طرز تهیه کیک ساده اسفنجی به 2 روش
به گزارش مجله سرگرمی، کیک ساده اسفنجی بافت لطف و نرمی دارد. این کیک را با تزیین مناسب می توانید در تولد ها و سایر جشن ها نیز سرو کنید. در حقیقت کیک اسفنجی پایه بسیاری از کیک هاست.
کیک اسفنجی ساده (Sponge Cake) پایه بسیاری از کیک هایی است که با تزئینات اضافی شکل زیبایی به خود می گیرند. در بیشتر دسر هایی که به کیک ساده احتیاج دارید، می توانید از کیک اسفنجی بهره ببرید. این کیک را با تزیینات ساده با استفاده از پودر نارگیل یا شکر آسیاب شده برای میان وعده نیز تهیه و بهره ببرید. طرز تهیه کیک ساده اسفنجی بسیار آسان است و در زمان کوتاهی نیز قابل تهیه است.
1. طرز تهیه کیک ساده اسفنجی
به منظور تهیه این کیک برای 6 الی 8 نفر، به یک ساعت و نیم زمان احتیاج است.
| مواد لازم | |
| تخم مرغ | 6 عدد |
| آرد | 150 گرم |
| شکر | 100 الی 150 گرم |
| وانیل | نصف قاشق چایخوری |
دستور پخت
- ابتدا زرده و سفیده را از یکدیگر جداگانه کنید.
- زرده را همراه با شکر و وانیل آنقدر به هم بزنید تا سفید و سفت گردد.
- سفیده را جداگانه آنقدر بزنید که پف کند و از ظرف نریزد.
- اکنون زرده و سفیده را با یکدیگر مخلوط کنید.
- آرد را اضافه نموده و به آرامی اندکی به هم بزنید.
- یک قالب را چرب کنید و مایه را از وسط قالب داخل آن بریزید. کمی قالب را تکان دهید تا قطر مایه کیک در تمام قسمت های آن یکسان پخش گردد.
- فر را از قبل با حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم کنید و کیک را روی اولین پنجره از طرف پایین قرار دهید.
- این کیک حدود یک ساعت در فر بماند، کافی است. یک چنگال را در کیک فرو کنید و اگر از مایه کیک به چنگال چیزی نچسبیده بود، آماده است، در غیر این صورت 15 الی 20 دقیقه دیگر نیز کیک ساده اسفنجی را در فر بگذارید.
- پس از خارج کردن قالب از فر، صبر کنید تا خنک گردد. سپس اطراف آن را باچاقو از قالب جدا کنید و کیک را در ظرف مناسب برگردانید.
طرز تهیه کیک ساده اسفنجی به همین راحتی است، در صورت تمایل می توایند آن را با خامه، انواع مربا، کرم، مارمالاد و ... تزیین کنید.
چند نکته:
اگر ترازو آشپزخانه در دسترس ندارید، 150 گرم را می توانید معادل 6 قاشق سوپخوری در نظر بگیرید.
در صورت تمایل می توانید رنده پوست پرتقال را جایگزین وانیل کنید. البته نباید قسمت های سفید پوست پرتقال را رنده بزنید.
به جای از آرد سفید از پودر کیک وانیلی نیز می توانید بهره ببرید.
2. طرز تهیه کیک ساده اسفنجی با خامه
برای تهیه این کیک برای 6 الی 8 نفر، به دو ساعت زمان و یک کیک اسفنجی ساده (مطابق دستور پخت بالا) احتیاج خواهید داشت.
| مواد لازم | |
| خامه | 250 الی 300 گرم |
| پودر قند | 3 الی 4 قاشق سوپخوری |
| وانیل یا رنده پوست پرتقال | یک سوم قاشق چایخوری |
| مربا | به مقدار لازم |
دستور پخت
- مطابق طرز تهیه کیک ساده اسفنجی، یک کیک درست کنید.
- پس از آنکه کیک را از قالب خارج کردید، آن از ارتفاع به دو الی سه قسمت تقسیم کنید.
- خامه را در ظرفی بریزید و آن را روی یخ قرار دهید و شکر و وانیل را به آن اضافه کنید. خامه را به هم بزنید تافرم بگیرد. وقتی خامه آماده شده است که اگر با قاشق روی آن خط بیندازید، خط قاشق محو نگردد.
- بین هر دو لایه کیک مقدار خامه پخش کنید و لایه ها را روی یکدیگر قرار دهید.
- سپس با مابقی خامه روی کیک و دیواره های آن را بپوشانید و با لبه کارد روی خامه را صاف کنید.
- سپس از مربا یا کمپوت برای تزیین روی کیک بهره ببرید.
کیک ساده اسفنجی با خامه آماده است، ابتدا مدتی آن را در یخچال قرار دهید تا خنک گردد و سپس آن را سرو کنید.
نکات مهم:
- آردی که برای تهیه کیک استفاده می کنید، باید بسیار، نرم، سفید و تازه باشد. ترجیحا قبل از استفاده آرد را الک کنید.
- فر را حتما از قبل گرم کنید.
- بعد از اضافه کردن آرد، نباید مایه کیک را زیاد به هم بزنید.
- قبل از آن که کیک پخه گردد، درب فر را باز نکنید، زیرا حرارت فر کاهش خواهد یافت و پف کیک کم خواهد شد.
- قالب کیک را حتما چرب کنید و حتی الامکان از قالب های نچسب بهره ببرید.
اگر برای تزیین کیک اسفنجی از خامه و مربا استفاده می کنید، می توانید مقدار شکر کیک را کاهش دهید و همانطور که در جدول مواد اولیه ذکر شد از 100 گرم شکر بهره ببرید تا در نهایت کیک خیلی شیرین نباشد، در غیر این صورت 150 گرم شکر بهره ببرید. اگرچه طرز تهیه کیک ساده اسفنجی ساده است، اما بسیار خوشمزه است. در این کیک از کره یا روغن استفاده نمی گردد و تنها حاوی روغنی است که قالب را با آن چرب نموده اید، از این رو کیک سالمی است.