دولت از ظرفیت بخش خصوصی در توسعه گردشگری سلامت استفاده کند
به گزارش مجله سرگرمی، ایرنا/ براساس سخنان نایب رئیس فراکسیون گردشگری مجلس، دولت از ظرفیت بخش خصوصی در توسعه گردشگری سلامت استفاده کند.
پنجمین کنگره بین المللی سلامت کشورهای اسلامی با هدف معرفی ظرفیت های سلامت و توریستی سلامت کشورهای اسلامی با حمایت وزارتخانه ها و تشکل های فعال در حوزه سلامت و توریستی کشورها 14 تا 16 شهریور 1400 در تهران برگزار می شود.
این کنگره با کسب تجارب برگزاری چهار دوره در سال های گذشته و تعاملات اجرایی موثر با بخش های خصوصی و تشکل های فعال حوزه توریستی سلامت سایر کشورها در سال 1400 نسبت به دعوت و ارائه تسهیلات جهت حضور و مشارکت 200 نفر از فعالان موثر بخش های خصوصی توریستی سلامت، بیمارستان ها، کلینیک ها، مراکز درمانی، تشکل های فعال در حوزه توریستی، هتل ها، شرکتهای تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، فعالان حوزه تغذیه و گیاهان دارویی و بعلاوه استارت آپ های فعال در بخش های سلامت و توریستی از کشورهای مختلف دنیا اقدام نموده است.
برگزاری این رویداد بین المللی در حالیکه معاون توریستی وزارت میراث فرهنگی، توریستی و صنایع دستی می گوید 27 هزار نفر در سه ماهه نخست امسال در قالب توریستی سلامت با رعایت پروتکل های بهداشتی به کشورمان سفر کردند نشان می دهد با ظرفیت و جذابیتی که این شاخه توریستی در ایران دارد و در دو دهه اخیر صندلی خود را در بازار داخلی و بازار منطقه ای باز نموده میتوان با راهبرد بازاریایی و تبلیغاتی هدفمند در حوزه کشورهای بازار هدف توریستی، فرصت های ارزشمندی در کسب عایدی، ایجاد اشتغال و جذب سرمایه گذار در کشور ایجاد کرد.
بیشتر خدمات توریستی سلامت به وسیله بخش خصوصی انجام می شود
نایب رئیس فراکسیون توریستی مجلس شورای اسلامی پیرامون اینکه دولت از ظرفیت بخش خصوصی در توسعه توریستی سلامت استفاده کند، گفت: برای توسعه توریستی و توریستی سلامت، در کنار وزارت میراث فرهنگی، توریستی و صنایع دستی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، همه دستگاه های اجرایی باید پای کار بیایند و بصورت کامل از بخش خصوصی فعال و متخصص این حوزه حمایت و پشتیبانی کند.
محمدعلی محسنی بندپی گفت: این سالها از بخش خصوصی غفلت شده است. در شرایط سخت تحریم و کرونا بخش خصوصی حوزه پزشکی برای حفظ منافع و بقای خود در بازار با هماهنگی کشورهای منطقه پنجمین کنگره بین المللی سلامت کشورهای اسلامی را برگزار می نماید. این بخش وزارت میراث فرهنگی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را با خود همراه نموده است. اگر این رویداد به یکی از این وزارتخانه ها واگذار می شد برگزاری این رویداد با مشکل روبرو می شد.
نماینده مردم چالوس، نوشهر و کلاردشت در مجلس اضافه نمود: پنجمین کنگره بین المللی سلامت کشورهای اسلامی یکی از رویدادهای مهم حوزه بهداشت و توریستی است که در منطقه برگزار می شود، این کنگره و بخش خصوصی فعال در زمینه سلامت و توریستی سلامت نیازمند توجه بیشتر، تقویت و حمایت همه مسئولان در دولت و مجلس است.
به جای تقویت توریستی سلامت، پزشک متخصص صادر می کنیم
محسنی بندپی گفت: با همه سیاست های بعضی کشورها در حوزه سلامت، بهداشت و پزشکی که برای فزونی در منطقه اجرا می نمایند، ایران با تکیه بر داشته های درونی و واقعی و به اتکا دانشمندان و پزشکان خود در شاخه ها و رشته های مختلف، در رتبه نخست پزشکی در منطقه غرب آسیا قرار گرفته است، اما هنوز نتوانستیم بازار سلامت منطقه را در اختیار بگیریم.
متاسفانه بیشتر فارغ التحصیلان رشته های پزشکی ما از کشور خارج و به کشورهای همسایه مهاجرت می نمایند. به جای آنکه توریست سلامت را به کشور جذب کنیم و این شاخه از توریستی را توسعه داده و تقویت کنیم، پزشکان متخصص و کادر نخبه درمان خود را به کشورهای مختلف دنیا صادر می کنیم و آنها به توریستان این حوزه در کشورهای دیگر خدمات پزشکی و درمانی می دهند. وی اضافه نمود: ما در کار گروهی بسیار ضعیف هستیم، به جای همکاری و همگرایی و ترکیب، استاد تجزیه و واگرایی هستیم. همه این نواقص مربوط به توریستی و توریستی سلامت نیست، توسعه این شاخه از توریستی به سیاست های کلی، همه جامعه و نظام برنامه ریزی و مدیریت کشور بر می شود.
تسهیل فعالیت بخش خصوصی در حوزه سلامت و توریستی سلامت
محسنی بندپی به بازار مبتنی بر جمعیت 650 میلیون نفری کشورهای منطقه اطراف ایران اشاره نمود و گفت: باید به ظرفیت ارزشمند این بازار عظیم بیشتر توجه کنیم، پیش از کرونا بخشی از جامعه حدود 85 میلیونی خود ما ترجیح می دانند پول خود را با سفر به کشورهای همسایه هزینه نمایند، اگر درست برنامه ریزی و تبلغیات شود. اگر از این فرصت دوران کرونا برای بازبینی سیاست ها وبرنامه های استفاده شود، علاوه تقویت توریستی داخلی، سهم عظیمی از تقاضای سفر به ایران را میان توریستان خارجی برای پساکرونا می توان ایجاد کرد.
نایب رئیس فراکسیون توریستی مجلس تصدی گری دولتی را از مهمترین مسائل چهار دهه گذشته کشور دانست و گفت: همه دولت ها به اتکای عایدی تک محصولی نفتی، هرگز رقیبی برای خود تصور ننموده و هر کاری هم خواستند انجام داده اند. بخش دولتی ما باید فقط به وظایف حاکمیتی و نظارتی خود بپردازد، باید فعالیت بخش خصوصی در حوزه سلامت و توریستی سلامت تسهیل شود؛ همه این مسائل در حوزه برق و آب که امروز گرفتارش هستیم ناشی از همین نگاه تصدی گری تام است.
دولت باید یاری کند بخش خصوصی حوزه سلامت و توریستی سلامت به صندلی و ظرفیت های واقعی خود برسند، البته نه اینکه در این بخش هم بنگاه های خصولتی ایجاد شود، دولت باید دخالت های خود را در ارائه خدمات توریستی سلامت کاهش دهد تا بخش خصوصی واقعی به بالندگی برسد. محسنی بندپی گفت: امروز در دنیا بیشتر بار خدمات در بخش های مختلف به ویژه سلامت و توریستی سلامت بر دوش بخش خصوصی و خاصیت بخش خصوصی این گونه است که اگر کوچکترین خلل در ارائه خدمات ایجاد شود بلافاصله سرویس دهنده دیگری جایگزین می شود. حال آنکه وقتی دولت این مسئولیت را به عهده می گیرد باید به نحو احسن خدمات رسانی کند، در صورتیکه منابع ظرفیت محدود و مسائل دولت بسیار است و اگر هم نقص و کندی داشته باشد، رقیبی ندارد که جایگزین شود.
نایب رئیس فراکسیون توریستی مجلس لزوم توسعه مناسبات بین المللی در توریستی و توریستی سلامت گفت: بخش خصوصی ایران در شاخه های مختلف توریستی سلامت، هم ظرفیت دارد و هم توانمند است حتی در حوزه توان بخشی بسیار توانمندیم، ما نه تنها در بخش درمان، بلکه در آموزش و پژوهش پزشکی و بهداشتی هم رتبه اول را داریم. نماینده مردم چالوس، نوشهر و کلاردشت در مجلس گفت: وزیر سلامت یکی از کشورهای همسایه که به ایران سفر نموده بود، اصلا گفتار درمانی را نمی شناخت در صورتیکه ما سالهاست دکترهای این رشته را تربیت می کنیم که می تواند ظرفیتی برای پذیرش دانشجوی خارجی باشد و پژوهش های بین المللی خوبی داشته باشیم.
منبع: همگردی