طرز تهیه پای سیب
به گزارش مجله سرگرمی، پای سیب، یکی از محبوب ترین شیرینی های دنیاست. منظور از آن خمیر پر شده با مایه ای است که قسمت اصلی آن را سیب تشکیل می دهد. پای سیب قنادی یا کیکی، پای سیب با خمیر هزارلا و پای سیب با خمیر پای انواع آن هستند که طرز تهیه هر یک اندکی با دیگری متفاوت است.

خبرنگاران | سرویس آشپزی - پای نوعی خوراک شبیه پیراشکی است که از دو بخش خمیر (Crust) و موادی که درون خمیر قرار می گیرند (Filling) تشکیل می گردد. پای، ابتدا نوعی غذا محسوب می شد که خمیر آن را با گوشت و سبزیجات پر می کردند، ولی به مرور زمان دستور آن تکامل پیدا کرد و به دنیای شیرینی پزی راه یافت. پای سیب نوعی پای میوه است که قسمت اصلی آن را سیب تشکیل می دهد و با خمیر پای، خمیر هزارلا یا به صورت کیکی درست می گردد. در ادامه با طرز تهیه پای سیب آشنا می شوید.
طرز تهیه پای سیب
این غذا برای8 نفرمناسب است؛ زمان آماده سازی مواد اولیه45 دقیقه و زمانپخت و انتظار 45-40 دقیقهخواهد بود.مواد لازم برای تهیه خمیر پای سیب | |
آرد چند منظوره | 2 فنجان |
روغن تردکننده شیرینی | 2/3 فنجان+ 2 قاشق غذاخوری |
آب سرد | 4-6 قاشق غذاخوری |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
مواد لازم برای تهیه فیلینگ پای سیب | |
آرد چند منظوره | 1/4 فنجان |
شکر | 1/2 فنجان |
پودر دارچین | 3/4 قاشق چایخوری |
پودر جوز هندی | 1/4 قاشق چایخوری |
سیب بدون پوست و خرد شده | 6 فنجان |
کره | 2 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
- فر را روی 425 درجه فارنهایت گرم کنید.
- 2 فنجان آرد و یک قاشق چایخوری نمک را در ظرفی ریخته و با همزن یا قاشق مخلوط کنید.
- روغن ترد کننده شیرینی را به آرد اضافه نموده و با استفاده از پیستری بلندر (Pastry Blender) یا چنگال هم بزنید تا آرد به شکل تکه هایی به اندازه نخود درآید.
- آب سرد را به مخلوط آرد و روغن اضافه کنید. ابتدا یک قاشق آب اضافه نموده و با چنگال هم بزنید، سپس بقیه آب را کم کم اضافه کنید. مخلوط را هم بزنید تا کل آرد مرطوب شده و به شکل خمیر درآید. در صورت احتیاج 2-1 قاشق غذاخوری اضافه بهره ببرید؛ البته این را در نظر داشته باشید که خمیر حاصل نباید خیلی مرطوب باشد. خمیر را جمع نموده و به دو قسمت تقسیم کنید. خمیر ها را در نایلون بگذارید، در یخچال قرار دهید و مشغول آماده کردن فیلینگ شوید. قرار دادن خمیر در یخچال باعث سرد شدن روغن و در نتیجه تسهیل کار کردن با خمیر می گردد.
- سیب ها را پوست گرفته، وسط آن را بگیرید و به صورت ورقه های نازک برش بزنید. ورقه های سیب را در کاسه ای بریزید، 1/2 فنجان شکر، 1/4 فنجان آرد، 3/4 قاشق چایخوری دارچین، 1/4 قاشق چایخوری جوز هندی را به آن اضافه نموده و هم بزنید. خمیر ها را از یخچال خارج نموده، روی سطح کار مقداری آرد بپاشید و خمیر را روی آن قرار دهید یا خمیر را بین دو کاغذ روغنی بگذارید و با وردنه پهن کنید تا ضخامت آن به 5 میلی متر برسد.
- ظرف گردی به قطر 22 سانتی متر انتخاب کنید، به صورت وارونه روی خمیر ها بگذارید و اطراف آن ها را برش بزنید. کاغذ روغنی را از روی خمیر برداشته و خمیر را چند بار تا بزنید که راحت تر بتوانید آن را به ظرف پای منتقل کنید. یکی از خمیر ها را به ظرف پای انتقال داده و تای آن را باز کنید، به گونه ای که حدود 2 سانتی متر از خمیر، از اطراف ظرف آویزان باشد.
- مخلوط سیب را روی خمیر پای بریزید، 2 قاشق غذاخوری کره را به قطعات کوچک تقسیم نموده و روی آن قرار دهید. روی پای را با خمیر دیگر بپوشانید. لبه های دو لایه خمیر را یا چنگال به هم بچسبانید و با دست حالت دهید.
- روی خمیر با چاقو چند برش ایجاد کنید تا موقع پخت، بخار به راحتی از آن خارج گردد.
- می توانید خمیر روی پای را روی سطح صافی با وردنه صاف کنید و به صورت نوار های باریکی به عرض 1.5 سانتی متر برش بزنید. سپس این نوار ها را به صورت حصیری و به فاصله 2.5 سانتی متر از یکدیگر روی پای قرار دهید. نهایتا روی خمیر را با زرده تخم مرغ بپوشانید و کمی شکر بپاشید.
- پای را به مدت 50-40 دقیقه در فری که از قبل گرم نموده اید قرار دهید تا خمیر پای به رنگ طلایی مایل به قهوه ای درآید.
طرز تهیه پای سیب قنادی (کیکی)
مواد لازم | |
آرد | 1 پیمانه |
روغن | 1/2 پیمانه |
شکر | 1/2 پیمانه |
تخم مرغ | 2 عدد |
شیر | 1/2 پیمانه |
بکینگ پودر | 1 قاشق مرباخوری |
سیب متوسط | 1 عدد |
دستور تهیه:
- فر را روی حرارت 300 درجه فانهایت گرم کنید.
- سیب را پوست گرفته و با رنده درشت رنده کنید، سپس دارچین را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شوند.
- روغن و شکر را در ظرفی ریخته و با همزن بزنید تا یکنواخت شوند.
- تخم مرغ را قبلا از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند، سپس یکی یکی به مخلوط روغن و شکر اضافه کنید و به هم همزدن ادامه دهید. حدود 6-5 دقیقه مواد را بزنید تا مخلوط کرم رنگ گردد.
- شیر همدمای محیط را به مخلوط فوق اضافه کنید، هم بزنید و همزن را خاموش کنید.
- آرد و بکینگ پودر را در ظرفی مخلوط نموده، کم کم بر روی مایه فوق الک کنید و با قاشق از یک سمت به آرامی هم بزنید تا مایه یکدستی حاصل گردد.
- کف و دیواره های قالب مورد نظر را با مقداری کره چرب کنید. نیمی از مایه پای را در قالب بریزید، مخلوط سیب و دارچین را روی مایه پهن کنید و بقیه مایه را روی سیب بریزید.
- قالب را به مدت 50-45 دقیقه در فر قرار دهید تا پای سیب پخته و روی آن طلایی مایل به قهوه ای گردد.
پای، نوعی دسر پرطرفدار در آمریکا و استرالیاست که اغلب با بستنی یا خامه سرو می گردد. دستور تهیه پای میوه های مختلف تقریبا یکسان بوده و تنها تفاوت آن ها در نوع میوه به کار رفته است. اگر تجربه پخت پای سیب یا سایر پای های میوه ای را دارید، تجربیات خود را در انتهای این صفحه در قسمت ارسال نظر با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: setare.commalayro.ir: تور مالزی ارزان، سفر به کوالالامپور، پنانگ و لنکاوی در نوروز و دیگر ایام سال
ayrokh.ir: آیرخ: مجله زیبایی و سلامتی