طرز تهیه دسر با کدو حلوایی برای شب یلدا بسیار خوشمزه
به گزارش مجله سرگرمی، کدو حلوایی طعم شیرین و بافت نرم و لطیفی دارد اما بسیار کم کالری است به طوری که در هر 100 گرم از این گیاه تنها 20 کالری وجود دارد. این صیفی پاییزی، یکی از نیروگاه های فراوری ریزمغذی های حیات بخش در طبیعت است که با بیش از یکصد ماده مغذی و شفابخش بسته بندی شده و در عین حال برای حفظ زیبایی نیز بسیار مفید است. از این رو با کدو حلوایی دسرها و غذاهای مختلفی تهیه می گردد؛ در مطلب قبلی طرز تهیه آش کدو حلوایی را ارائه دادیم و در این مطلب قصد داریم چند مدل دسر با کدو حلوایی برای شب یلدا را آموزش دهیم؛ پس با ما همراه باشید.
دستور خوشمزه ترین دسرها با کدو حلوایی
1. دسر کدو حلوایی با شیره انگور
مواد لازم | |
کدوی حلوایی | 5 تکه به اندازه کف دست |
کره یا روغن حیوانی | 5 قاشق |
آب | نصف لیوان |
شیره انگور | به میزان لازم |
چوب دارچین | 1 تکه |
پودر هل | 1 قاشق چایخوری سرپر |
گردو | کمی برای تزیین |
نکته: این دسر کدو حلوایی با شیره خرما نیز قابل تهیه است. از آنجایی که طبع کدو حلوایی سرد و تر است، اضافه کردن مواد گرم مزاجی مانند هل، دارجین و شیره این دسر را بسیار مقوی و خوشمزه نموده است.
دسر کدو حلوایی با شیره خرما یا انگور
دستور تهیه دسر ساده کدو حلوایی
- کدو ها را پوست گرفته و به اندازه های درشت خرد کنید.
- آنها را کف تابه نچسب بچینید، آب، کره و دارچین را به آن اضافه کنید.
- تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و درب آن را ببندید تا به خوبی پخته و در آخر در کره موجود سرخ شود. (نیازی نیست هر دو طرف کدو حلوایی را سرخ کنید.)
- در آخر شعله را خاموش نموده و با یک کفگیر، به آرامی کدوها را به بشقاب سرو انتقال دهید.
- گردوی خرد شده، شیره انگور و پودر هل را با دست و دلبازی روی دسر بپاشید و میل کنید.
می توانید این دسر را کنار یک اسکوپ بستنی زعفرانی یا ساده نیر سرو کنید
نوش جان . . .
2. طرز تهیه دسر با کدو حلوایی و شیر و نشاسته
مواد لازم | |
کدو حلوایی | یک کیلوگرم |
شیر | دو لیوان |
نشاسته | چهار قاشق غذاخوری |
شکر | دو قاشق غذاخوری |
زعفران و وانیل | به مقدار دلخواه |
پودینگ کدو حلوایی
مراحل طرز تهیه دسر کدو حلوایی با شیر و نشاسته
- قبل از هر کاری باید اقدام به تهیه پوره کدو حلوایی نمایید. بدین منظور ابتدا کدو را پوست گرفته و تکه تکه کنید، سپس آن را داخل ظرف ریخته و یک لیوان آب به اضافه نموده و صبر کنید تا با حرارت ملایم بپزد و آبی در آن باقی نماند.
- سپس آن را له کنید. به این صورت شما صاحب دو لیوان پوره کدو حلوایی شده اید.
- حال در قابلمه ایی جداگانه شیر، شکر و نشاسته را مخلوط نموده و روی حرارت قرار دهید سپس پوره کدو حلوایی که آماده نموده اید را نیز اضافه کنید و مدام هم بزنید تا به غلظت مناسب برسد. در آخر کمی زعفران، وانیل و یا حتی گلاب به آن اضافه کنید تا دسر شما طعم بهتری داشته باشد. سپس دسر تهیه شده را در ظرف مناسب ریخته و در یخچال قرار دهید تا آماده سرو شود.
- در صورت تمایل می توانید لا به لای آن بیسکوییت پتی بور، گردو خرد شده و…. نیز قرار دهید و طعم بهتری به این دسر ببخشید و یا با ایده های جدید اقدام به تزیین دسر کدو حلوایی نمایید.
نکته: دسر کدو حلوایی با شیر و ژلاتین نیز به همین صورت است؛ فقط به جای نشاسته، 2 قاشق غذاخوری سرپر را در 4 قاشق غذاخوری آب روی بخار کتری ذوب کنید و باقی مراحل را پیش ببرید.
3. طرز تهیه چیز کیک کدو حلوایی خوشمزه
مواد لازم | |
بیسکوییت کراکر یا ساقه طلایی یا پتی بور | 210 گرم |
کره آب شده: | ½ پیمانه یا 110 گرم |
پنیر خامه ای | 3 بسته یا 675 گرم |
خامه سنگین هم زده | 1 پیمانه یا 240 میلی لیتر |
شکر | 1 پیمانه یا 120 گرم |
پوره کدو حلوایی | 1 و ½ پیمانه یا 340 گرم |
دارچین | 1 قاشق چایخوری |
وانیل | 1 قاشق چایخوری |
خامه برای سرو | به مقدار دلخواه |
چیز کیک یخچالی کدو حلوایی
روش تهیه چیز کیک با پوره کدوحلوایی خوشمزه
- بیسکویت ها را در غذاساز یا میکسر خرد کنید. بیسکویت خرد شده را با کره آب شده مخلوط کنید. سپس مخلوط بیسکویت و کره را در یک قالب 23 سانتی متری بریزید و خوب صاف کنید. قطر بیسکوییت باید 2 سانتی متر باشد. در یک کاسه عظیم پنیر خامه ای و خامه سنگین را به مدت 3 الی چهار دقیقه با هم مخلوط کنید تا مایه یکدستی حاصل شود.
- شکر، پوره کدو حلوایی، دارچین و وانیل را هم اضافه کنید و هم بزنید تا یک مایه کرمی و پف درست کنید. مایه چیز کیک را روی پایه بیسکویتی چیز کیک بریزید و صاف و یکدست کنید. چیز کیک کدو حلوایی باید به مدت 6 الی 8 ساعت در یخچال بماند و سپس سرو کنید. در زمان سرو در صورت تمایل روی چیز کیک مقداری خامه (به همان ترتیبی که در دستور بالا گفته شد) یا مقداری بستنی بریزید و میل کنید.
سخن آخر
خوردن کدو باعث تجدید قوای جسمی و روحی بدن و موجب استحکام بافت های بدن می شود. پس حتما در فصل پاییز، کدو حلوایی را به مدل های مختلف میل کنید تا از خواص عالی آن بهره مند شوید. دسرهایی که در بالا آمد، برای شب یلدا، پیشنهادات عالی و خوشمزه ای هستند که امیدواریم تهیه نموده و از طعم آن لذت ببرید. در همین رابطه پیشنهاد می کنیم طرز تهیه باسلوق شب یلدا، ژله هندوانه و یا کوکی هندوانه را نیز در خبرنگاران آموزش ببینید و سفره یلدایی خود را رنگین تر کنید.
از قلم نیاندازید سوالات و نظرات خود را در پایین همین صفحه برای ما بنویسید.
منبع: مجله انگیزهدور زمین: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!