سیصد و سی و هفت!
به گزارش مجله سرگرمی، روی کاغذ چندین بار 337 می نویسم، کاش 337 فقط یک عدد بود مثل تمام اعداد، ولی 337 آمار قربانیان دیروز کرونا است.337 شوخی نیست، تعدادقربانیان کرونا تقریبا دوبرابر اوایل ورود ویروس است.
گروه دانشگاه خبرنگاران، فاطمه کول؛ کرونا، کرونا، کرونا، کووید 19، کووید 19، کووید19 واژه های آشنا هشت ماه اخیر تمام دنیا، کرونایی که هشت ماه است زندگی را بر همگان سخت نموده؛ قرار بود با آغاز فصل گرما برود؛ ولی نرفت.
افزایش آمار ابتلایان و شیب تند قربانیان به این ویروس به گفته وزیر بهداشت ما را در ابتدای سیاه چاله کرونایی قرار داده است. سیاه چاله ای که در شبانه روز گذشته هر 4 دقیقه جان یک نفر را گرفت.
در حالی که انتظار می رفت بعد از فروکش موج کرونا در فروردین و اردیبهشت 99، این بیماری در کشور کنترل گردد، به یکباره همه پیش بینی ها به هم ریخت و از خرداد تا کنون مدام با افزایش آمار کرونا در کشور روبرو هستیم. باتوجه به آغاز فصل سرما و آغاز آنفولزا توام با کرونا باید اقدامات جدی برای کنترل این ویروس به کار بست . اگر نخواهیم استراتژی قوی تر در رعایت پروتکل های بهداشتی به کار بگیریم، باید منتظر وخیم تر شدن اوضاع کرونایی در ایران باشیم .
این در حالی است که اغلب کشورها با رعایت دقیق پروتکل ها بهداشتی، توانسته اند از زنجیره انتقال این بیماری را کنترل نمایند و آمار مرگ و میرها را پایین آورند. از جمله اقدامات در مهار کووید 19 تشخیص، پیشگیری و کنترل عفونت در مراکز بهداشتی درمان، قرنطینه خانگی هدفمند، محدودیت مسافرت و رفت و آمد، فاصله اجتماعی و…، است.
با توجه به اینکه این بیماری روش درمان و واکسنی ندارد، مهم ترین کار جلوگیری از ابتلایان جدید و تشخیص سریع مبتلایان و قرنطینه آنان است. ساخت و تهیه کیت های آزمایشگاهی و همچنین بالا بردن ظرفیت فراوری، استفاده حداکثری از آزمایشگاه ها با رعایت دقیق پروتکل های تشخیصی WHO و انجام آزمایش PCR از مهم ترین اقداماتی است در تشخیص سریع و کنترل این بیماری به کار بست.
باید پرسید در شرایطی صحبت از خود کفایی در فراوری کیت تشخیص و حتی صادرات آن می گردد ،چرا بخش های دولتی و خصوصی، انجام تست برای افراد مشکوک را فقط منحصر به سالمندان و مبتلایان به بیماران زمینه ای می نمایند و از کمبود کیت تشخیص شکایت دارند!
در این شرایط با اعمال قرنطینه گسترده تر و هدفمند تر ،محدود کردن جاده های مسافرتی علی الخصوص شهرهای شمالی کشور مانع گسترش این بیماری شد. طرح ماسک اجباری زمانی بیان می گردد که عملا نظارت چندانی درکار نیست و همچنان هم، افرادی بدون رعایت پروتکل های بهداشتی، زنجیره انتقال را افزایش می دهند.
پرواضح است در این میان کوشش دولت به تنهایی ثمر نمی دهد و کوشش مردم و سایر دستگاه های مردمی را هم می طلبد. با توجه به اینکه مراجعات در پیک سوم خانوادگی است.عدم برگزاری مهمانی ها، برگزاری مراسمات، جشن ها و .. را از عوامل موثر نام برد.
باید به این باور رسید که کادر درمان به تنهایی نخواهد توانست به مقابله با این ویروس بپردازد. استفاده همگانی از ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و اصول بهداشت عمومی برای جلوگیری از ابتلا افراد لازم است .
فاطمه کول - کارشناسی مامایی و عضو انجمن اسلامی مستقل دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
انتشار یادداشت های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط خبرنگاران نیست و صرفاً منعکس نماینده نظرات گروه ها و فعالین دانشجویی است.
منبع: خبرگزاری دانشجوdorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری
namasho.ir: نماشو: طراحی سایت، سئو و بهینه سازی وبسایت