زشت و زیبای انتخابی کشتی، بداخلاقی عبدولی ها، نقطه تاریک ورزش پهلوانی
به گزارش مجله سرگرمی، رقابتهای انتخابی تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی برای حضور در بازی های آسیایی اندونزی و مسابقات جهانی مجارستان حواشی ریز و درشتی داشت که نقطه تاریک مسابقات جنجال آفرینی برادران عبدولی بود.
به گزارش خبرنگاران، مرحله نهایی انتخابی تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی برای حضور در بازی های آسیایی اندونزی و مسابقات دنیای مجارستان طی سه روز در سالن 60 ساله هفتم تیر تهران برگزار گردید. استقبال بسیار خوب علاقمندان به کشتی از این رقابت ها و اوج هیجان در رقابت های کشتی که حتی بعضی حواشی را نیز به دنبال داشت باعث شد بار دیگر این سالن پیر پایتخت که روزگاری میزبان بزرگانی همچون غلامرضا تختی بود، زنده گردد و هیجان کشتی در جنوب تهران به جریان بیفتد.
اما برگزاری این رقابت ها با نقاط تاریک و روشنی همراه بود. از جمله نکات مثبت این مسابقات می توان به جذابیت بیش از حد در بعضی اوزان کشتی آزاد و فرنگی اشاره نمود اما درگیری برادران عبدولی در این مسابقات و حمله آنها به ایمان انصاری در رختکن و یا پرتاب بطری آب به سوی داور اوکراینی در مبارزه حساس یدالله محبی و پرویز هادی در سنگین وزن کشتی آزاد از جمله صحنه های زشت این دوره از رقابت ها بود که با واکنش منفی مردم و کارشناسان روبرو شد. حرکت ناپسند شربی نیازی که پس از باخت مقابل بلفکه در وزن 77 کیلوگرم کشتی فرنگی با دست به سینه داور کوبید از دیگر زشتی های مسابقات انتخابی بود.
در این حساسیت رقابت ها کار را به جایی رسانده بود که بزرگان کشتی همچون محمدحسن محبی عموی یدالله محبی پس از باخت این کشتی گیر مقابل پرویز هادی خود را به کنار تشک رساند و با داد و فریاد شدیدا به داوران معترض شد و اگر یداله محبی وارد نمی شد تا او را به رختکن ببرد تعیین نبود چه اتفاقاتی می افتاد.
بدون شک فدراسیون کشتی باید برخورد جدی با رفتارهای غیرورزشی داشته باشد چرا که در ورزش کشتی که الگویی مانند دنیا پهلوان تختی را به ورزش ایران معرفی نموده، چنین رفتارهایی جایی ندارد و یک عذرخواهی نمایشی از سوی افراد خاطی نمی تواند سبب بخشش آنها گردد.
اما در بحث مسائل فنی شاهد شکست دور از انتظار چهره های مطرحی همچون عزت الله اکبری و مجتبی گلیج در کشتی آزاد و محمدعلی گرایی و بهنام مهدی زاده در کشتی فرنگی بودیم،چهره هایی که سال هاست در اردوهای تیم ملی حضور دارند و اینکه چرا تا این حد تنزل پیدا نموده اند موضوعی است که باید به دقت مورد آنالیز قرار گیرد.
جدا از نتایج بدست آمده، برگزاری این رقابت ها نشان داد هنوز کشتی ایران با نبود کشتی گیر ششدانگ و کامل به غیر از حسن یزدانی که فقط برای رسیدن به پیروزی به روی تشک می آید، روبرو است؛ کشتی گیرانی که از اجرای فن و نمایش کشتی ایرانی هراس دارند و همین امر می تواند مانعی جدی برای کسب نتیجه این نفرات مقابل کشتی گیران مطرح دنیا باشد. کادر فنی تیم های ملی در فاصله کم به جامانده تا بازی های آسیایی و مسابقات دنیای کار بسیار سختی برای رساندن این نفرات به حد قابل قبول برای کسب نتیجه مطلوب خواهد داشت.
در ادامه به صورت خلاصه نتایج آزاد و فرنگی کاران حاضر در این رقابت ها آورده شده است.
کشتی آزاد:
در وزن 57 کیلوگرم این رقابت ها رضا اطری در غیاب حسن رحیمی این بار نیز عنوان قهرمانی را به دست آورد تا بخت نخست پوشیدن دوبنده تیم ملی باشد. شانس اطری برای حضور در مسابقات دنیای یا بازیهای آسیایی زیاد به نظر می رسد چرا که شرایط حسن رحیمی ناتعیین است. اما اطری باید از فرصتهایی که در اختیارش قرار می گیرد این بار نهایت استفاده را ببرد.
در وزن 61 کیلوگرم باقر یخ کشی چهره گمنام اما پرتلاش مازندرانی به عنوان قهرمانی رسید و ایمان صادقی، کشتی گیر پای ثابت اردوهای تیم ملی و بسیاری از رقابت های بین المللی، به عنوانی بهتر از سومی نرسید تا شانس رسیدن به دوبنده تیم ملی را از دست بدهد. یخ کشی یک ماه قبل در فینال مرحله نخست انتخابی تیم ملی مغلوب شده بود اما فرایند رو به رشدش را ادامه داد و به قهرمانی رسید.
در وزن 65 کیلوگرم حسن مرادقلی، کشتی گیر حرفه ای تهرانی توانست بالاتر از رقبای جوان خود بر سکوی نخست بایستد. یونس امامی، دارنده مدال برنز جوانان و امیدهای دنیا در این مسابقات نمایش خوبی نداشت و در صندلی سوم نهاده شد. پیمان بیابانی نیز پس از یک باخت به دلیل مصدومیت حاضر به مبارزه نشد.
در وزن 70 کیلوگرم نیما اشقاقی از مازندران در رقابت با دیگر چهره های نه چندان مطرح این وزن بر سکوی نخست ایستاد. اشقاقی باید با میثم نصیری که از حضور در این مرحله معاف شده بود در تورنمنت خارجی برای رسیدن به دوبنده تیم ملی مصاف کند.
در وزن 74 کیلوگرم که رقابتی حساس میان مصطفی حسین خانی نفر سوم دنیا و سعید داداش پور برای رسیدن به دوبنده تیم ملی حاکم بود، مصطفی حسین خانی در مجموع با کسب دو پیروزی از سه مسابقه در ملاقات فینال پیروز به ایستادن بر سکوی نخست شد. حسین خانی با این قهرمانی، شکست یک ماه قبل خود از داداش پور در مرحله اول انتخابی تیم ملی را نیز جبران کرد.
در وزن 79 کیلوگرم امید حسن تبار بالاتر از علیرضا قاسمی، نفر پنجم دنیا ایستاد و عزت الله اکبری، چهره شاخص این وزن با نمایشی ضعیف در رده پنجم نهاده شد. البته اکبری پس از یک شکست به دلیل مصدومیت حاضر به ادامه رقابت ها نشد.
اما در وزن 86 کیلوگرم حسن یزدانی، شاخص ترین چهره مسابقات هر چند مانند همواره نتوانست کار رقبایش را در همان دقایق نخست تمام کند، اما باز هم با توجه به این که در اوج آمادگی نبود، کشتی های قابل قبولی گرفت. یزدانی مقابل بذری و قاسم پور که جدی ترین رقبایش بودند به فزونی رسید و بر سکوی نخست ایستاد.
در وزن 92 کیلوگرم علیرضا کریمی ، دارنده مدال برنز دنیا نمایش خوبی داشت و با کسب پیروزی مقابل رقبا به عنوان قهرمانی رسید. رضا بیات و ارشک محبی هم در صندلی های دوم و سوم قرار دریافتد.محمدجواد ابراهیمی با نظر شورای فنی از حضور در این رقابت ها معاف شد و باید با علیرضا کریمی در تورنمنت خارجی محک بخورند تا نفر اول تیم ملی تعیین گردد.
در وزن 97 کیلوگرم علیرضا گودرزی بر خلاف انتظارات بسیار خوب ظاهر شد و توانست مقابل مجتبی گلیج جدی ترین بخت رسیدن به دوبنده تیم ملی که در این رقابت ها نمایش بدی داشت به فزونی برسد و بخت نخست پوشیدن دوبنده تیم ملی گردد. باید دید در این وزن شرایط رضا یزدانی چگونه است و آیا گودرزی پس از چندین سال، دوباره ملی پوش می گردد؟
اما در سنگین وزن جدال حساس بین پرویز هادی و یدالله محبی به سود هادی تمام شد و هادی با استفاده از تجربه اش توانست مقابل محبی به فزونی برسد. در این وزن کمیل قاسمی دارنده مدال های نقره و برنز المپیک غایب بود.
کشتی فرنگی
در وزن 55 کیلوگرم کشتی فرنگی، رضا خدری قهرمان شد تا به همراه مسلم نادری خادم در تورنمنت بین المللی و یا مسابقه درون اردویی رقابت کند.
در وزن 60 کیلوگرم مهران مردانی بسیار خوب ظاهر شد و در فینال با فزونی مقابل محمد فقیری حرفه ای به عنوان قهرمانی رسید. فقیری که پس از مدت ها به تشک کشتی باز گشته بود، عملکرد خوبی داشت و مقابل جوانان این وزن پیروز به کسب فزونی شد.
در وزن 63 کیلوگرم شاهد رقابت های جذاب و دیدنی بودیم، که در نهایت محسن حاجی پور در جدالی دیدنی مقابل محمد نوربخش در فینال در مجموع به فزونی رسید و صاحب دوبنده تیم ملی شد. سامان عبدولی ، کشتی گیر پر حاشیه این رقابت ها هم نمایش ضعیفی داشت و به لحاظ اخلاقی نیز نتیجه را واگذار کرد. عبدولی در ملاقات مقابل نوربخش با ضربه سر عمدی، حرکتی غیر اخلاقی انجام داد.
در وزن 67 کیلوگرم محمدرضا گرایی بالاتر از حامد تاب قهرمان شد و کرامت عبدولی نیز با نمایش ضعیف چهارم شد. گرایی فرایند رو به رشدی داشته و می خواهد در این وزن به مهره اصلی تیم ملی تبدیل گردد.
در وزن 72 کیلوگرم علی ارسلان بازگشت خوبی داشت و توانست بالاتر از فرشاد بلفکه به عنوان قهرمانی برسد. مجید خلیلی که با نظر علی اشکانی بر خلاف نظر اعضای شورای فنی در این رقابت ها مجوز گرفته بود، این بار نیز بسیار ضعیف ظاهر شد و در صندلی پنجم نهاده شد تا بار دیگر اعزام او به مسابقات قهرمانی آسیا مورد سوال قرار گیرد.
در وزن 77 کیلوگرم محمدعلی گرایی ، نفر سوم دنیا مقابل پژمان پشتام از تهران در فینال مغلوب شد و نایب قهرمان شد. رسول گرمسیری با تجربه نیز در صندلی سوم نهاده شد. البته گرایی سال جاری نیز به فرایند افزایش وزنش ادامه داده و یک وزن بالاتر آمده اما در این وزن شرایط برای گرایی متفاوت است.
در وزن 82 کیلوگرم یوسف قادریان، دارنده مدال برنز دنیا در سال 2015 پس از مدت ها افت این بار نمایش نسبتا خوبی داشت و به عنوان قهرمانی رسید. قادریان که یک ماه قبل در مسابقات مرحله اول حذف شده بود، به خوبی پاسخ اعتماد شورای فنی که به او سهمیه دادند را داد. کیوان رضایی، کشتی گیر با آتیه تیم ملی نیز در رده دوم نهاده شد.
اما در وزن 87 کیلوگرم سعید عبدولی پس از یک پیروزی پر حرف و حدیث، در ملاقات مقابل ایمان انصاری که 2-0 نیز عقب بود دست به حرکات غیر اخلاقی زد تا در نهایت به همراه انصاری از این رقابت ها اخراج گردد. در این وزن حسین نوری به قهرمانی رسید و مهدی فلاح ، کشتی گیر با آتیه تهرانی نیز به عنوان نایب قهرمانی رسید. عبدولی که چند ماه به دعوت شدنش به اردوهای تیم ملی بی اعتنا بود، با افزایش وزنی عجیب وارد مسابقات انتخابی شد و در دو وزن بالاتر نتیجه ای گرفت که غیر منتظره هم نبود.
در وزن 97 کیلوگرم علی اکبر حیدری بالاتر از امیرحسین حسینی به عنوان قهرمانی رسید و صاحب دوبنده تیم ملی شد.
بالاخره در وزن 130 کیلوگرم کشتی فرنگی مهدی نوری بالاتر از شهاب قوره جیلی و بهنام مهدی زاده در سکوی نخست نهاده شد. باید دید کادر فنی به این کشتی گیر سن و سال دار اردبیلی اعتماد می نماید و از کنار نام مهدی زاده که قهرمانی آسیا را در کارنامه دارد به راحتی می گذرد یا اینکه فرصتی دوباره به او داده می گردد. البته در کشتی نوری و مهدی زاده امتیاز فنی رد و بدل نشد و نوری مسابقه را 1-1 و به دلیل دریافت امتیاز آخر برنده شد. هر دو امتیاز این مسابقه بخاطر اخطار کم کاری داده شد.
منبع: خبرگزاری ایسناbestarticles.ir: بهترین مقاله، گلچینی از بهترین های دنیای فناوری و گردشگری
boostanchat.ir: بوستان گفتگو | انجمن بحث و بررسی فناوری های روز دنیا