طرز تهیه دسر مشکوفی زعفرانی و مشکوفی سه رنگ؛ دنت زعفرانی ایرانی

به گزارش مجله سرگرمی، دسر مشکوفی، دسری سنتی و خوشمزه از خطه ی مازندران است که با طعم و عطر زعفران، کام هر ایرانی را شیرین می کند. این دسر به سادگی در خانه قابل تهیه بوده و می تواند زینت بخش سفره های پذیرایی شما باشد. در این مقاله، به طرز تهیه ی مشکوفی زعفرانی برای 10 نفر، به همراه نکات تکمیلی و خواص مواد اولیه ی آن می پردازیم.

طرز تهیه دسر مشکوفی زعفرانی و مشکوفی سه رنگ؛ دنت زعفرانی ایرانی

طرز تهیه دسر مشکوفی زعفرانی

مواد لازم برای 10 نفر

ماده غذاییمقدارکالری (به ازای مقدار ذکر شده)
نشاسته گل1 لیوان فرانسوی دسته دار210 کالری
شیر پر چرب6 لیوان فرانسوی دسته دار960 کالری
شکر1 لیوان فرانسوی دسته دار387 کالری
آب سرد1 لیوان فرانسوی دسته دار0 کالری
گلاب1 استکان52 کالری
کره50 گرم360 کالری
زعفران دم کرده غلیظ2 قاشق غذاخوری2 کالری
وانیل½ قاشق چایخوری2 کالری
مجموع کالری: 1973 کالری

طرز تهیه

مرحله اول

نشاسته و آب را به صورت جداگانه با هم خوب مخلوط کنید تا وقتی که نشاسته کاملا در آب حل گردد. در یک ظرف جداگانه شیر و شکر را با هم مخلوط کنید و به ترکیب آب و نشاسته اضافه کنید.

مرحله دوم

ترکیب فوق را روی شعله ملایم گاز بگذارید و مدام هم بزنید چون نشاسته زود ته می گیرد و گوله می گردد. وقتی ترکیب به جوش آمد و روی آن حباب تشکیل شد کره، وانیل و گلاب را اضافه کنید و حسابی هم بزنید. اگر دسر مشکوفی را به صورت یک رنگ و زعفرانی می خواهید وقتی مشکوفی به غلظت مناسب رسید (غلظتی شبیه فرنی که حدود یک ساعت زمان می برد) زعفران را به آن اضافه کنید و هم بزنید.

اگر دسر مشکوفی دو رنگ زعفرانی و سفید یا همان وانیلی دوست دارید ابتدا در ظروف سرو (جام یا پیاله) نیمی از مشکوفی را بریزید و نیمی دیگر را زعفران بریزید. وقتی مشکوفی وانیلی خوب سرد شد و خودش را گرفت (نشاسته زود خودش را می گیرد) مشکوفی زعفرانی را روی مشکوفی وانیلی بریزید.

برای طرز تهیه دسر مشکوفی سه رنگ، مقداری از مشکوفی را به صورت سفید در ظروف سرو بریزید. برای مشکوفی زعفرانی به همان ترتیب گفته شده عمل کنید و در بخشی دیگر از مشکوفی زمانی که خیلی داغ است یک قاشق مرباخوری پودر کاکائو بریزید و خوب هم بزنید تا گوله نگردد. مشکوفی سریع می بندد و سرد و ژله ای می گردد به همین خاطر باید زعفران و کاکائو را در حالی که داغ و روی گاز در حال قل خوردن است به آن اضافه کنید. روی دسر مشکوفی را با پودر پسته یا گل سرخ تزیین کنید.

طرز تهیه مشکوفی بروجردی و قزوینی و خواص مشکوفی

*طرز تهیه دسر مشکوفی بروجردی هم به همین ترتیب است.

*طرز تهیه دسر مشکوفی قزوینی هم مثل دسر مشکوفی مازندرانی و بروجردی است.

*دسر مشکوفی را در قالب هم می توانید بریزید. کف قالب های مورد نظرتان را با کمی روغن مایع چرب کنید و مشکوفی را در آن بریزید تا خودش را بگیرد و سپس در ظرف مورد نظرتان برگردانید.

*دسر مشکوفی شبیه دسر پاناکوتا ایتالیایی است با این تفاوت که ژلاتین ندارد.

*فرق مسقطی و مشکوفی در این است که مسقطی شیر ندارد و با آب درست می گردد اما به مشکوفی که با شیر درست می گردد مسقطی یا لرزونک شمالی هم می گویند. مشکوفی بیشتر طعم و مزه ای شبیه فرنی تهیه شده با نشاسته دارد.

*برای درست کردن مشکوفی برشی بعد از درست شدن مشکوفی آن را در یک ظرف مستطیل یا مربع شکل بریزید و اجازه دهید سرد گردد. وقتی سرد شد آن را در یخچال بگذارید تا خوب خودش را بگیرد و سفت گردد. 30 دقیقه کافی است. سپس مسقطی را با یک چاقوی تیز به صورت لوزی یا مربع برش بزنید.

*از جمله خواص نشاسته در طب سنتی این است که گلو را نرم می نماید، سرفه و درد سینه را آرام می نماید و ضدخفقان است به خصوص زمانی که سرما خورده اید. این را به فواید مشکوفی هم می توان اضافه نمود و اگر سرفه خشک و سینه درد دارید مشکوفی گرم بخورید تا سینه تان نرم گردد. نشاسته برای سرفه بچه ها هم مفید است و چون بسیار انرژی زا است در بدنسازی هم بسیار توصیه می گردد. نشاسته چاق کننده است پس دسرهایی که با نشاسته درست می شوند مثل مشکوفی هم باید با احتیاط و کم مصرف شوند. البته اگر مشکل کمبود وزن و لاغری دارید دسر مشکوفی برای شما بسیار مفید است.

مواد اولیه و ارزش غذایی

  • نشاسته گل: نشاسته گل، کربوهیدراتی پیچیده است که منبع انرژی بوده و به هضم غذا کمک می‌کند.
  • شیر پرچرب: شیر پرچرب سرشار از کلسیم، ویتامین D و پروتئین بوده و برای سلامت استخوان‌ها و عضلات مفید است.
  • شکر: شکر، منبع اصلی تامین انرژی بدن است اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند مضر باشد.
  • آب سرد: آب، عنصر حیاتی برای بدن بوده و به عملکرد صحیح سلول‌ها کمک می‌کند.
  • گلاب: گلاب، عطر و طعم بی‌نظیری به دسر می‌بخشد و خواص آرامش‌بخش و ضد التهابی دارد.
  • کره: کره، منبع چربی و ویتامین A بوده و برای سلامت قلب و عروق مفید است.
  • زعفران: زعفران، ادویه‌ای گرانبها با خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد افسردگی است.
  • وانیل: وانیل، عطری دل‌انگیز به دسر می‌بخشد و خواص آرامش‌بخش دارد.

خواص مشکوفی

  • منبع انرژی: دسر مشکوفی به دلیل دارا بودن نشاسته و شکر، منبعی غنی از انرژی بوده و می‌تواند برای افراد با فعالیت بدنی بالا مفید باشد.
  • تقویت سیستم ایمنی: زعفران موجود در این دسر، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از بروز بیماری‌ها پیشگیری می‌کند.
  • بهبود خلق و خو: گلاب و وانیل موجود در این دسر، به بهبود خلق و خو و رفع استرس و اضطراب کمک می‌کنند.
  • تقویت حافظه: زعفران موجود در این دسر، به تقویت حافظه و بهبود عملکرد مغز کمک می‌کند.
  • سلامت دستگاه گوارش: نشاسته موجود در این دسر، به هضم غذا کمک کرده و از بروز مشکلات گوارشی پیشگیری می‌کند.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

انتشار: 31 اردیبهشت 1403 بروزرسانی: 31 اردیبهشت 1403 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 91210

به "طرز تهیه دسر مشکوفی زعفرانی و مشکوفی سه رنگ؛ دنت زعفرانی ایرانی" امتیاز دهید

2 کاربر به "طرز تهیه دسر مشکوفی زعفرانی و مشکوفی سه رنگ؛ دنت زعفرانی ایرانی" امتیاز داده اند | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دسر مشکوفی زعفرانی و مشکوفی سه رنگ؛ دنت زعفرانی ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید