در خصوص خواص زردک چه می دانید؟

به گزارش مجله سرگرمی، زردک با نام های دیگر هویج ایرانی و جزر نامیده می گردد. این میوه که نوعی ریشه است، در فصل زمستان برداشت می گردد.

در خصوص خواص زردک چه می دانید؟

خواص زردک باعث شده تا طب سنتی از آن برای کاربردهای متعدد استفاده کند. هر چند بسیاری از ایرانیان با آن آشنایی ندارند، اما نوعی میوه ایرانی است که در سال های اخیر مصرف کمتری داشته است.

زردک طبع گرمی دارد و برای کسانی که به سردی مبتلا هستند، مناسب است. بعلاوه این ماده انرژی بخش و مقوی، برای بچه ها و افراد ضعیف خوراک مناسبی است. در ادامه به آنالیز خواص زردک می پردازیم.

خواص زردک برای سلامتی و زیبایی

1. بهبود عملکرد کبد

زردک می تواند به بیماری انسداد کبد یاری کند. این ماده خوراکی با بازکردن رگ های مسدود شده کبدی، قادر به درمان مسائل کبدی است. اگر علائم کبد چرب را در خود مشاهده کردید؛ زردک را حتما در رژیم غذایی خود قرار دهید.

2. تقویت سیستم گوارش

یکی دیگر از خواص زردک تقویت معده و روده است. به طوری که با یاری به معده می تواند هضم غذا را آسان تر کند. این ماده خوراکی به بهبود زخم معده یاری می نماید. بعلاوه به علت ملین بودن، باعث افزایش مخاط روده عظیم می شود. در نتیجه از مواد طبیعی در درمان خانگی یبوست محسوب می شود. هضم و دفع این ماده خوراکی هم به راحتی انجام می شود.

با مصرف زردک اندازه بزاق دهان افزایش می یابد. این موضوع باعث می شود تا مواد معدنی مهم و ویتامین هایی که به هضم غذا یاری می نمایند،بیشتر از قبل فراوری شوند. یکی دیگر از خواص زردک برای سیستم گوارش، پیشگیری از ابتلا به سرطان روده عظیم است. زیرا این ماده خوراکی حاوی اندازه زیادی فیتوکمیکال است. فالکارینول یکی از انواع فیتوکمیکال است که به سلامت روده عظیم یاری می نماید.

3. یاری به رشد بچه ها

بچه های که زردک مصرف می نمایند، از ضعف و بی حالی آنها پیشگیری می شود. بعلاوه احتمال ابتلا به ضعف بینایی در عظیمسالی در آنها کاهش می یابد. این ماده به علت داشتن طبع گرم مانع از سرد مزاجی و شب ادراری بچه ها می شود.

4. درمان بیماری های جنسی

یکی دیگر از خواص زردک درمان بیماری های جنسی از جمله اختلال نعوظ و ناتوانی جنسی است. این ماده خوراکی باعث افزایش منی در مردان می شود. بعلاوه به علت خاصیت نعوظ آور بودن از ناتوانی جنسی جلوگیری می نماید.

5. پیشگیری و برطرف سنگ کلیه

زردک ادرار آور است و در عین حال باعث خروج اسید اوره و سدیم اضافه از بدن می شود. این مواد به وسیله کلیه از بدن دفع می شوند. در نتیجه از تشکیل سنگ کلیه پیشگیری می نماید. وجود پتاسیم در زردک هم به این تاثیر یاری بیشتری می نماید. اگر به سنگ کلیه ای مبتلا باشید که سنگ ها

در آن کوچک و قابل دفع باشند، با مصرف زردک از بدن دفع می شوند. البته برای دفع سنگ کلیه از خواص پوست هندوانه هم می توانید بهره بگیرید.

6. مفید برای دوره بارداری

گیاه زردک با کاهش قند خون، مانع از ابتلا به دیابت بارداری می شود. بعلاوه در این دوره خطر افزایش فشار خون وجود دارد. اما با مصرف زردک می توان فشار خون را کاهش داد.

7. جوانسازی پوست

یکی دیگر از خواص زردک برطرف جوش و آکنه از پوست است. به این علت که زردک با خروج مواد زائد و سموم از بدن، باعث پاکسازی کبد می شود.

در نتیجه کمتر به جوش و آکنه مبتلا می شوید. از سوی دیگر در زردک اندازهی بتاکاروتن وجود دارد. با مصرف این ماده خوراکی بتاکاورن به ویتامینA تبدیل می شود. این ویتامین باعث بهبود سلامت و زیبایی پوست صورت می شود.

یکی دیگر از خواص زردک برای پوست، تصفیه خون است. زیرا این ماده خوراکی قادر است نسبت اسیدی و قلیایی بودن بدن را حفظ کند. در نتیجه به تصفیه خون بدن می انجامد. قطعا با پاک شدن خون، پوست زیباتری خواهید داشت.

8. فشار خون

یکی از دلایلی که باعث ابتلا به فشار خون بالا می شود، مصرف بیش از حد نمک و سدیم بالا در بدن است. وقتی زردک میل می کنید، پتاسیم موجود در این ماده باعث دفع سدیم اضافه از بدن می شود. در نتیجه فشار خون هم درمان می شود.

9. پیشگیری از پوسیدگی دندان و پوکی استخوان

زردک می تواند به حفظ و جذب بهتر کلسیم در بدن یاری کند. در نتیجه با مصرف آن از پوسیدگی دندان و ابتلا به پوکی استخوان در امان خواهید ماند.

10. التیام زخم و التهاب

از دیگر مزیت های مصرف زردک التیام زخم و التهاب است. به طوری که می تواند سرعت بهبودی را بیشتر کند. اگر زردک را به صورت رنده شده و خام استعمال کنید، تاثیر آن بر روی زخم و التهاب بیشتر است.

11. کاهش قند خون

کاهش قند خون و درمان دیابت از دیگر خواص زردک است. زیرا در این ماده خوراکی اندازه زیادی کارتنوئید وجود دارد. این ماده باعث ترشح بیشتر انسولین در بدن می شود. در نتیجه اندازه قند خون اضافه بدن به وسیله کلیه ها دفع می شود.

12. کاهش کلسترول خون

به علت وجود اندازه زیادی فیبر در زردک، کلسترول بد (LDL) دفع می شود. در عین حال سطح کلسترول خوب (HDL) افزایش می شود. بنابراین با مصرف زردک، خطر حمله قلبی و انسداد عروق خونی تا حد زیادی کاهش می یابد.

13. مفید برای چشم

زردک با تصفیه خون می تواند باعث سم زدایی بدن شود. بعلاوه به سلول سازی تازه هم یاری می نماید. با این مزیت ها زردک می تواند التهاب و عفونت های احتمالی در چشم را درمان کند. بعلاوه این ماده خوراکی بینایی را تقویت می نماید. به همین علت برای سالمندان و کسانی که به ضعف بینایی مبتلا هستند، زردک توصیه می شود.

زردک می تواند پیری سلول های شبکیه را از بین ببرد. بعلاوه مصرف زردک می تواند شب کوری را هم درمان کند، زیرا باعث جذب بهتر ویتامین آ در بدن می شود. وجود این ویتامین به سلامت بینایی یاری می نماید.

فواید زردک در طب اسلامی

در طب اسلامی سفارش زیادی به مصرف زردک شده است. از قول امام صادق (ع) در کتاب اصول کافی نقل شده که مصرف این ماده خوراکی باعث درمان بواسیر و قولنج می شود. بعلاوه توان جنسی و نعوظ را افزایش می دهد و کلیه ها را گرم می نماید.

امام کاظم (ع) در خصوص خواص زردک فرموده اند: زردک گرم است و می تواند سرد مزاجی و خشکی مخاط مقعد را درمان کند. اگر قادر به جویدن آن نیستید، حتما آن را بپزید و بخورید.

نحوه مصرف

یکی از روش های مصرف زردک، درست کردن مرباست. البته بهتر است مربا را با عسل تهیه کنید. در این صورت اثر آن را بر روی سلامت بدن مشاهده خواهید کرد. مربای زردک با عسل می تواند سوء هاضمه را درمان کند.

روش دیگری که ایرانیان از دیرباز برای پخت زردک داشته اند، حلوا بوده است. ترشی این ماده غذایی هم به همراه ادویه می تواند ورم طحال را از بین ببرد. شما در ماه می توانید 2 تا 3 بار زردک مصرف کنید.

نکات پایانی

با وجود تمام خواص زردک ممکن است مضراتی را هم به همراه داشته باشد. اگر به سوء هاضمه مبتلا هستید، بهتر است زردک را به صورت پخته مصرف کنید. بعلاوه مصرف بیش از حد این ماده غذایی ممکن است باعث زردی پوست شود.

malayro.ir: تور مالزی ارزان، سفر به کوالالامپور، پنانگ و لنکاوی در نوروز و دیگر ایام سال

ayrokh.ir: آیرخ: مجله زیبایی و سلامتی

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 17 آذر 1400 بروزرسانی: 17 آذر 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 153997

به "در خصوص خواص زردک چه می دانید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در خصوص خواص زردک چه می دانید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید