طرز تهیه سمبوسه هندی: سفری دلچسب به دنیای ادویه ها و طعم های شرقی
به گزارش مجله سرگرمی، سمبوسه، این جیب خوشمزه و پرطرفدار، در هر فرهنگی با نام و طعمی خاص خود شناخته میشود. سمبوسه هندی، یکی از انواع پرطرفدار این غذا، با ادویههای تند و تیز و طعمی منحصر به فرد، تجربهای متفاوت از دنیای سمبوسهها را به شما ارائه میدهد. در این مقاله، به طرز تهیه این سمبوسه خوشمزه و خواص بینظیر مواد اولیه آن میپردازیم.
برای مطالعه بیشتر با 0nlysms.ir: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.
تهیه سمبوسه هندی Aloo Paratha (Indian Potato Stuffed Flat bread) مشابه سمبوسه ایرانی است با این تفاوت که شما می توانید به راحتی خمیر سمبوسه هندی را در مدت زمان کم و تنها با استفاده از آب و آرد و نمک تهیه نمایید. این خمیر احتیاج به آرد پاشی سطح کار و ورز دادن طولانی مدت ندارد. در کمتر از 2 دقیقه و 60 مرتبه کوبیدن خمیر آماده خواهد بود.
مواد لازم جهت تهیه خمیر سمبوسه هندی
آرد | 2 و 1/2 پیمانه |
آب | 1 پیمانه |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
روغن | 2 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه خمیر سمبوسه هندی
- آرد را الک کنید.
- آب و نمک را مخلوط نمایید و آرد را به آرامی به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که قدرت جذب آب آرد های مختلف با هم متفاوت است لذا 1/2 پیمانه آرد آخر را با احتیاط اضافه نمایید تا خمیر بیش از حد سفت نشود.
- خمیر را جمع کنید و 60 مرتبه بکوبید. سپس خمیر را درون کاسه تمیزی قرار دهید و روی آن را بپوشانید و خمیر را به مدت 20 تا 60 دقیقه در دمای محیط استراحت دهید.
مواد لازم جهت تهیه مواد میانی سمبوسه هندی
پوره سیب زمینی | 1 و 1/2 پیمانه |
گشنیز یا جعفری | 2 قاشق غذاخوری |
ادویه گراماسالا | 1 قاشق غذاخوری |
پیاز | 1/2 پیمانه |
آویشن | 1 قاشق غذاخوری |
نمک،فلفل سیاه و قرمز | به میزان لازم |
زنجبیل یا زنیان(اختیاری) | 1/2 قاشق چایخوری |
طرز تهیه مواد میانی سمبوسه هندی
برای تهیه مواد میانی سمبوسه هندی از سیب زمینی تازه پخته شده و له شده و یا سبزیجاتی مانند کلم بروکلی خرد شده و... بسته به ذائقه خود می توانید استفاده کنید. سیب زمینی را به شکل و یا ریز خرد شده درآورید و با گشنیز ساطوری شده و ادویه جات ذکر شده در جدول مواد لازم مخلوط نمایید. مقدار استفاده از ادویه جات کاملا اختیاری است. در صورت در دسترس نبودن ادویه گراماسالا با ترکیب یک پینچ (میزانی که ما بین دو انگشت اشاره و شست قرار می گیرد) زنجبیل، فلفل سیاه، 1/2 قاشق چایخوری تخم گشنیز، 1 و 1/2 قاشق چایخوری زیره سبز، یک پینچ جوز هندی، یک پینچ هل، یک پینچ دارچین را جایگزین آن کنید. در صورت تمایل می توانید از مایه گوشتی تهیه شده با گوشت چرخ نموده برای مواد میانی این سمبوسه استفاده کنید.
طرز تهیه سمبوسه هندی
- خمیر را به 4 قسمت تقسیم نمایید.
- خمیر را به شکل دایره به یاری وردنه باز نموده و 1/3 پیمانه از مواد میانی را وسط آن قرار دهید.
- خمیر را به شکل بقچه مطابق تصویر جمع کنید. مجددا به یاری وردنه خمیر را به قطر تقریبی 1/5 سانتی متر باز کنید. توجه داشته باشید که خمیر پاره نشود.
- مراحل را برای مابقی خمیر به همین ترتیب تکرار کنید.
- یک قاشق غذاخوری روغن در تابه نچسب ریخته و خمیر را به مدت یک دقیقه برای هر طرف سرخ نمایید.
- سمبوسه را به 4 قسمت تقسیم نمایید و داغ همراه با سس قرمز و یا ماست سرو نمایید.
خواص مواد اولیه
- آرد: ماده اصلی خمیر سمبوسه، آرد گندم است که سرشار از کربوهیدرات، فیبر، ویتامین B و مواد معدنی مانند آهن و منیزیم میباشد. مصرف آرد سبوسدار به جای آرد سفید، میتواند فیبر و مواد مغذی بیشتری را به بدن شما برساند.
- سیب زمینی: سیب زمینی، منبعی غنی از پتاسیم، ویتامین C و فیبر است. این ماده غذایی، به تنظیم فشار خون، تقویت سیستم ایمنی و سلامت دستگاه گوارش کمک میکند.
- گوشت چرخکرده: گوشت چرخکرده، منبعی عالی از پروتئین، آهن و روی است که برای سلامتی عضلات، خونسازی و تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری هستند.
- پیاز: پیاز، سرشار از آنتیاکسیدانها و ترکیبات ضد التهابی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش کلسترول و پیشگیری از بیماریهای قلبی کمک میکند.
- زنجبیل: زنجبیل، خواص ضد التهابی و ضد تهوع دارد و به بهبود هضم غذا، کاهش درد و التهاب و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
- سیر: سیر، به دلیل داشتن خواص ضد میکروبی و ضد قارچی، به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بیماریها کمک میکند.
- فلفل سبز: فلفل سبز، سرشار از ویتامین C و آنتیاکسیدانها است که به تقویت سیستم ایمنی بدن، محافظت از سلولها در برابر آسیبهای اکسیداتیو و پیشگیری از بیماریهای مزمن کمک میکند.
- گشنیز: گشنیز، منبعی از ویتامین K، ویتامین A و منگنز است که به تقویت استخوانها، سلامت چشم و تنظیم قند خون کمک میکند.
- زردچوبه: زردچوبه، به دلیل داشتن مادهای به نام کورکومین، خواص ضد التهابی و ضد سرطانی قوی دارد و به بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه و پیشگیری از بیماریهای قلبی کمک میکند.
سخن پایانی
سمبوسه هندی، نه تنها یک غذای خوشمزه و پرطرفدار است، بلکه منبعی غنی از مواد مغذی و ویتامینها نیز میباشد. با مصرف این غذا، میتوانید از خواص بینظیر مواد اولیه آن بهرهمند شوید و سلامتی خود را ارتقا دهید.
نکته: در صورت تمایل به استفاده از سمبوسه بدون گوشت، میتوانید از سیب زمینی و نخود پخته شده به جای گوشت چرخکرده استفاده کنید.