در قطعه هنرمندان اراک کله پا نشوید!

به گزارش مجله سرگرمی، خبرنگاران/مرکزی آرامستان اراک دارای وسعتی حدود 42 هکتاری است و از سال گذشته مسئله کمبود قبر و تکمیل ظرفیت این آرامستان خبرساز شد، در واقع شاید بتوان گفت کار این آرامستان تمام شده و قطعا شهرداری و شورای شهر باید به فکر فضایی تازه برای کاربری آرامستان باشند، که البته اقداماتی هم در این رابطه صورت گرفت، اما موضوع این گزارش چیز دیگری است، در واقع کار بخش هایی از این آرامستان، تمام که نشده گویا آغاز هم نشده!

در قطعه هنرمندان اراک کله پا نشوید!

قطعه هنرمندان یکی از قطعات این آرامستان است. در واقع در نظر گرفتن بخشی ویژه برای به خاک سپردن پیکر انسان های فرهیخته ای که عمری را برای رشد فرهنگ این سرزمین سپری نموده و می دانیم و می دانید که در این جهت چه بی مهری ها تماشاد و چه خون دل ها خوردند، به امری معمول در بسیاری از شهرهای کشور تبدیل شده است، شاید این آخرین یا یکی از کارهایی است که شهرها سعی می نمایند برای این نام آوران عموما گمنام انجام دهند.

قطعه هنرمندان یا منتی بر هنرمندان درگذشته!

سرمایه های ارزشمندی که متاسفانه عموما آنگونه که باید شناخته نشدند و از وجود گرانقدرشان بهره چندانی برده نشد را در قطعه ای به نام هنرمندان به خاک می سپاریم، شاید کمی از بار گناه بی توجهی یا م توجهی به آنان که بر دوش بعضی مسئولان سنگینی می نماید، کاسته گردد!

البته در آرامستان اراک همین اندازه احترام به این پیکرهای ارزشمند هم دیده نمی گردد و گویی قطعه هنرمندان قطعه ای فراموش شده است که تنها اسمی در میان عناوین قطعات این آرامستان را از آن خود نموده و بس! اگر با شنیدن این اسم، فضایی در خور هنرمندان را در ذهنتان تصور می کنید، بدانید که قطعا در توهم به سر می برید! اینجا اوضاع خیلی بدتر از آن چیزی است که بتوانید تصورش را بکنید.

اینجا قطعه هنرمندان است، مراقب باشید کله پا نشوید

قطعه هنرمندان آرامستان اراک حدود 2500 متر مربع وسعت دارد و تا به امروز حدود 30 هنرمند در این قطعه به خاک سپرده شده اند.

یک تابلوی نازیبا تنها نشانی است که در محدوده این آرامستان می تواند شما را به سمت قطعه هنرمندان هدایت کند، گویا هنرمندان حتی در آرامستان هم سهم چندانی از توجه ندارند چرا که شما پس از گذر از قطعات ساماندهی شده تروتمیز که در بعضی از آنها فضاهای بعضا لاکچری با خیابان بندی و فضای سبز و ... برای درگذشتگان در نظر گرفته شده، در گوشه ای در انتهای آرامستان، تابلوی سفید رنگی را می بینید که اسم قطعه هنرمندان روی آن درج شده، ولی آنچه بیش از این تابلو در این محدوده خودنمایی می نماید، حجم زیاد زباله های ساختمانی است که اطراف قطعه و داخل آن را به خود اختصاص داده اند، گویا اینجا نه قطعه هنرمندان که انباری برای دپوی زباله های ساختمانی آرامستان است!

لازم نیست برای تماشا این زباله ها اطراف قطعه را نگاه کنید، چراکه از همان ابتدا با آنها روبرو می شوید، اصلا هنگام ورود به قطعه باید مواظب باشید پایتان به این زباله ها گیر نکند و به قول امروزی ها کله پا نشوید، پس از آنکه به سلامت وارد قطعه شدید باز هم به جای مشاهده هرگونه فضاسازی متناسب با اسم قطعه و در شان هنرمندان، تپه هایی از نخاله های ساختمانی را در سمت چپ و مجموعه ای از بلوک هایی که قرار است در نقاطی از آرامستان بکار گرفته شوند را در سمت راست قطعه می بینید، گویا هنرمندان به جز پذیرفتن نخاله ها مسئولیت نگهداری از مصالح ساختمانی را هم برعهده گرفته اند!

این قطعه دیوارکشی نشده، خاکی است و در روزهای پنجشنبه و جمعه که سیل مردم به آرامستان سرازیر می گردد، نقش پارکینگ را هم ایفا می نماید و مردم خودروهایشان را در این فضا پارک می نمایند، در مجموع، هیچ چیز این قطعه به فضایی که به صورت ویژه برای هنرمندان درگذشته در نظر گرفته شده باشد، نمی خورد.

با شنیدن اسم قطعه هنرمندان آدمی فضایی را مملو از گل و درخت، همراه با فضاسازی ها و نمادهای خاص تصور می نماید، گویی انتظار دارید روح هنرمندانه ای در این قطعه جاری باشد، اما دریغ از ذره ای توجه، اینجا جز چند درختی که به احتمال بسیار زیاد به وسیله خاندان هنرمندان درگذشته لابلای قبرها کاشته شده چیزی تحت اسم فضاسازی به چشم نمی خورد، چه رسد به گل و نماد و امثال آن!

قطعا اگر این فضا فوق لاکچری هم بود فرقی به حال هنرمندان از دست رفته نمی کرد، بویژه آنکه آنها در زمان زنده بودن هم خیر چندانی از این شهر و استان نتماشاد و مهاجرت بسیاری از آنها از این استان، گواهی بر این مدعاست، اما در نظر گرفتن چنین اسمی در آرامستان شاید قرار بوده ادای دینی هرچند کوچک از سوی این شهر نامهربان به هنرمندان، به آنان باشد، اما به نظر می رسد آرامستان اراک در حال حاضر ادای این ادای دین را در می آورد.

بویژه اینکه خانواده هنرمند درگذشته باید فرایند ای را برای اینکه عزیزشان را در این قطعه به خاک بسپارند طی نمایند و ارشاد باید هنرمند بودن متوفی را تایید کند و با این وصف این قطعه حداقل از نگاه مردم یک قطعه ویژه محسوب می گردد.

قطعه هنرمندان، انبار نخاله ها و مصالح ساختمانی آرامستان

فرزند یکی از هنرمندان متوفی با انتقاد از شرایط کنونی قطعه هنرمندان آرامستان اراک، اضافه نمود: در زمان تحویل قبر در قطعه هنرمندان، یکی از مسئولان مبلغ واقعی قبر را 25 میلیون تومان اسم کرد و گفت، در صورتی که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تاییدیه ای در مورد هنرمند بودن متوفی ارائه کند، 90 درصد تخفیف جهت دفن هنرمند در این محدوده اعمال می گردد و ما با دریافت این گواهی در نهایت، مبلغ 2 میلیون و 500 هزار تومان برای خرید قبر در این قطعه پرداخت کردیم.

وی اعلام کرد: متاسفانه شرایط قطعه بسیار اسفبار است، دپوی نخاله های ساختمانی و بلوک هایی که از بخش های مختلف آرامستان در این قطعه جمع شده است، این بخش از آرامستان را تبدیل به انباری برای آرامستان تبدیل نموده است که به هیچ اسم در شان هنرمندان نیست.

به گزارش خبرنگاران، برای آگاهی از کم و کیف اقدامات صورت گرفته به وسیله آرامستان اراک در قبال این قطعه، با مدیرعامل آرامستان گفت و گو کردیم.

جمعه در گفت و گو با خبرنگاران، در مورد ساماندهی قطعه هنرمندان آرامستان اراک اظهار کرد: این قطعه به هیچ اسم در شان و صندلی مردم و هنرمندان اراکی نیست و ساماندهی آن در اولویت کاری واقع شده است.

نخاله ها برای دیوارکشی دپو شده است

وی با اشاره به اینکه با پیمانکار پروژه مسطح سازی قطعه عقد قرارداد شده است، در مورد نخاله های دپو شده در محوطه قطعه هنرمندان گفت: به منظور دیوارکشی و انجام پروژه ساماندهی قطعه هنرمندان، در حال جداسازی آجرها از نخاله ها هستیم تا برای دیوارکشی به طول 60 سانتی متر استفاده گردد و کف قطعه هم موزاییک خواهد شد.

جمعه با تاکید بر اینکه امروز با توجه نیازهای موجود، آرامستان اراک به یک مجتمع کارگاهی تبدیل شده است و در همین لحظه 5 پیمانکار عظیم در بخش های مختلف مشغول به کار هستند، اضافه نمود: اخیرا قرارداد موزاییک کاری قطعات منعقد شده است و قطعه هنرمندان هم از جمله اولویت های این پروژه است و در تابستان جاری حتما موزاییک کاری و مسطح سازی آن انجام می گردد.

بلوک ها به آرامستان نو منتقل می شوند/کار تا 40 روز آینده شروع می گردد

وی با بیان اینکه دپوی این نخاله ها در قطعه موقت است، اضافه نمود: بلوک های دپو شده هم به منظور دیوارکشی آرامستان نو در این منطقه انباشت شده است چراکه این قطعه به آرامستان نو نزدیک است، فضایی مسطح دارد و جابجایی آن راحت تر است و حداکثر برای زمانی حدود یک ماه انباشت شده و به محض دریافت دستور برای آماده سازی آرامستان نو این بلوک ها منتقل می گردد.

مدیرعامل آرامستان اراک گفت: عملیات ساماندهی عمرانی این قطعه با هماهنگی اداره کل ارشاد استان حداکثر تا 40 روز آینده شروع می گردد، البته این عملیات باید پیش از اینها شروع می شد.

وی وسعت قطعه هنرمندان آرامستان اراک را حدود 2500 متر مربع دانست و اضافه نمود: این وسعت برای مسطح سازی و موزاییک کاری با توجه به وسعت و مساحت کل ارامستان اراک بسیار کم است به همین علت ساماندهی این بخش از آرامستان با جدیت انجام می گیرد و در اسرع وقت طی جلسه با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این قطعه را از شرایط کنونی خارج می کنیم.

به گزارش خبرنگاران، گفته می گردد که قیمت هر قبر در قطعه هنرمندان حدود 25 میلیون تومان است که با توجه به اینکه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، هنرمند بودن متوفی را تایید کند 90 درصد تخفیف لحاظ می گردد و در واقع برای هر قبر در این قطعه حدود 2 میلیون و 500 هزار تومان پرداخت می گردد.

جمعه در مورد قیمت قبرهای قطعه هنرمندان به خبرنگاران گفت: اکثریت مطلق آرامستان اراک شامل قطعات عمومی است و مبلغی حدود 2 میلیون تومان برای ارائه خدماتی چون کفن و دفن، شست و شو، نصب موزائیک اطراف قبر، فضای سبز و آبیاری و نگهداری دریافت می گردد و قطعه هنرمندان هم شامل این شرایط می گردد.

وی اضافه نمود: قطعه هنرمندان یک قطعه عمومی محسوب می گردد و در واقع فروش قبر در آن انجام نمی گیرد و پس از تایید اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر اینکه متوفی یکی از هنرمندان شهرستان اراک است، در این قطعه به صورت رایگان دفن می گردد و تنها رقمی حدود 2 میلیون تومان برای ارائه خدمات دریافت می گردد.

مدیرعامل آرامستان اراک با تاکید براینکه در کل آرامستان اراک به هیچ اسم قبری با رقم 25 میلیون تومان وجود ندارد، اضافه نمود: قیمت قبر در قطعات ویژه آرامستان اراک که مسطح سازی شده و شامل حجره هایی است، به رقم 22 میلیون و 500 هزار تومان می رسد و در هیچ نقطه دیگری از ارامستان رقم بیشتری برای قبر وجود ندارد.

جمعه اعلام کرد: نقشه برداری قطعه صورت گرفته است، بخشی از آرامستان تبدیل به پیاده راه و بخشی از آن تبدیل به فضای سبز می گردد و در آرامستان نو هم در صورت لزوم قطعه ای ویژه هنرمندان اختصاص خواهد یافت.

به گزارش خبرنگاران، در حال حاضر شرایط قطعه هنرمندان طبق توصیفات و مشاهدات خبرنگار خبرنگاران، نابسامان و در هم ریخته است و باید منتظر ماند و دید که آرامستان تا 40 روز آینده چه برنامه ای برای این قطعه خواهد داشت.

البته بی توجهی متولیان فرهنگ و هنر استان به این بخش هم سوال برانگیز است، در واقع قطعا مسئولیت آنها در این حوزه، تنها به صدور گواهی مبنی بر هنرمند بودن فرد درگذشته خلاصه نمی گردد و نظارت بر آنچه در این قطعه می گذرد و حفظ شان کسانی که عمری را برای حفاظت از فرهنگ و هنر این سرزمین صرف نموده اند، یکی از وظایف مهم این مجموعه است تا حرمت آنها حتی پس از مرگ هم حفظ گردد.

در نظر گرفتن فضایی ویژه برای یک قشر، نباید تنها وسیله ای برای ابراز فضل مدیران شهری و فرهنگی اراک در جلسات و گردهمایی ها در حوزه توجه به ابعاد مختلف خدمات شان باشد و آنچه در حوزه خدمات رسانی حتی در آرامستان اتفاق می افتد باید با آنچه ادعا می گردد، اگر یکی نیست، حداقل نزدیک باشد، نه چنین دیر و نه چنان دور.

نکته مهم اینجاست که این قطعه محدوده ای تازه ساز نیست و آرامستان اراک سال ها برای ساماندهی آن فرصت داشته، اما گویی اولویتی در این خصوص احساس ننموده است و البته در این اولویت ندادن ها جای خالی نظارت متولیان فرهنگی دیده می گردد و حالا باید منتظر 40 روز آینده برای ساماندهی این قطعه بمانیم!

شرایط نابسامان این قطعه تنها یکی از نابسامانی ها در این شهر است و باید منتظر ماند و دید که شورای شهر نو چگونه در این عرصه نقش آفرینی خواهد نمود و شهرداری در دوره نو شورای شهر چه عملکردی را در مورد خدمات شهری به نمایش خواهد گذاشت.

گفتنی است که خبرنگاران نقش متولیان فرهنگی استان در حفظ حرمت هنرمندان و اقدامات آینده آرامستان اراک در مورد این قطعه و البته دیگر معضلات شهری را پیگیری خواهد نمود.

karnikan.ir: مجله کارنیکان: وبلاگ خبری و تحلیلی

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 7 آذر 1400 بروزرسانی: 7 آذر 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 151689

به "در قطعه هنرمندان اراک کله پا نشوید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در قطعه هنرمندان اراک کله پا نشوید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید