طبع گوشت بز چیست و مصلحات و خواص آن کدامند؟
به گزارش مجله سرگرمی، گوشت بز در آسیا نسبت به سایر قاره ها از محبوبیت بیشتری برخوردار است. هندی ها از گوشت بز در انواع سوپ ها استفاده می نمایند. این گوشت نسبت به گوشت بره و گوسفند چربی کمتری دارد؛ به همین علت جایگزین مناسبی برای افرادی که فشار خون یا کلسترول بالایی دارند، محسوب می گردد. طبع گوشت بز در طب سنتی باعث شده تا این گوشت، برای درمان برخی بیماری ها استفاده گردد.

در این مقاله ابتدا طبع گوشت بز از نظر طب سنتی را بیان می کنیم و سپس به آنالیز خواص درمانی آن می پردازیم.
طبع گوشت بز سرد است یا گرم؟
مزاج گوشت بز از نظر طب سنتی سرد و خشک است و انواع مصلحات آن نمک، فلفل، پیاز، دارچین، زیره، میخک، بادام، نارگیل و خرما معرفی شده است.
مزاج | انواع مصلحات |
سرد و خشک | نمک، فلفل، پیاز، دارچین، زیره، میخک، بادام، نارگیل و خرما |
خواص درمانی و کاربردی گوشت بز
1. مبارزه با سرطان های بدخیم
استفاده از این خوراک لذیذ در رژیم غذایی با افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن به شما در مبارزه با ابتلا به انواع سرطان ها، بخصوص سرطان های بدخیم یاری می نماید. این گوشت حاوی اسید لینولئیک و انواع ویتامین ها است که از بوجود آمدن سلول های سرطانی جلوگیری نموده و سلول های بوجود آمده را به مرور از بین می برد.
2. یک منبع عالی پروتئینی برای ورزشکاران
پروتئین برای داشتن عضلات سالم و رشد بسیار مهم است؛ از آنجایی که این گوشت چربی کمی دارد برای ورزشکاران بسیار مناسب است. همچنین این خوراک خوش طعم به ترمیم عضلات شما یاری نموده و مقدار قابل توجهی از پروتئین مورد احتیاج بدن را تامین می نماید.
البته به علت طبع سرد و خشکی که دارد مصرف بیش از مقدار آن توصیه نمی گردد. به علاوه بهتر است همراه سایر مواد غذایی و انواع میوه ها و همچنین مصلحات معرفی شده در جدول ابتدای این مقاله صرف گردد.
3. پیشگیری و درمان خانگی کم خونی
گوشت بز منبعی سرشار از آهن است که برای افراد مبتلا به کم خونی برترین گزینه برای درمان خانگی است. همچنین این خوراک بخاطر داشتن آهن فراوان برای خانم های باردار توصیه می گردد. البته بیشتر گوشت ها منابع خوبی از آهن هستند، اما گوشت بز به علت کم چرب بودن گزینه بهتری محسوب می گردد.
4. افزایش سلامت استخوان ها
این گوشت خوشمزه و لذیذ چگالی (تراکم) استخوان های شما را افزایش داده و از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری می نماید. به علت وجود کلسیم فراوان و ویتامین ب 12 یک انتخاب عالی برای سالم نگه داشتن استخوان ها به خصوص در سنین بالا و یا بچه ها در حال رشد محسوب می گردد.
پس مصرف این گوشت را برای جبران کمبود ویتامین ب 12 بدن در نظر داشته باشید.
5. گوشت بز بخورید، اما چاق نشوید!
اگر شما هم جزء افرادی هستید که هم عاشق فست فود هستند و هم مبتلا به اضافه وزن و میلی هم به همبرگر و فست فودهای گیاهی ندارید، گوشت بز یک انتخاب فوق العاده برای شماست. چربی این گوشت حتی از چربی گوشت مرغ کمتر است. همچنین به علت وجود ویتامین های گروه ب در گوشت بز، مصرف این گوشت به سوزاندن چربی اضافی بدنتان هم یاری می نماید.
تنها مسئله ای که گوشت بز دارد این است که به علت چربی کم اگر با حرارت زیاد پخته گردد، سریعا سفت و غیرقابل خوردن می گردد. به همین علت بهتر است ابتدا به روش های مختلف مزه دار شده و سپس به آرامی و با حوصله پخته گردد. در صورت طبخ صحیح، این گوشت بسیار لذیذ خواهد بود.
6. افزایش انرژی و پیشگیری از افسردگی
گوشت بز منبعی عالی از انواع ویتامین ها مثل B6 ،B12 ،C ،E و A و انواع مواد معدنی مثل آهن، کلسیم، فسفر، روی، مس، منگنز، سلنیوم، پتاسیم، سدیم و بسیاری موارد دیگر است. به همین علت استرس را کاهش داده و خلق و خو را بهتر می نماید. مصرف منظم و دائمی این خوراک علاوه بر افزایش انرژی، برای انجام بهتر کارهای روزمره به مرور افسردگی را درمان می نماید.
7. افزایش سطح ایمنی بدن
به علت وجود بسیاری از مواد معدنی، ویتامین ها و پروتئین ها در گوشت بز، استفاده از این گوشت در رژیم غذاییتان سطح ایمنی بدن شما را افزایش می دهد. در نتیجه بدن شما آمادگی بیشتری برای مبارزه با انواع بیماری ها را خواهد داشت.
8. مناسب برای افراد دارای فشار خون بالا
گوشت بز نسبت به گوشت مرغ و گاو سدیم کمتری دارد. به همین علت خطر افزایش فشار خون را کاهش می دهد. هر 100 گرم گوشت بز حاوی 82 میلی گرم سدیم است. مقدار سدیم در رژیم غذایی افراد مبتلا به فشار خون، باید کمتر از 2300 میلی گرم سدیم در روز باشد.
9. تثبیت ضربان قلب و کاهش استرس
همانطور که قبلا هم گفته شد، گوشت بز به علت مواد معدنی و انواع ویتامین هایی که دارد، استرس را کاهش می دهد. در نتیجه ریتم ضربان قلب را منظم نموده و آن را ثابت نگه می دارد. این ویژگی گوشت بز، به خصوص برای افرادی که ساعت های طولانی کار سخت و پرفشار انجام می دهند، بسیار مناسب و کاربردی است.
10. کاهش ریسک نقص های مادرزادی
استفاده از این گوشت خوشمزه به خانم های باردار توصیه می گردد. وجود آهن و ویتامین ب12 موجود در این گوشت در فراوری سلول های قرمز خون جنین نقش دارد. یکی از مهم ترین دلایل ایجاد نقص مادرزادی کاهش فراوری سلول های قرمز خون است. خانم های باردار با استفاده از گوشت بز در رژیم غذایی خود می توانند این کمبود را جبران نمایند و دیگر نگران ایجاد نقص عضو در جنین خود نباشند.
11. حاوی اسید چرب امگا 3
گوشت بز هم مانند گوشت ماهی سرشار از اسید چرب امگا 3 است. بنابراین یک جایگزین عالی برای افرادی است که علاقه ای به مصرف گوشت ماهی ندارند.
سخن آخر
استفاده از گوشت بز به علت طبع سرد و خشکی که دارد باید حتما با خوراکی ها و ادویه های گرم مثل فلفل، زیره، هل و … همراه باشد. اگر فرد سرد مزاج باشد و بیش از حد از این گوشت استفاده کند، دچار مسمومیت غذایی می گردد. توصیه می گردد پس از صرف خوراک گوشت بز حتما از نبات یا خرما استفاده گردد. همچنین افراد مبتلا به بیماری های قلبی نباید از گوشت بز استفاده نمایند. در پایین همین صفحه برای ما بنویسید شما از گوشت بز چه استفاده هایی می کنید؟ منتظر خواندن نظرات و پیشنهادات شما هستیم.
در آخر به شما پیشنهاد می کنیم که در خبرنگاران، با طبع گوشت آهو، خواص و مصلحات آن هم از نظر طب سنتی آشنا شوید.
منبع: مجله انگیزهsalmandiar.ir: دیار سلمان | مجله گردشگری و مسافرتی
samitm.ir: مجله سامی | وبلاگ نقد و بررسی کالاها و اخبار تولیدات صنایع
sctm.ir: تیم علمی | مجله علمی و دانشگاهی، مقالات علمی