طرز تهیه شیرینی بهشتی به 2 روش (با فر و بدون فر)

به گزارش مجله سرگرمی، شیرینی بهشتی از شیرینی های مجلسی و سنتی است که با ترکیب آرد، روغن، پودر قند و وانیل تهیه می گردد. این شیرینی را هم در فر و هم بدون احتیاج به فر می توان درست کرد.

طرز تهیه شیرینی بهشتی به 2 روش (با فر و بدون فر)

خبرنگاران | سرویس آشپزی - شیرینی بهشتی که به شیرینی کرکی، شیرینی آردی یا پشمکی نیز معروف است، گزینه ای مناسب برای پذیرایی از میهمان ها در مراسم های خاصی مانند عید نوروز محسوب می گردد. این شیرینی بسیار ترد و لطیف بوده و در رنگ های مختلفی تهیه می گردد. برای تهیه شیرینی آردی باید صبر و حوصله زیادی به خرج داد، زیرا کمترین تغییر در مواد اولیه و زمان پخت می تواند در کیفیت این شیرینی موثر خواهد بود.

در این مطلب می خوانید:

  • مواد لازم برای تهیه شیرینی بهشتی
  • دستور تهیه شیرینی در فر
  • طرز تهیه شیرینی بدون فر

مواد لازم برای تهیه شیرینی بهشتی

مواد اولیه
روغن صاف قنادی120 گرم
پودر قند100 گرم
آرد200 الی 300 گرم
روغن مایع2 الی 3 قاشق غذاخوری
وانیلیک دوم قاشق چایخوری
پودر هلیک قاشق چایخوری
پودر کاکائو (اختیاری)یک قاشق غذاخوری
زعفران دم نموده غلیظ (اختیاری)یک قاشق غذاخوری
پودر پسته و پودر نارگیل برای تزیینبه میزان لازم

چند نکته:

  • برای تهیه این شیرینی بهتر است از روغن صاف قنادی شماره 50 بهره ببرید که با استفاده از آن در تهیه همه شیرینی های خشک و سنتی نتیجه بهتری حاصل می گردد. این روغن را می توانید از فروشگاه های لوازم قنادی خریداری کنید. روش دیگر استفده از روغن نیمه جامد است که باید اجازه دهید کاملا ذوب گردد، سپس آن را در یخچال قرار دهید تا کاملا ببندد.
  • منظور از پودر قند همان پودر شکر است و نیازی به استفاده از خاکه قند نیست. هرچند استفاده از خاکه قند در تهیه فرآورده هایی همچون خمیر فوندانت اهمیت زیادی دارد، ولی برای تهیه شیرینی ها از همان پودر شکر استفاده می گردد که به راحتی از فروشگاه های لوازم قنادی قابل تهیه است.
  • برای تهیه این شیرینی باید از همزن برقی مناسبی بهره ببرید که بدون داغ کردن حدود 10 دقیقه مواد را بزند و پره مخصوص شیرینی زن داشته باشد.

دستور تهیه شیرینی بهشتی در فر

  1. ابتدا پودر قند و آرد را به صورت جدا گانه الک کنید.
  2. فر را روشن نموده و روی حرارت 170 درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم گردد.
  3. کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
  4. قیف و ماسوره شکوفه (2D) را برای قالب زدن شیرینی آماده کنید.
  5. پودر قند و روغن قنادی را در ظرفی ریخته و با پره مخصوص شیرینی زن همزن برقی آغاز به هم زدن آن ها کنید تا مانند خامه فرم گرفته شده و کاملا سفید و نرم گردد.
  6. وانیل و پودر هل را به آن اضافه نموده و در صورت تمایل مقداری پودر زنجبیل یا دارچین نیز اضافه کنید.
  7. وقتی مخلوط شما کاملا سفید و پفکی شد، یک قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه نموده و به هم زدن ادامه دهید.
  8. همینطور که همزن روشن است، آرد را قاشق قاشق به مواد اضافه کنیدو هم بزنید تا مایه شیرینی به غلظت مناسب برسد.
  9. مقدار افزودن آرد باید به اندازه ای باشد که مایه شیرینی نه زیاد شل باشد و نه زیاد سفت که از قیف خارج نگردد. بنابراین آرد را کنار دست خود قرار داده و اگر احساس کردید خمیر شیرینی سفت شده یک قاشق غذاخوری روغن مایه به آن اضافه کردید، ولی اگر خمیر، شل بود کمی آرد اضافه کنید.
  10. وقتی مواد کاملا مخلوط شدند و خمیر آماده شد، همزن را خاموش نموده و اگر دوست دارید شیرینی بهشتی با چند رنگ متفاوت داشته باشید، خمیر را به چند تکه تقسیم کنید.
  11. برای رنگ کردن خمیر می توانید از رنگ های خوراکی بهره ببرید یا مقداری زعفران دم نموده غلیظ یا پودر کاکائوی الک شده به خمیر اضافه کنید و با همزن بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
  12. در صورت استفاده از محلول زعفران برای رنگ کردن خمیر، دقت کنید آب آن زیاد نباشد، چون شیرینی بعد از پخت، خشک می گردد.
  13. در صورت استفاده از پودر کاکائو مقدار آن نباید به حدی باشد که باعث سفت شدن خمیر شیرینی گردد.
  14. پس از آماده شدن خمیر، آن را در قیف ریخته و با ماسوره شکوفه ای روی کاغذ روغنی موجود در سینی فر بریزید.
  15. برای تزیین روی شیرینی ها از مقداری پودر پسته یا پودر نارگیل استفاده نموده و سینی را در فری که از قبل گرم نموده بودید، قرار دهید.
  16. به مدت 15 الی 20 دقیقه صبر کنید تا شیرینی آماده گردد.
  17. رنگ شیرینی ها نباید در اثر طبخ تغییر کند و مراقب باشید شیرینی ها بیش از حد در فر نمانند که خشک شوند، بنابراین مدت زمان طبخ را بسته به نوع فر خود تنظیم کنید.
  18. پس از آماده شدن شیرینی ها فر را خاموش نموده و اجازه دهید کاملا خنک شوند، سپس آن ها را از سینی فر خارج کنید، زیرا برداشتن شیرینی ها به صورت داغ، باعث پودر شدن آن ها می گردد.

طرز تهیه شیرینی بدون فر

  1. قابلمه بزرگی که سینی یا قالب حاوی شیرینی ها در آن جا گردد، انتخاب کنید، یک پایه فلزی در آن قرار داده و حدود 20 دقیقه روی اجاق گاز با حرارت ملایم بگذارید تا داغ گردد.
  2. پس از 20 دقیقه، قالب حاوی شیرینی ها را روی پایه فلزی موجود در قابلمه گذاشته و روی در قابلمه دمی قرار دهید.
  3. شعله زیر قابلمه را خیلی کم نموده و به مدت 30 دقیقه صبر کنید تا شیرینی بهشتی آماده گردد. بعد از 30 دقیقه در قابلمه را برداشته و پخته شدن شیرینی ها را آنالیز کنید.
  4. اگر اطراف شیرینی ها کمی طلایی شده بود، حرارت زیر قابلمه را خاموش نموده و صبر کنید تا شیرینی ها خنک شوند، سپس آن ها را در ظرف سرو قرار دهید.

سخن آخر

شیرینی بهشتی از شیرینی های پرطرفداری است که حتی در مواقعی که به فر دسترسی ندارید، به راحتی می توانید در منزل درست نموده و با آن از میهمان های خود پذیرایی کنید. به علاوه این شیرینی یکی از انواع شیرینی های قدیمی و سنتی کشورمان است. اگر به شیرینی های سنتی علاقه دارید، توصیه می کنیم مطلب طرز تهیه شیرینی نخودچی خانگی را از دست ندهید. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد. لطفا در صورت درست کردن این شیرینی تجربیات و نظرات خود را با ما و سایر همراهان خبرنگاران به اشتراک بگذارید.

dorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله سرگرمی و گردشگری

pariha.com: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.

منبع: setare.com
انتشار: 17 آذر 1400 بروزرسانی: 17 آذر 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 148580

به "طرز تهیه شیرینی بهشتی به 2 روش (با فر و بدون فر)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی بهشتی به 2 روش (با فر و بدون فر)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید