طرز تهیه کوفته برنجی؛ از غذاهای ایرانی غافل نشوید
به گزارش مجله سرگرمی، کوفته همواره به عطر و طعم های جذابی که دارد معروف است؛ از انواع سبزی های معطر گرفته تا گوشت و موادغذایی مغذی به کار رفته در آن. هرچند جزو غذاهای سخت به شمار میرود اما به درست کردن اش می ارزد.

مواد لازم برای کوفته برنجی:
- لپه: یک سوم پیمانه
- آلو: 100 گرم
- برنج: 1 پیمانه
- فلفل سیاه: به میزان لازم
- نمک: به میزان لازم
- سبزی (پاک و خرد شده): 290 گرم
- روغن مایع (مخصوص سرخ کردن): به میزان لازم
- رب گوجه فرنگی: یک چهارم پیمانه
- پیازداغ: یک دوم پیمانه
- گوشت چرخ نموده:400 گرم
- زردچوبه: 1 قاشق چای خوری
- تخم مرغ: 2 عدد
- زرشک (شسته و خشک شده): یک چهارم پیمانه
طرز تهیه و دستور پخت کوفته برنجی:
1. لپه را به مدت 24 ساعت و آلو را به همراه 2پیمانه آب به مدت 2ساعت در ظرف های جداگانه در میزانی آب خیس نموده، سپس هنگام پخت لپه را در آبکش بریزید.
2. برنج را با 3 پیمانه آب و میزانی نمک به مدت 3 ساعت خیس کنید.
3. در قابلمه ای مناسب، لپه را با 2 پیمانه آب به مدت 2 ساعت و 30 دقیقه بپزید.
4. در قابلمه ای دیگر، میزانی آب ریخته، روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش آید. برنج را به مدت 7 تا 8 دقیقه داخل قابلمه حاوی آب جوش بریزید تا نیم پز گردد، سپس آبکش کنید.
5. سبزی را با میزانی روغن به مدت یک تا دو دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا حدی که آب آن کشیده گردد.
6. در قابلمه ای مناسب، میزانی روغن ریخته، روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ گردد. سپس رب گوجه فرنگی، میزانی نمک و فلفل را به آن افزوده و تفت دهید تا بوی خامی رب گوجه فرنگی تغییر رنگ دهد.
7. پس از آن نیمی از پیازداغ را به همراه 8 پیمانه آب و آبِ لیمو به آن بیافزایید و حرارت را زیاد کنید تا جوش آید.
8. در ظرفی مناسب، گوشت، کمی دیگر از پیاز داغ، نیمی زردچوبه، میزانی نمک و فلفل بریزید و ورز دهید. سپس برنج، سبزی و لپه را به همراه تخم مرغ به آن افزوده، مجدداً ورز دهید تا کاملاً حالت چسبندگی پیدا کند.
9. کف دست را با میزانی روغن مایع چرب نموده و از مایه بالا به میزان دلخواه بردارید و در کف دست پهن کنید. وسط آن تعدادی آلو، زرشک و کمی پیازداغ بریزید و گرد کنید. بقیه مواد را هم به همین ترتیب آماده نموده و یکی یکی در آبِ در حال جوش بیاندازید و پس از 10دقیقه حرارت را ملایم کنید و درِ ظرف را بگذارید (دقت کنید کوفته ها از هم فاصله کافی داشته باشند و روی هم انباشته نشوند).
10. در اواخر پخت کوفته، بقیه زردچـوبه و کمی فلفل را در روغن تفت داده و به آب کوفته اضافه کنید، سپس کوفته را به همراه آبِ آن در ظرف مورد نظر بریزید و سرو کنید.
فوت و فن ها:
- سبزی خرد شده کوفته نباید خیس باشد.
- دقت کنید که کوفته را باید به میزان کافی ورز دهید.
- در ابتدای مراحل پخت، آبِ کوفته باید به حدی باشد که روی آن را بپوشاند؛ هنگام پخت هم آب کوفته نباید کاملاً تبخیر گردد، بلکه باید حدود 3 پیمانه از آن باقی بماند.
- کوفته را پس از آماده شدن باید به آبی که در حال جوش است اضافه کنید؛ اگر آب جوش نباشد، کوفته متلاشی می گردد.
- سبزی شامل جعفری، تره، گشهم و شوید، مرزه و ترخون خشک شده و نعناع است.
منبع: ایرنا زندگی1com.ir: مجله کامپیوتر | مجله کاربردی فناوری در صنعت گردشگری
3ye.ir: مجله سایه | مجله خانه و خانواده، اطلاعات عمومی، اخبار روز
abuzariyon.ir: مجله ابوذریون | نگاهی اجمالی به رویدادهای روز ایران و جهان