خودرن دنبه حیوانی خوب یا بد؟
به گزارش مجله سرگرمی، روغن دنبه جز روغن های حیوانی است که مصرف آن خواص بی شماری را برای سلامتی به همراه دارد، اما در مصرف آن نباید زیاده روی کرد در ادامه با فواید، خواص آن آشنا خواهید شد.
بنابراین مصرف زیاد آن می تواند عوارض منفی ای برجای بگذارد ، بنابراین باید مراقب اندازه مصرفی تان باشد . اگر از بیماری هایی مانند فشار خون ، چربی ، قند خون و... رنج می برید اندازه این روغن را کم کنید و روغن های گیاهی را جایگزین آن کنید.1
خواص روغن حیوانیروغن حیوانی خواص بیشماری را برای بدن دارد که عبارتند از :
روغن حیوانی سرشار از ویتامین های محلول در چربی A و E است و غنی از K2 و CLA (Conjugated linoleic acid) است.
اسید آراشیدونیک موجود در روغنهای حیوانی سبب افزایش HDL و کاهش LDL می گردد.
روغن حیوانی موجب کاهش التهاب و بعلاوه بیماری های قلبی می گردد.
روغن حیوانی غنی از اسیدهای چربی است که مستقیما به وسیله کبد جذب و به عنوان منبع انرژی بدن استفاده می شوند.
روغن حیوانی در کنترل وزن و فراوری انرژی بدن بی نظیر است.
اسیدهای چرب موجود در روغن حیوانی موجب کاهش وزن می گرددو به سوزاندن چربی یاری می نماید.
این روغن سرشار از بوتریک اسید است.
مقادیر کافی از اسید بوتریک از سلول های T کشنده پشتیبانی نموده و یک سیستم ایمنی قدرتمند را به بدن هدیه می نماید.
استفاده از بوتیریت دردو شکل مکمل خوراکی و تنقیه بیماری های التهابی روده مانند کولیت اولسراتیو و کرون را درمان می نماید.
روغن حیوانی موجب افزایش ترشح اسید معده و بیشتر شدن گوارش غذا می گردد.
مصرف روغن حیوانی به استخوانسازی یاری می نماید.
مصرف روغن حیوانی سبب کاهش غلظت خون می گردد.
مصرف روغن حیوانی منجر به کاهش چربیهای شکمی می گردد.
مصرف روغن حیوانی سبب طول عمر بیشتر افراد و سلامت قلبی آنها می گردد.
مصرف روغن حیوانی شادابی و سفیدی پوست را به همراه دارد.1
جایگزین مناسب برای روغن حیوانیهمانگونه که اشاره نمودیم روغن حیوانی خواص زیادی برای سلامتی دارد اما این در صورتی است که به اندازه مصرف گردد . رعایت اعتدال، نکته کلیدی در تغذیه مناسب است و تغذیه مناسب بر اساس تنوع و تعادل غذایی راسخ است.چنانچه بیش از 10 درصد از روغن های حیوانی در روز استفاده گردد، مصرف نمایندگان این نوع روغن دچار گرفتاری عروق، بیماری قلبی و بالارفتن کلسترول خون می شوند ودیگر مسائل خونی مانند قند خون، فشار خون، چربی خون برایشان پیش می آید. پس بهتر است برای مصارف روزانه از روغن های دیگری استفاده نمود .
درصد انرژی روزانه ما به وسیله چربی و روغن ها تامین گردد اما باید تعیین گردد که از چه چربی استفاده می گردد تا زیان آور نباشد. توصیه می گردد که از این 30 درصد روغن مصرفی، 10 درصد چربی اشباع، 10 درصد روغن زیتون و 10 درصد از روغن های مایع گیاهی آفتابگردان، هسته انگور یا سویا باشد.
بعضی روغن ها مانند روغن های گیاهی آفتابگردان، کانولا، روغن زیتون و... بهتر از انواع دیگر هستند و می توان آنها را جایگزین روغن های حیوانی کنید.1
روغن دنبه یکی از روغن های طبیعی است که از پی یا چربی گوسفند در قسمت دم او تهیه می گردد. روغن دنبه یکی از روغن های حیوانی است که در طب سنتی خواص درمانی بالایی برای آن ذکر شده است. به طوریکه تا چند دهه پیش قیمت دنبه از گوشت گرانتر بوده است.
اما در طب تازه و با توجه به نحوه زندگی بدون تحرک امروز، مصرف روغن دنبه بایستی همراه با ملاحظاتی انجام گردد.2
یک متخصص تغذیه در واکنش به گرایش زیاد بعضی افراد به مصرف دنبه حیوانی گفت: اگرچه استفاده محدود از دنبه حیوانی خالی از فایده نیست، اما مصرف بیش از حد آن موجب بروز مسائل جدی برای سلامت افراد می گردد.
دکتر ضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه می گوید: بدن به تمام انواع روغن ها احتیاج دارد، اما به نسبت معینی باید از آن استفاده کرد. در گذشته 40 تا 45 درصد انرژی مورد احتیاج به وسیله مصرف چربی ها دریافت می شد، اما امروزه به این نتیجه رسیده اند که می توان سطح اندازه انرژی حاصل از درشت مغذی ها را به 20 تا 25 درصد کاهش داد. با این کاهش انتظار می رفت از آمار بیماری های قلبی و عروقی کاسته گردد، اما متأسفانه با وجود برآوردهای انجام شده، این اتفاق رخ نداد و این بار بجای چربی ها، منابع قندی تصفیه شده و فست فودها وارد عرصه تغذیه مردم شدند که آثار تخریبی و مضر بسیار گسترده ای بر سلامت انسان ها دارد. در نتیجه، رفته رفته به اندازه بیماری ها افزوده شد و هم اکنون آمار بیماری های غیرعفونی بیش از بیماری های عفونی است.
وی با اشاره به این که قسمتی از ترکیبات دنبه که به آن تالو می گویند برای بدن مفید است، ادامه داد: با این حال، نباید اندازه استفاده از آن از هفت درصد تجاوز کند که اگر به همین اندازه از دنبه استفاده کرد، حتی موجب کاهش کلسترول بدن نیز می گردد.
کلسترول گرچه جزو ترکیبات بسیار مورد احتیاج بدن است که البته 80 درصد آن به وسیله خود کبد ساخته می گردد تا هورمون های مهم بدن را که پایه استروئیدی دارند، بسازد، اما فراتر از آن منجر به افزایش کلسترول توتال که در بردارنده LDL، HDL و VLDL است می گردد. در نتیجه اگر به استفاده از روغن های حیوانی بسنده گردد، اگرچه ترانس ندارند، اما موجب افزایش LDL که کلسترول ناسالم بدن است می گردد و زمینه را برای ابتلای فرد به بیماری مهلک فشار خون فراهم می نماید.
نائب رئیس انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی ایران یادآور شد: فشار خون، بیماری بدون علامت و مرگبار است و متأسفانه زمانی فرد متوجه آن می گردد که یا کلیه اش را از دست داده، یا چشمش آسیب دیده و یا قلبش به مرحله ای از نارسایی رسیده که برگشت ناپذیر است.
مظهری با اشاره به شرایط خاص گذشته و مصرف دنبه گفت: این که درگذشته روغن حیوانی بیش از حد استفاده می شد و افراد هم سالم بودند، دلیل این بود که فعالیت زیادی داشتند و هوا نیز سالم بود، اما شرایط فعلی با گذشته بسیار تفاوت نموده است. بنابراین برای داشتن یک زندگی سالم باید سه اصل طلایی تغذیه یعنی تعادل، تنوع و تناسب را مورد توجه قرار دهیم. تناسب یعنی افراد بسته به سن و جنس به تغذیه تعیینی احتیاج دارند و در تعادل نیز در عین این که از غذا خوردن لذت می بریم و گرسنگی را مرتفع می کنیم، باید در حد متعادلی حاوی انواع ویتامین ها، مواد معدنی، ریزمغذی ها، و فیبرهای محلول و غیر محلول و آنتی اکسیدان ها باشد.
وی تأکید کرد: این که اطلاعات غلطی بنام طب اسلامی و سنتی در جامعه اشاعه می دهند، نوعی سودجویی است و عده ای سودجو سلامت مردم را هدف قرار می دهند. افراد باید به آموزه هایی که در خصوص سلامت از رسانه ها داده می گردد، توجه نمایند.3
پی نوشت:
1.www.namnak.com
2.www.beytoote.com
3.www.jadidtarin.com
منبع: راسخونdorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله سرگرمی و گردشگری
pariha.com: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.