گردد.

دست های ورم نموده

کمبود پروتئین عملکرد و ظاهر ماهیچه ها را تحت تاثیر قرار می دهد و علت این است که هنگامی که بدن دچار کمبود پروتئین است و از رژیم غذایی پروتئین کافی دریافت نمی نماید، برای جبران این کمبود به سراغ منابع دیگر در بدن می رود که یکی از آن ها لایه های ماهیچه ای است. بدون پروتئین حفظ تعادل آب بدن به هم خورده و بدن آب را به شیوه نادرستی ذخیره می نماید و موجب بروز آماس یا در واقع وضعیتی که در آن آب بیش از حد زیر پوست جمع می گردد، می گردد.

ناخن های ضعیف و شنماینده

ناخن های ضعیف و شنماینده یکی از اولین نشانه های کمبود پروتئین در بدن است. ناخن ها از لایه های چند لایه پروتئین به نام کراتین تشکیل شده اند. بنابراین، سلامت و قوی بودن ناخن ها به مصرف کافی پروتئین ها بستگی دارد. به علاوه، مصرف ضعیف پروتئین می تواند باعث ایجاد لکه های سفید در ناخن و ترک و پارگی در ناخن ها گردد و آن ها را در برابر عفونت ها آسیب پذیرتر کند.

دائما مریض می شوید

لازمه دور ماندن از مریضی همواره بهداشت و خواب خوب نیست، بلکه مواد مغذی مناسب حرف اول را می زند. سیستم ایمنی با توجه به سوخت رسانی درست خوب کار می نماید. در یک تحقیق محققان به این نتیجه رسیدند که کمبود پروتئین باعث از دست رفتن سلول های T می گردد، این سلول ها با میکروب ها مبارزه می نمایند. درنتیجه سیستم ایمنی بدن به راحتی می تواند ویروس ها و باکتری ها را از بین ببرد.

درمان کمبود پروتئین بدن با تغذیه

برترین درمان، مصرف مواد غذایی حاوی پروتئین است. دانستن اینکه چه چیزی باید بخورید، چقدر، و چه زمانی می تواند برای بسیاری از مردم سخت باشد. امروز به نظر می رسد برای سالم ماندن و سالم نگه داشتن خانواده تان به درجه ای در تغذیه احتیاج دارید و حتی با این که همه چیز در خصوص شواهد و مطالعات متناقض وجود دارد.

به طور کلی خوردن ترکیبی از گزینه های گیاهی و حیوانی برترین روش برای بدست آوردن پروتیین کافی است. بعضی این روش را رژیم غذایی می نامند. در حالی که محصولات حیوانی در هر کالری بیشتر از بیشتر گیاهان پروتیین دارند، خوردن زیاد گوشت، لبنیات، ماهی و یا تخم مرغ هر روز برترین ایده نیست و دارای اشکالات خود است.

پروتئین های گیاهی اغلب به اسم یک روش عالی برای به دست آوردن فیبر، آنتی اکسیدان ها، الکترولیت ها و مواد مغذی دیگر، دو برابر می شوند. بعضی از انواع لوبیا و سبزیجات میزان زیادی از اسید های آمینه را فراهم می نمایند شامل: انواع لوبیا و سبزیجات، به ویژه لوبیا، و دانه؛ غلات فرآوری نشده مثل جو، گندم سیاه.

حتی بعضی سبزیجات غلظت نسبتا بالایی از پروتیین دارند، به خصوص با در نظر گرفتن اینکه چقدر کالری دارند؛ که به افزایش مصرف پروتئین شما یاری می نمایند شامل:اسفناج، کلم پیچ، بروکلی، جوانه کلم و قارچ. گوشت، برترین نوع پروتیین است که می توان دریافت کرد، چیز هایی مانند گوسفند علف خورده، مرغ و بوقلمون، و سالمون صید شده است.

dorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 11 آبان 1400 بروزرسانی: 11 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 159708

به "علائم کمبود پروتئین در بدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علائم کمبود پروتئین در بدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید