طرز تهیه رب انار خانگی غلیظ و خوش رنگ، فوت و فن های مهم برای نگهداری طولانی مدت

به گزارش مجله سرگرمی، رب انار یکی از چاشنی‌های اصیل و پرطرفدار در آشپزی ایرانی است که طعم ترش و دلپذیر آن، به غذاهایی مانند فسنجان، اکبر جوجه و برخی خوراک‌های محلی عطر و طعمی بی‌نظیر می‌بخشد. تهیه رب انار خانگی نه‌تنها سالم‌تر و طبیعی‌تر از نمونه‌های صنعتی است، بلکه امکان کنترل کیفیت مواد اولیه را نیز به شما می‌دهد. اگر می‌خواهید یک رب انار غلیظ، خوش‌رنگ و بدون مواد افزودنی تهیه کنید، در این مقاله تمام مراحل تهیه و نکات کلیدی برای نگهداری طولانی‌مدت آن را بررسی خواهیم کرد.

طرز تهیه رب انار خانگی غلیظ و خوش رنگ، فوت و فن های مهم برای نگهداری طولانی مدت

برای مطالعه بیشتر با banima.ir: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.

مواد لازم برای تهیه رب انار:

  • انار ترش: 8 کیلوگرم
  • آب: 3 پیمانه
  • نمک: 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه و دستور پخت رب انار:

1. انارها را با دقت دانه دانه کنید و مراقب باشید تا پوشش سفید دانه ها به آنها نچسبند. دانه های انار را به همراه آب داخل قابلمه بزرگی بریزید و بگذارید تا حدودا 40 دقیقه خوب بجوشد. در حین اینکه انارها خوب می جوشند، با گوشت کوب آنها را له کنید.

2. حالا با استفاده از یک ظرف بزرگ برای جمع آوری آب انار و یک آبکش روی آن، محتوای قابلمه را صاف کنید. دانه ها را درون آبکش خوب له کنید تا فقط هسته های دانه ها روی آبکش باقی بماند. هسته ها را جدا کنید و برای اطمینان از وارد نشدن هسته ها به درون آب انار چند بار آن را صاف کنید.

3. آب انار را به قابلمه انتقال دهید و آن را آنقدر خوب بهم بزنید تا غلیظ گردد و حالت رب مانند پیدا کند. سپس نمک را اضافه کنید و هم بزنید.

فوت و فن ها:

در صورتی که انار آب دار باشد به ازای هر 8 کیلوگرم انار، 1 کیلوگرم رب انار حاصل می گردد.

هر چه رب غلیظ تر گردد دیرتر خراب و فاسد می گردد و رنگ آن هم تیره تر.

معمولا برای به صرفه بودن رب از انارهای شکسته و کوچک استفاده می نمایند که ظاهر خوبی ندارد و قیمت آن مقرون به صرفه تر است. این مسأله از کیفیت رب کم نمی نماید و آن چه مهم است این است که انار آب دار و قرمز رنگ باشد بنابراین دانه انار نباید کهنه، فاسد و خراب، سفید یا قهوه ای رنگ و خشک باشد.

برترین رنگ رب انار، قهوه ای کمرنگ تا قهوه ای پر رنگ و قرمز تیره است و اگر رنگ رب به سیاهی زد یا نشانه این است که رب سوخته یا اینکه مواد دیگری مثل آلوچه به آن اضافه نموده اند.

رب انار را داخل ظروف شیشه ای ریخته و در یخچال نگهداری کنید. برای هر بار مصرف از قاشق خشک و تمیز بهره ببرید و بعد از هر بار مصرف در شیشه یا ظرف را محکم ببندید تا رب کپک نزند.

سعی کنید رب انار را در یخچال نگهداری کنید و در صورتی که بیرون از یخچال باشد باید نمک بیشتری اضافه کنید تا از فساد و کپک زدگی رب جلوگیری گردد.

در بعضی رب انارهای بازاری برای به صرفه بودن رب در کنار انار از آلو یا آلوچه هم استفاده می نمایند که هم طعم رب را ترش تر می نماید و هم شکل بافت رب انار را تغییر می دهد. در این مواقع شما دانه های ریز سیاه رنگی را در رب مشاهده می کنید که همان تفاله پوست آلوچه است.

نتیجه‌گیری
با رعایت نکات ذکر شده در این دستور، می‌توانید یک رب انار خانگی کاملاً طبیعی، غلیظ و خوش‌رنگ داشته باشید که ماندگاری بالایی دارد و طعم دلپذیری به غذاهای شما می‌بخشد. انتخاب انارهای تازه و آبدار، دقت در فرآیند جوشاندن و غلیظ کردن رب و نگهداری صحیح آن، سه عامل مهم در تهیه یک رب انار باکیفیت هستند. با این روش، دیگر نیازی به خرید رب انارهای صنعتی نخواهید داشت و همیشه یک چاشنی طبیعی و سالم در آشپزخانه خود خواهید داشت.

انتشار: 25 اسفند 1403 بروزرسانی: 25 اسفند 1403 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 160417

به "طرز تهیه رب انار خانگی غلیظ و خوش رنگ، فوت و فن های مهم برای نگهداری طولانی مدت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه رب انار خانگی غلیظ و خوش رنگ، فوت و فن های مهم برای نگهداری طولانی مدت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید