آشنایی با طرز تهیه انواع پلو مخلوط بدون گوشت
به گزارش مجله سرگرمی، از انواع پلو مخلوط بدون گوشت می توان به عدس پلو بدون گوشت، والک پلو و دمی باقلا و کشمش اشاره نمود. معمولا در کنار طبخ این غذاها از گوشت استفاده می نمایند؛ ولی در صورتی که مصرف گوشت برای شما مضر است، می توانید این غذاها را بدون گوشت نیز تهیه و میل کنید.
برای مطالعه بیشتر با مهسان بلاگ: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.
معمولا پلو هایی که مخلوط هستند، با یکی از انواع گوشت قرمز یا سفید تهیه می گردد، اما اگر ترجیح می دهید که پلو مخلوط را بدون گوشت طبخ کنید، انواع پلو مخلوط بدون گوشت با طعم های متفاوت و لذیذ نیز وجود دارد که می توانید بسته به ذائقه خود هر کدام از آن ها را انتخاب و طبخ کنید. همانطور که می دانید مصرف بیش از حد گوشت در رژیم غذایی از سوی پزشکان توصیه نمی گردد، بنابراین با این قبیل خوراک ها سعی کنید رژیم غذایی خود را سالم تر تنظیم کنید.
طرز تهیه عدس پلو با کشمش و سیب زمینی
به منظور تهیه این غذا برای سه الی چهار نفر، به دو الی دو و نیم ساعت زمان و مواد اولیه زیر احتیاج دارید.
مواد لازم | |
برنج | 500 گرم |
عدس | 125 الی 130 گرم |
سیب زمینی | 3 عدد |
پیاز | 2 الی 3 عدد متوسط |
کشمش | 50 الی 100 گرم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
چند نکته:
- عدس را از چند ساعت قبل خیس نموده و سه الی چهار مرتبه آب آن را عوض کنید.
- برنج را نیز در مقداری آب و نمک از چند ساعت قبل خیس کنید.
- توجه داشته باشید که باید از کشمش پلویی برای تهیه این غذا استفاده کنید.
شیوه طبخ:
ابتدا باید عدس را بپزید. برای این منظور ابتدا آبی که عدس را درون آن خیس کردید، دور بریزید. سپس آن را در یک قابلمه ریخته و به آن آب بیفزایید تا سطح عدس ها پوشانده گردد. درب قابلمه را ببندید و روی حرارت قرار دهید تا عدس ها کاملا بپزند. سپس آن ها را در آبکش بریزید و با مقداری آب سرد بشویید، به همان حال رها کنید تا رطوبت آن ها از بین برود.
- پیازها را خلالی خرد و سرخ کنید.
کشمش ها را ابتدا بشویید و سپس با مقداری روغن و زردچوبه اندکی تفت دهید. کشمش به تفت دادن زیادی احتیاج ندارد.
- مقداری آب در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید، زمانی که به جوش آب یک الی دو قاشق غذاخوری روغن به آن اضافه کنید. آب برنج را دور ریخته و برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید.
- زمانی که مغز برنج از نرم گشت، آن را در آبکش بریزید و مقداری آب گرم روی آن بریزید.
- عدس را به برنج آبکش شده اضافه کنید.
- کف یک قابلمه را مقداری روغن بریزید و بسته به سلیقه خود سیب زمینی حلقه شده یا نان قرار دهید، سپس مقداری مخلوط عدس و برنج اضافه کنید و کمی کشمش و پیاز داغ بریزید. همین ترتیب را تا آخر پیش بروید. برنج را در وسط قابلمه به شکل مخروط جمع کنید.
برنج را روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید و درب آن را دم کنی گذاشته و درب قابلمه را ببندید. پس از 10 دقیقه یک شعله پخش روی شعله قرار دهید و صبر کنید تا برنج دم بکشد.
سیب زمینی ها را پوست گرفته و نگینی خرد کنید. سپس بشویید و در مقداری روغن سرخ نمایید.
- زمانی که برنج دم کشید، به آرامی آن را بهم بزنید تا کشمش و پیازداغ به طور کامل در برنج پخش گردد. سپس عدس پلو را در دیس بکشید و سیب زمینی را روی برنج قرار دهید.
به همین سادگی عدس پلو با کشمش و سیب زمینی را تهیه کردید. این غذا را می توانید همراه با ماست، ترشی یا سرو کنید.
طرز تهیه والک پلو
والک پلو یکی از انواع پلو مخلوط بدون گوشت است که به منظور تهیه آن برای شش الی هشتنفر، به دو ساعت زمان و مواد اولیه زیر احتیاج دارید.
مواد لازم | |
برنج | یک کیلوگرم |
والک (سیر کوهی) | یک کیلوگرم |
روغن و نمک | به میزان لازم |
نکته: برنج را از چند ساعت قبل در مقداری آب و نمک خیس کنید.
شیوه تهیه:
- والک را تمیز نموده و کاملا بشویید. آنها را در آبکش بریزید تا رطوبت آنها از بین برود، سپس آنها را خرد کنید، اما نباید به اندازه سبزی پلو خرد شوند.
- در یک قابلمه مقداری آب به جوش آورید، سپس آب برنج را دور ریخته و برنج را در آب جوش بریزید.
- زمانی که مغز برنج نرم شد، والک را اضافه کنید. هنگامی که یکی دو جوش زد، برنج را در آبکش کنید و مقداری آب نیمه گرم روی آن بریزید.
- کف یه قابلمه مقداری روغن بریزید و با نان بپوشانید.
برنج را در قابلمه بریزید، مقداری نمک اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. پس از 10 دقیقه، یک شعله پخش کن روی شعله قرار دهید و صبر کنید تا برنج دم بکشد.
- زمانی که برنج دم کشید، آن را در دیس کشیده و مقداری روغن داغ اضافه کنید.
طرز تهیه دمی باقلا و کشمش
جهت طبخ این غذا برای شش الی هشت نفر، به دو الی دو و نیم ساعت زمان و مواد اولیه ای که در جدول زیر مشاهده می کنید، احتیاج است.
مواد لازم | |
برنج | یک کیلوگرم |
باقلا خشک | 750 گرم |
پیاز | 3 الی 4 عدد |
کشمش | 150 گرم |
زردچوبه | 2 قاشق مرباخوری |
روغن و نمک | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- پیاز را خرد و سرخ کنید. در خاتمه زردچوبه را نیز به آن بیفزایید.
- باقلا را کاملا بشویید و همراه با چهار الی پنج لیوان آب و مقداری نمک به پیاز داغ اضافه کنید و روی حرارت شعله اجاق گاز قرار دهید تا نیمه پز گردد.
- برنج را بشویید و همراه با چهار الی پنج لیوان آب به باقلا اضافه کنید. در این مرحله حرارت باید ملایم باشد و درب قابلمه را ببندید.
- کشمش را بشویید و هنگامی که آب برنج تبخیر شد، وسط آن را باز نموده و کشمش را قرار دهید.
- زمانی که برنج دم کشید، کشمش را با کفگیر بردارید و پس از آنکه برنج را در دیس کشیدید، کشمش را روی آن قرار دهید.
- سپس مقداری روغن داغ کنید و روی برنج بریزید.
- در صورت تمایل می توانید کشمش را از این غذا حذف کنید.
اگرچه در کنار تمام غذا هایی که توضیح داده شد معمولا گوشت قرمز یا مرغ طبخ می گردد، اما این غذا ها اگر به شیوه ای که ذکر شد، تهیه شوند، خوشمزه خواهند بود. همچنین از آنجا که این غذا ها حاوی گوشت نیستند، می توانید همراه با ماست نیز آن ها را سرو کنید.