راه و رسم سوفله پروری
به گزارش مجله سرگرمی، یکی از توصیه هایی که این روزها از متخصصان تغذیه بیش از همه می شنویم، آن است که وقتی غذایی را در بشقابتان می کشید، دقت کنید این غذا و مخلفاتش از تمام گروه های غذایی

نویسنده : ساقی اخوان
یکی از توصیه هایی که این روزها از متخصصان تغذیه بیش از همه می شنویم، آن است که وقتی غذایی را در بشقابتان می کشید، دقت کنید این غذا و مخلفاتش از تمام گروه های غذایی تشکیل شده باشد تا غذایی مغذی و کامل دریافت کنید. در میان غذاهای مختلف، سوفله ها در طعم های متفاوتی تهیه می شوند و مواد غذایی گوناگونی (از انواع گوشت گرفته تا سبزی) در طبخ آنها به کار می رود. البته عده ای به اشتباه در دستور پخت این غذا پنیر پیتزا را جزو اصلی می دانند در حالی که برای هرچه خوش طعم تر کردن آن فقط کافی است کمی از انواع پنیرهایی مانند گودا، بلوچیز و... را به اجزای داخلی این غذا افزود. در ادامه مواد لازم و طرز تهیه سوفله کدو سبز و بادمجان بیان می گردد.
مـواد لازم (برای 4 نفر)
طرز تهیه :
ابتدا بادمجان و کدوهای حلقه حلقه شده را با 2 قاشق غذاخوری روغن فقط کمی تفت دهید و در سبد فلزی قرار دهید تا روغنشان گرفته گردد. در تابه ای پیاز را در 2 قاشق غذاخوری روغن سرخ و به آن گوشت اضافه کنید. ادویه ها و رب را نیز به آن بیفزایید و بگذارید با هم کمی حرارت ببینند. یک ظرف پیرکس را بردارید و ته آن را با یک قاشق روغن به جامانده چرب کنید و به صورت یکی در میان برش های بادمجان و کدو را در کنار هم بچینید به طوری که ته ظرف پر گردد. گوشت را به صورت لایه ای روی آنها بریزید و بعد از آن قارچ های خرد شده و فلفل های دلمه ای را اضافه کنید. در سرانجام تخم مرغ های زده شده با کمی نمک و آویشن را روی تمام مواد بریزید. مواد سوفله را در فری که از قبل گرم شده است، قرار دهید و بگذارید 20 دقیقه حرارت ببیند تا کاملا بپزد. می توانید در 5 دقیقه سرانجامی شعله بالایی فر را روشن کنید تا روی سوفله نیز طلایی گردد.اندازه کالری
مواد غذایی مذکور در مجموع 1770 کیلوکالری انرژی دارند که در صورت تقسیم سوفله به 10 برش، هریک 177 کیلوکالری انرژی خواهدداشت بنابراین در صورتی که هر نفر 2 برش سوفله بخورد، تقریبا 360 کیلوکالری انرژی دریافت خواهد نمود. البته در صورت اضافه وزن، بهتر است فقط یک برش از این غذا میل گردد.همراه سوفله
سوفله به علت داشتن تخم مرغ و سرخ شدن تمام سبزی های تشکیل دهنده اش، غذایی پرکالری محسوب می گردد بنابراین بهتر است آن را فقط با یک بشقاب سالاد سبزیجات متشکل از کاهو، جوانه گندم و گوجه فرنگی بخورید تا با خوردن آن بیش از اندازه کالری دریافت نکنید. چاشنی سالاد هم به جای سس مایونز و روغن زیتون بهتر است سرکه بالزامیک باشد. اگر این غذا را با یک لیوان آب آلبالو یا آب پرتقال بخورید از طعم سوفله نهایت لذت را خواهید برد.مگر شما فرانسوی ها دندان ندارید؟!
سوفله، غذایی فرانسوی الاصل است و به گروه بزرگی از غذاها گفته می گردد. فرانسوی ها همواره به علت سوفله های مختلفی که تهیه می نموده اند، با این شوخی اروپایی ها (مخصوصا آلمانی ها) روبرو بودند که : مگر شما فرانسوی ها دندان ندارید که غذاهایی نرم مانند سوفله را می خورید!سوفله از مواد غذایی بسیاری تهیه می گردد و باتوجه به اینکه اجزای تشکیل دهنده آن کدام یک از مواد غذایی باشند، نام های گوناگونی می گیرد؛ مثلا از مهم ترین سوفله ها می توان به سوفله قارچ که از چند نوع قارچ تشکیل شده، سوفله کدوحلوایی و سوفله مرغ، قارچ و بادمجان اشاره نمود، اما نکته هایی که باید هنگام تهیه این غذا و به خصوص سوفله کدوسبز و بادمجان به آنها توجه کرد، عبارتند از:
1. سوفله پف دارد و این پف کردن به اندازه تخم مرغ و تکنیکی برمی گردد که برای افزودن آن باید استفاده کرد. ابتدا سفیده را از زرده تخم مرغ ها جدا کنید و آنقدر بزنید تا کاملا سفت گردد (به طوری که اگر کاسه سفیده زده شده را برگرداندید، نریزد) آنگاه به آرامی به آن زرده تخم مرغ یا در صورت تمایل سس سفید بیفزایید.
2. بعضی به اشتباه روی تمام مواد، پنیرپیتزا اضافه می نمایند. نباید فراموش کنید که این نوع پنیر فقط در چند سوفله محدود به کار می رود. البته برای طعم دار کردن این غذا با توجه به ذائقه می توان از پنیرهای مختلف دیگر مانند بلوچیز، گودا یا حتی کممبر نیز استفاده کرد.
3. نباید کدوسبز و بادمجان را در روغن فراوان سرخ کرد بلکه توصیه می گردد سینی فر را با دو قاشق غذاخوری روغن چرب کنید تا حلقه های کدو و بادمجان با چند برگ رزماری برشته شوند تا سوفله به دست آمده از آنها، دیگر مملو از روغن نباشد.
4. ظرف پیشنهادی برای تهیه این غذا، سفال است و در صورت در دسترس نبودن، می توانید از پیرکس شیشه ای بهره ببرید.
5. این غذا با توجه به ذائقه شما می تواند از مواد غذایی مختلف تهیه و ادویه های گوناگونی به آن اضافه گردد. سوفله غذایی راحت است که با کمی خلاقیت تهیه می گردد..
اگر اضافه وزن دارید
بهتر است سوفله را با حداقل روغن تهیه کنید زیرا مصرف روغن فراوان می تواند کالری زیادی به بدن شما برساند. می توانید به جای سرخ کردن سبزی هایی مانند کدو و بادمجان آنها را کمی بخارپز کنید، در ظرف بچینید و برای تهیه سوفله تان بهره ببرید.اگر چربی خون دارید
بهتر است به جای گوشت قرمز از گوشت چرخ نموده سینه مرغ بهره ببرید. کدوها با پوست باشند و از سبزی هایی مانند لوبیا سبز یا حتی گوجه فرنگی تازه نیز برای تهیه این سوفله بهره ببرید. این غذا را با سالاد سبزی های تازه ای مانند کاهو، اسفناج تازه و بروکلی میل کنید. این سبزی ها، فیبر فراوانی دارند که دریافت آن به کاهش چربی خون یاری می نماید.اگر کم خونی دارید
خوردن این غذا به علت گوشت قرمز و تخم مرغی که دارد برای شما که به کم خونی فقر آهن دچار هستید، توصیه می گردد. البته بهتر است در این غذا، سبزی های رنگی مانند فلفل دلمه ای رنگی، هویج، گوجه فرنگی و حتی بروکلی نیز بریزید زیرا بتاکاروتن و ویتامین C فراوانی که در این سبزی ها وجود دارد به جذب هرچه بیشتر آهن گوشت قرمز و تخم مرغ یاری می نماید.منبع:هفته نامه سلامت
/ج
منبع: راسخونwallpaper7.ir: مجله تصویر و سرگرمی | مجله آموزشی با سرگرمی گرافیستها و کاریکاتوریست ها
asiaro.ir: تور آسیایی ارزان | تور ترکیبی آسیایی | تور ترکیبی جنوب شرق آسیا
pariha.com: پریها | اخبار، سرگرمی، ورزش، فال، پزشکی، سینما