طرز تهیه سوپ شیر مجلسی خوشمزه
به گزارش مجله سرگرمی، سوپ شیر پیش غذایی لذیذ و ساده است. سوپی که با ترکیب طعم بهشتی شیر گرم و خامه می تواند هر ذائقه و سلیقه ای را راضی کند. بافت سبک و لطیف سوپ شیر همراه با رنگ شیری جذابش بهترین گزینه برای آراستن سفره های مهمانی شماست. بی شک هر مهمانی با دیدن رخ زیبای این غذا و گرمای مطبوعش در روز ها و شب های سرد سال لبخند خواهد زد و شما را بابت انتخاب چنین منویی برای پذیرایی تحسین خواهد کرد.

سوپ ها مهمانان تازه وارد فرهنگ و سفره ایرانی هستند؛ غذاهایی که به پشتوانه آش های مختلف و جایگاه آن در حافظه چشایی ایرانی ها به راحتی پذیرفته شدند و جایگاهی ویژه یافتند. سوپ شیر یکی از آن هاست که خیلی زود به بخشی از غذاهای معمول ایرانی برای سرو در مجالس و مهمانی ها تبدیل شد.
در ادامه در بلاگ خبرنگاران دستور پخت سوپ شیر را با یک رسپی فوق العاده تقدیمتان می کنیم تا شما را در لذت خوردن یک غذای لذیذ شریک کنیم.
مواد لازم برای درست کردن سوپ شیر [4 نفره]
- جو پوست کنده 1 لیوان
- شیر 1 لیتر
- ½ سینه مرغ
- قارچ 250 گرم
- هویج 1 عدد درشت
- پیاز 1 عدد میانه
- کره به اندازه لازم
- خامه صبحانه 2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به اندازه لازم
- جعفری ساطوری شده به اندازه دل خواه
حتما بخوانید: طرز تهیه سوپ قارچ و جو
طرز تهیه سوپ شیر با خامه و قارچ
برای درست کردن سوپ شیر دستور های مختلفی وجود دارد اما این طرز تهیه سوپ شیر یکی از ساده ترین دستور ها برای داشتن یک سوپ غلیظ، مجلسی و خوشمزه است.
- پیاز را نگینی خورد کنید و هم راه با اندازهی کره داخل قابلمه بریزید.
- پیاز ها که طلایی و سبک شدند وقت اضافه کردن سینه مرغ است.
- تکه های مرغ را به خوبی با کره و پیاز تفت دهید تا کاملا سفید شود.
- وقت اضافه کردن هویج هایی ست که به صورت نگینی و ریز خرد کرده اید.
- در این مرحله جو پوست کنده را که حداقل 6 ساعت قبل خیسانده اید از آب کش رد کنید و خوب بشویید.
- حالا به مواد قبلی اضافه کنید و اجازه دهید خوب تفت بخورد.
- حالا وقت اضافه کردن فلفل و نمک است تا مواد اولیه سوپ مزه دار شود.
- در این مرحله آب جوش را به اندازه ای اضافه کنید که مواد را کامل بپوشاند.
- در قابلمه را به حالت نیمه باز بگذارید و تا پخت کامل مواد، سوپ را چند دقیقه یک بار هم بزنید. این کار برای آن است که جو حین پخت به کف قابلمه نچسبد.
- قارچ ها را خرد کنید، درون یک تابه بریزید و هم راه با کره تفت دهید.
- قارچ ها را کنار بگذارید تا خنک شود.
- مرغ را از قابلمه خارج کنید و اجازه دهید خنک شود. سپس استخوان های آن را جدا و به کمک دست یا چنگال گوشت را ریش ریش کنید.
- بعد از گذشت 2 تا 3 ساعت دانه های جو شکفته می شود و به مرحله پخت کامل می رسد.
- برای آن که سوپ رقیق و لطیفی داشته باشید می توانید در این مرحله از گوشت کوب برقی یا میکسر استفاده کنید.
- بعد از این که با گوشت کوب برقی به بافت یک دست و لطیفی از جو رسیدید، حالا وقت اضافه کردن شیر است.
- شیر داغ یا در حال جوش را به مواد اضافه کنید.
- شعله را کم کنید و اجازه دهید طعم شیر به خورد ترکیبات سوپ برود.
- مرغ و قارچ را به سوپی که در حال قل زدن است اضافه کنید و منتظر ترکیب اعجاز آمیز طعم ها بمانید.
- بعد از این که سوپ به غلظت دل خواه شما رسید، خامه را با یک ملاقه سوپ مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا یک دست شود.
- این ترکیب را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید. با این که خامه کالری این سوپ را افزایش می دهد اما به هیچ عنوان حذفش نکنید. طعم بی نظیر سوپ شیر تا حد زیادی مدیون خامه است.
- سوپ شیر شما حاضر است.
- شعله گاز را خاموش و جعفری را به سوپ داغ اضافه کنید.
- اندازهی از جعفری را برای تزئین غذا کنار بگذارید.
آماده سازی مواد اولیه برای این غذا صرف نظر از زمان لازم برای خیس خوردن جو، حدود نیم ساعت و دستور پخت سوپ شیر حدود 3 ساعت زمان می برد.
حتما بخوانید: طرز تهیه سوپ ماست
آموزش تهیه سوپ شیر با جو پرک
اگر برای صرفه جویی در زمان، در پی دستور پخت سوپ شیر در کوتاه ترین زمان ممکن هستید، کافی ست در مواد اولیه بالا، جو پرک را جایگزین جو پوست کنده کنید. تمام مراحل را طبق طرز تهیه سوپ شیر دنبال کنید و در مدت زمان حدود 1 ساعت بدون تغییر در طعم اصلی به یک سوپ لذیذ برسید. تنها تفاوت سوپی که با جو پرک پخته می شود، بافت بسیار سبک و رقیق آن است. بافتی مشابه سوپ های آماده صنعتی که مورد پسند خیلی هاست.
نکات کلیدی در دستور پخت سوپ شیر
حتما بخوانید: طرز تهیه سوپ شیر مجلسی
- مهم ترین نکته در طرز تهیه سوپ شیر، خیساندن جو در آب گرم حداقل 6 ساعت قبل از شروع پخت است.
- آبی که جو را در آن خیسانده اید به طور کامل دور بریزید، جو را خوب بشویید و بعد بپزید. افزودن این آب به سوپ باعث ترش شدن آن می شود.
- برای داشتن یک سوپ سفید و مجذوب کننده از هیچ ادویه ای استفاده نکنید. استفاده از نمک و فلفل برای طعم دادن به سوپ کفایت می کند.
- حین پخت از آب لیمو برای طعم دادن به سوپ استفاده نکنید، این کار باعث بریده شدن شیر می شود.
- در طرز تهیه سوپ شیر، استفاده از شیر داغ و جوشانده شده یک فوت آشپزی محسوب می شود. شیر سرد باعث بریده شدن سوپ و به هم ریختن ظاهر زیبای آن می شود.
- گوشت کوب برقی را دست کم نگیرید؛ به کمک آن، سوپی سبک، لطیف و یک دست خواهید داشت.
- در سرانجام پخت و هنگام سرو، از آب لیمو برای طعم دار کردن سوپ استفاده کنید.
- برای پخت سریع تر، در روش تهیه سوپ شیر جو پرک را جایگزین جو پوست کنده کنید و نگران تغییر طعم اصلی آن نباشید.
- در تمام مدت زمان پخت، در قابلمه را نیمه باز بگذارید، این کار مانع سر رفتن سوپ می شود.
- چند دقیقه یک بار سوپ شیر را هم بزنید، تنها راهکار نچسبیدن جو به ته ظرف همین است.