عزم جدی کاراته برای درخشش در المپیک، تلاش برای بازکردن روزنه ماندن
به گزارش مجله سرگرمی، به گزارش خبرنگاران، فدراسیون جهانی کاراته بعد از سال ها تلاش، اجرای برنامه های متنوع و مهمتر از همه اصلاح قوانین داوری پیروز شد این رشته را به عنوان یکی از رشته های رسمی وارد المپیک کند. در حالی که جامعه جهانی کاراته از ورود رشته ورزشی مورد علاقه خود در پوست خود نمی گنجیدند، خبر آمد که شاید این آخرین حضور کاراته در المپیک باشد.
شاید در ابتدای انتشار این خبر، یاس و ناامیدی بر کاراته سایه افکند، ولی خیلی زود جای خود را به کوشش و کوشش داد و نتیجه آن شد که در المپیک جوانان کاراته همچنان جزو برنامه های رسمی است و این شاید روزنه ای امیدوار کننده باشد برای آینده، آینده ای که از همین توکیو 2020 رقم خواهد خورد.
روزنه های که در کنار حمایت های جهانی، برگزاری سطح بالا، کم اشتباه و در عین حال نمایشی از زیبایی ها و توانمندی های کاراته را روی تاتامی توکیو به دنبال داشته باشد. به همین دلیل هم هست که راستا سختی برای کاراته کاها در راه کسب سهمیه المپیک طراحی شده است.
در حالی که برخی رشته ها دائم از دشواری های کسب سهمیه و… می نالند، در کاراته نه تنها شاهد ناله و شیون نبودیم، بلکه همه تهدیدها تبدیل به فرصت شد. در کاراته که تا همین چند ماه پیش بانک اطلاعاتی هم نداشت، ولی هیچگاه از مسائل مالی زجه نزد و با توانست شرایط حضور در مسابقات معتبر کسب امتیاز ورودی را فراهم کند. در کاراته فقط به چند ورزشکار اکتفا نشد و با نگاه به آینده جوانان مستعد در مسابقات مختلف حضور داشتند و الان نگران بعد از المپیک و پوست اندازی هم نباشد.
همین رشته تازه المپیکی شده که اولین و شاید آخرین حضور خود در المپیک را تجربه می کند، در سالی که دومین روز آن را سپری می کنیم، دشواری های زیادی دارد. از تداوم حضور در رقابتهای کاراته وان و سری A که از همین هفته آینده آغاز می شود تا المپیک توکیو، که سخت ترین و البته جذابترین آن است، همه و همه نشان می دهد که این رشته به اواسط راه سخت خود رسیده است. کسب شش سهمیه در بخش کومیته و دو سهمیه در کاتا هدف اصلی است که تا اینجای کار حداقل به نیمی از آن دست یافته و برای قطعی کردن باید جایگاه های فعلی در رنکینگ حفظ شود.
اما کاراته چگونه به اینجا رسید. بدون شک یکی نه بهترین تیم کاراته جهان در سال 2019 تیم ملی ایران بود. حضور در هفت مرحله لیگ جهانی موسوم به کاراته وان Premier League و چهار مرحله Series A از سوی فدراسیون جهانی برنامه ریزی شده بود که کاراته کاها بتوانند با حضور در این مسابقات امتیازات لازم را برای کسب سهمیه المپیک کسب کنند. در بخش مردان که در مجموع 11 مرحله، کاراته کاهای ایران با 30 مدال (7 طلا، 10 نقره و 13 برنز) بهترین عملکرد را در بین همه کشورهای مدعی به نمایش گذاشتند.
نکته مهم اینکه در تیم مردان کسب دو سهمیه در اوزان 75- کیلوگرم و 75+ کیلوگرم تقریباً قطعی شده و برای کننده سوم هم با توجه به آنکه مدعیان اصلی وزن 67- کیلوگرم در حال کسب سهمیه از سیستم رنکینگ هستند، کارشناسان کاراته شانس زیادی برای کننده اعزامی کشورمان در این وزن و البته کننده کاتا قائل هستند تا مرحله نهایی مسابقات انتخابی، (اردبهشت ماه 1399-پ اریس) به این مهم دست پیدا کنند.
در بخش بانوان نیز کنندگان کشورمان پیروز به کسب 5 طلا، یک نقره و هشت برنز شدند که شاید اگر ترکیب کادر فنی دچار تغییر نمی شد و برنامه ها با حضور باقری و موسوی ادامه پیدا می کرد، نتایج بهتری کسب می شد، ولی در همین شرایط هم دو بانوی ایرانی در منطقه سبز کسب سهمیه هستند و در وزن 61- کیلوگرم نیز علیپور می تواند خود را به جمع مسافران توکیو برساند.
اما موضوعی که کاراته را برجسته می کند، اینکه در طول یکسال گذشته در اعزام ها فقط نگاه به المپیک نبوده و بعد از آن نیز کاراته باید به راستا خود ادامه دهد. در واقع علاوه بر رقابتهای قهرمانی آسیا در بالی اندونزی، 6 آذرماه سال آینده 25 دوره مسابقات قهرمانی جهان در امارات آغاز می شود. سید علی کریمی، مهدی قراری زاده، امیرمیرزایی، علی مسکینی، صالح اباذری، علی اصغر آسیابری، مهدی خدابخشی، مجید حسن نیا، مجید نیکوهمت، باربد صداقت و جوانانی از این دست که زیر ذره بین کادر فنی بوده و در مسابقات مختلف توانایی خود را به نمایش گذاشتند رفته رفته به تیم ملی تزریق خواهند شد تا در کنار با تجربه ها همچنان کاراته ایران در در اوج نگهدارند. به عبارتی دست کاراته حالاحالا پر است و در هیچ وزنی نگرانی بابت پشتوانه ها نیست.
کاراته روزهای خوب فعلی خود را مدیون وفاق و همدلی پیشکسوتان، قهرمانان و تک تک ارکان این خانواده است. آرامشی که از سه سال قبل برای پیروزیت در المپیک شکل گرفته و همه دست به دست هم داده اند که کاراته با افتخار از توکیو بازشود. دیگر خبری از مصاحبه های تند و تخریبی که با هدف اخذ امتیاز از مسئولان فدراسیون منتشر می شد و بعد از رسیدن به هدف، محو می شدند، نیست، گو اینکه طباطبایی هم نشان داد مسئولی نیست که این چنین امتیاز بذل و بخشش کند و با خرد جمعی کار را پیش می برد.
بدون شک عملکرد طباطبایی هم همانند دیگر مدیران برآیندی است از تصمیمات درست و البته قابل انتقاد، اما اینکه برخی به ظاهر دلسوزان انتقاد را با توهین و الفاظی زشت اشتباه می گیرند قابل قبول نیست و شاید پیگیری شخص نخست کاراته ایران در مراجع ذیصلاح را برای پایان دادن به چنین بدعت هایی به دنبال داشته باشد، ولی نکته مهم و اساسی که نباید فراموش شود، فقط پیروزیت کاراته در آوردگاه بزرگ کاراته است.
منبع: خبرگزاری مهرdorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری
namasho.ir: نماشو: طراحی سایت، سئو و بهینه سازی وبسایت