طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی (آش شلغم با ماش، آش شلغم و اسفناج)
به گزارش مجله سرگرمی، آش شلغم یکی از مفیدترین و خوشمزه ترین انواع آش ایرانی و درمان سرماخوردگی است. آش شلغم شامل آش شلغم با ماش، آش شلغم و اسفناج و ... میشود.

بسیاری از ما با شنیدن نام شلغم به یاد مریضی و سرماخوردگی می افتیم و شاید حاضر نباشیم حتی ذره ای شلغم به دهان ببریم اما بهتر است بدانید که این ماده غذایی، سرشار از خواص فوق العاده بوده و دوای بسیاری از بیماری هاست. با شلغم می توان انواع سوپ و آش را تهیه کرد و با چاشنی های مختلف مانند کشک و و ماست و … میل نمود. در اینجا قصد داریم طرز تهیه آش شلغم با ماش و آش شلغم با عدس برای سرماخوردگی را به شما آموزش دهیم که هر دو نوع بسیار خوشمزه بوده و خوراک شب های سرد زمستان هستند.
مواد لازم برای تهیه آش شلغم با ماش:
شلغم نگینی درشت خردشده | 4 عدد |
عدس یا ماش یا هردو | نصف پیمانه |
برنج | 1 پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
گوشت چرخ نموده | 250 گرم |
نمک و فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
آب | 8 لیوان |
کشک | به میزان لازم |
نعناع داغ و پیازداغ | برای تزیین |
اسفناج، گشنیز، تره | به میزان لازم |
طرز تهیه آش شلغم با ماش:
- برای تهیه آش شلغم با ماش ابتدا گوشت را با پیاز رنده شده، نمک و فلفل مخلوط نموده و ورز دهید و کوفته های قلقلی کوچکی درست نموده، آن ها را سرخ کنید.
- پیاز، عدس، زردچوبه و کمی نمک را با مقداری آب داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید پخته شوند.
- وقتی مواد بالا پخته شدند، برنج را به آن ها اضافه نموده و خوب مخلوط کنید.
- سبزی خردشده و شلغم را در آخرین مرحله به آش اضافه کنید و درب ظرف را ببندید و اجازه دهید آش جا بیفتد.
- آش شلغم را با کمی کشک، نعناع داغ، پیاز داغ و کوفته قلقلی های سرخ شده تزیین کنید.
نوش جان.
مواد لازم برای تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی:
شلغم | 4-5 عدد |
پیاز | 2 عدد |
زردچوبه، نمک، فلفل | به میزان لازم |
عدس | 1/4 پبمانه |
لپه | 1/4 پیمانه |
برنج | نصف پیمانه |
سبزی آش | 3 پیمانه |
گوشت چرخ نموده | 250 گرم |
نعناع داغ | 3-4 ق غذاخوری |
آبغوره یا گرد غوره | به میزان لازم |
طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی:
- برای تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی ابتدا؛ پیازها را خرد نموده و تفت دهید.
- وقتی پیازها تغییر رنگ دادند، زردچوبه را به آن ها اضافه نموده و تفت دهید.
- 2 پارچ آب روی پیازها بریزید و چند دقیقه صبر کنید.
- عدس و لپه خیسانده را به پیاز اضافه نموده و اجازه دهید خوب پخته شوند.
- بعد از حدود یک ساعت، برنج و سبزی آش را به مواد قبلی اضافه کنید و تا پختن و جا افتادن کامل آش شلغم صبر کنید.
- نیم ساعت آخر پخت، گوشت چرخ نموده قلقلی، شلغم ریز و نعناداغ را به آش اضافه کنید.
- آبغوره، نمک، فلفل سیاه و گرد غوره چاشنی هایی هستند که می توانید طبق ذایقه خود به آش شلغم اضافه کنید.
نوش جان.
گروه آشپزی خبرنگاران
منبع: setare.com10az10.ir: 10az10: آگهی رایگان، رپورتاژ رایگان، آگهی بنری ارزان، خرید بک لینک
sobhemehriz.ir: صبح مهریز | مجله فروش و راهکارهای بازاریابی مدرن و دیجیتالی