خواص ذرت را بشناسید

به گزارش مجله سرگرمی، مصرف ذرت خواص و فوایدی از جمله بهبود رشد مو و جلوگیری از سرطان را به همراه دارد، البته مصرف بیش از مقدار ذرت هم عوارض دارد. در ادامه به معرفی بعضی از خواص ذرت و برترین شکل مصرف آن پرداخته ایم.

خواص ذرت را بشناسید

ارزش غذایی ذرت

ارزش غذایی مواد عمده تشکیل دهنده ذرت به غیر از آب، کربوهیدرات ها و اندازه کمی پروتئین و چربی است . جدول زیر تمام جزئیات ریزمغذی های موجود در 100 گرم ذرت پخته را نشان می دهد.

مجموع کالری: 96

آب : 73%

پروتئین: 3.4 گرم

کربوهیدرات ها: 21 گرم

قند: 4.5 گرم

فیبر: 2.4 گرم

چربی: 1.5 گرم

چربی اشباع: 0.2 گرم

چربی با یک حلقه اشباع: 037 گرم

چربی با چند حلقه اشباع: 0.6 گرم

امگا 3: 0.02 گرم

امگا 6: 0.59 گرم

اسید چرب ترانس: ~

مصرف مرتب ذرت کامل فوایدی برای سلامتی شما در پی دارد

سلامت چشمتخریب سلول های مرکز بینایی شبکیه آب مروارید از معمول ترین اختلالات چشمی و علت اصلی نابینایی افراد است. عفونت و کهولت سن دلایل اصلی این بیماری ها هستند اما مواد مغذی هم می توانند در این پدیده نقش داشته باشند. مصرف روزانه آنتی اکسیدان ها، به ویژه کاروتینوئیدهایی ازجمله زیزانتین و لوتئیمی توانند تأثیر بسزایی بر سلامت چشم بگذارند.

زیزانتین لوتئین، کاروتینوئیدهای اصلی موجود در ذرت هستند و حدود 70 درصد از کل کاروتینوئیدهای آن را شامل می گردد، اما مقدار آنها در ذرت سفید عموما کم است.

زیزانتین و لوتئین که معمولا به عنوان رنگ دانه های ماکولار شناخته می شوند، در شبکیه چشم انسان (بخش درونی و حساس به نور چشم) حضور دارند و از چشم در مقابل خاصیت اکسیدنماینده نور آبی محافظت می نمایند. بین مقدار فراوان این کاروتینوئیدها در خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری های تخریب شبکیه و آب مروارید ارتباط قطعی کشف شده است. آنالیز های بیشتر نشان داده اند که مصرف فراوان لوتئین و زیزانتین می تواند اثر محافظت نماینده داشته باشد، اما همه تحقیقات از این نظریه پشتیبانی نمی نمایند.

مطالعه ای بر روی 356 فرد میان سال و پیر نشان داد که افرادی که به وسیله رژیم غذایی کاروتینوئید های بیشتری (به ویژه لوتئین و زیزانتین) دریافت کردند، نسبت به افرادی که مصرف آنتی اکسیدان کمتری داشتند، 43 درصد کاهش خطر ابتلا به تخریب شبکیه کاهش می یابد .

نتیجه کلی این است که مصرف مرتب غذاهای غنی از لوتئین و زیزانتین ازجمله ذرت زرد می تواند به سلامت چشم یاری کند.

پیشگیری از کیست های گوارشیدیورتیکولوز (diverticulosis) بیماری ای است که باعث ایجاد کیسه هایی در دیواره روده بزرگ می گردد. علائم اصلی آن شامل گرفتگی، باد شکم، نفخ و علائم نامعمول تر شامل خون ریزی و عفونت است.

خودداری از مصرف پاپ کورن و سایر غذاهایی که فیبر بالایی دارند، مانند دانه ها و مغزها، به عنوان روشی برای پیشگیری از دایورتیکلوز (بیرون زدگی کوچک کیسه مانند جداره روده) توصیه می گردد، اما مدرکی برای اثبات این خاصیت وجود ندارد. در واقع، طی مطالعه ای که بر روی 47228 مرد در طول 18 سال دنبال شد، خلاف این ادعا به اثبات رسید. حتی مردانی که پاپ کورن بیشتری نسبت به دیگران مصرف کرده بودند، 28 درصد کمتر دچار دیورتیکولوز شدند.1

ذرت از کم خونی جلوگیری می نمایدکم خونی چیست؟ کم خونی شرایطی است که در آن گلبول های قرمز یا هموگلوبین موجود در خون کاهش می یابد و این امر منجر به کمرنگی پوست و خستگی می گردد.

این بیماری شایع ترین اختلال خونی اتفاق افتاده در انسان هاست. کم خونی تا کنون 1.62 میلیارد نفر در سطح دنیا را گرفتار کرده است. شایع ترین نوع کم خونی در سطح دنیا کم خونی فقر آهن است.

آهن مهم ترین عنصر لازم برای فراوری خون است. 70 درصد آهن بدن در گلبول های قرمز خون شما که هموگلوبین نام دارند ذخیره شده است.

ذرت غنی از آهن (2.71mg) ، اسید فولیک و ویتامین B6 است که به ایجاد گلبول های قرمز بدن یاری می نماید. افراد بین 19 تا 50 سال به حدود 18 میلی گرم اهن در روز احتیاج دارند و ذرت در هر 100 گرم 2.71 میلی گرم آهن دارد.

بنابراین افزودن ذرت به رژیم غذایی تان ایده خوبی برای پیشگیری از کم خونی خواهد بود.

ذرت می تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهدذرت به کاهش خطر ابتلا به بعضی سرطان ها مانند سرطان ریه و سرطان روده بزرگ یاری می نماید.

ذرت غنی از فیبر است (7/3 گرم در هر 100 گرم) ، و لذا می تواند به کاهش سطح کلسترول یاری کند و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را هم کاهش می دهد.

یکی از ترکیباتی که در ذرت وجود دارد ، بتا کریپتوکسانتین نام دارد که می تواند به تقویت سلامت ریه ها یاری کند و ممکن است خطر ابتلا به سرطان ریه را هم کاهش دهد.

علاوه بر این ذرت منبع خوبی از آنتی اکسیدان های فلاونوئید و اسید فروولیک است و اسید فرولیک هم نقش مهمی را در جلوگیری از سرطان بر عهده دارد.

ذرت در درمان دیابت مفید استذرت دارای ترکیبی به نام پلی فنول است ، که به عنوان گاردی از بدن در مقابل دیابت نوع 2 محافظت می نماید. ذرت علاوه بر اینکه غنی از فیبر است به کاهش سطح قند خون دیابتی ها و کاهش مقدار کلسترول موجود در بدن نیز یاری می نماید.

مطالعه ای که به وسیله دانشگاه علوم پزشکی ایران صورت گرفته است نشان می دهد که پلی فنول ها باعث کاهش قند خون (قند خون بالا) و ترشح انسولین و کاهش حساسیت به انسولین می شوند.

29 میلیون نفر در ایالات متحده به دیابت مبتلا هستند و حدود 422 میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا می باشند. پس ذرت بخورید تا از این بیماری شیرین جلوگیری نمایید.

ذرت ممکن است از آلزایمر جلوگیری کندبیماری آلزایمر یک بیماری پیشرونده است که به حافظه و سایر عملکردهای مهم ذهنی آسیب می رساند.

بیش از 50 میلیون نفر از این بیماری رنج می برند و این تعداد روز به روز در حال افزایش است و تخمین زده می گردد که در سال 2030 این تعداد به 75 میلیون نفر برسد.

ذرت منبع خوبی از تیامین (ویتامین B1) است و تیامین نقش اساسی ای را در حفظ عملکرد مغز ایفا می نماید. علاوه بر این این ماده غذایی به سنتز استیل کولین یاری می نماید ، که به نوبه خود منجر به بهبود حافظه می گردد.

اندازه پیشنهادی روزانه تیامین برای مردان 1.2 میلی گرم و برای زنان بالای 18 سال 1.1 میلی گرم در روز است. ذرت زرد حاوی 0.3 میلی گرم تیامین در هر 100 گرم می باشد.

ذرت به بهبود بواسیر یاری می نمایدمردم به همه افرادی که از بواسیر رنج می برند پیشنهاد می نمایند که فیبر بیشتری بخورید و بدنتان را هیدراته کنید. این جمله درست است زیرا برای درمان بواسیر باید فیبر بیشتری بخورید و بدنتان را هیدراته نمایید.

دو نوع فیبر وجود دارد که عبارت است از ، فیبر محلول و فیبر نامحلول.

فیبر محلول- در آب حل می گردد و یک ژل ژله مانند تشکیل می دهد. این ژل باعث می گردد مدفوع شما صاف و روان شده و به راحتی در طول روده حرکت کرده و بواسیر را کاهش دهد.

اما فیبر نامحلول در اب حل نمی گردد و لذا به غذای شما فشار می اورد تا در طول روده حرکت کند و روده تان در حالت متعادلی قرار گیرد.

شما باید حداقل 25 تا 30 گرم فیبر در روز دریافت کنید.

ذرت یکی از برترین منابع فیبر است البته نباید فراموش کنید که در کنار ان باید بدنتان را هیدراته نگه دارید.2

ذرت از قلب شما محافظت می نمایداگر کسی درباره خواص ذرت از شما بپرسد، محافظت از قلب، یکی از جواب هایی است که می توانید بدهید. چرا؟ با استناد به بعضی مطالعات، روغن ذرت دارای اثر ضد آتروژنیک بر سطح کلسترول است. بنابراین، می تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی یاری کند. به ویژه، روغن ذرت، یکی از برترین راه ها برای افزایش سلامت قلب محسوب می گردد. همان گونه که قبلا گفته شد، ذرت، اسیدهای چرب زیادی از قبیل اسیدهای چرب امگا3 و اسیدهای چرب امگا6 دارد. بنابراین، اسیدهای چرب امگا3 می توانند به مهار کلسترول بد یاری کرده و سپس به بخش های اتصال بازگردند. درنتیجه، این، موقعیت های انسداد عروق را کاهش داده و فشار خون را پایین می آورد. به علاوه، احتمال سکته و حمله قلبی نیز کاهش می یابد.

ذرت کلسترول LDL را پایین می آوردیکی دیگر از خواص شگفت انگیز ذرت که باید بدانید، پایین آوردن کلسترول است. بر اساس نتایج یک مطالعه، مصرف روغن پوسته ذرت می تواند کلسترول LDL پلاسما را کاهش دهد. این روغن چگونه می تواند کلسترول LDL پلاسما را کاهش دهد؟ این کار را با جذب کلسترول در بدن ما انجام می دهد. به علاوه، کاهش کلسترول LDL به معنای کاهش کلسترول HDL یا کلسترول خوب نیست. آیا می دانید هنگامی که کلسترول LDL در بدن کاهش یابد، بیماری قلبی نیز کاهش یافته و از تصلب شرایین جلوگیری می گردد.

ذرت از بی خوابی جلوگیری می نمایدامروزه، افراد زیادی به بی خوابی مبتلا هستند، مخصوصا زنان باردار. به طورکلی، یکی از عوامل اصلی این بیماری، کمبود آهن است. به هرحال، همان گونه که قبلا گفته شد، ذرت، اندازه زیادی آهن دارد که یکی از مهم ترین مواد معدنی است که برای فراوری سلول های قرمز خون لازم است. به علت بالا، جلوگیری از بی خوابی را باید در لیست خواص ذرت قرارداد.3

ذرت را آب پز بخوریم یا کبابی؟یک متخصص تغذیه درباره ذرت های کباب شده یا همان بلال گفت: هر آن چیزی که روی آتش تهیه و بسوزد، به علت کربن ایجاد شده در قسمت های سوخته، مقدار ابتلا به سرطان افزایش پیدا می نماید. خوردن دانه های سوخته بلال (که معمولا هم تعدادشان در بلال ها کم نیست) باعث ورود کربن به بدن و در نهایت با مصرف زیاد آن، فرد را مستعد ابتلا به سرطان های کبد و معده می نماید.

وی مطرح کرد: بنابراین مصرف بلال به صورت آب پز یا بخار پز شده، به مراتب بهتر از شکل کبابی آن است، چرا که بعلاوه باعث می گردد دیگر از یک منبع اضافی نمک هم استفاده نگردد (با توجه به خواباندن بلال بعد از کبابی شدن روی آتش).

ایشان با اشاره به اینکه بعلاوه شکل کبابی ذرت به علت خواباندن آن در آب نمک توصیه نمی گردد، یادآور شد: ایرانیان نمک خور هستند و مصرف سرانه ایرانیان بیش از دوبرابر مصرف توصیه ای سازمان بهداشت دنیای است، توصیه می کنیم در آب نمک خوابانده نگردد تا دیگر از یک منبع اضافی نمک استفاده نگردد .

لازم به ذکر است؛ اضافه کردن کره، نمک و بعضی افزودنی های دیگر سبب افزایش کالری ذرت مکزیکی می گردد. این ترکیب غذایی بسیار پرکالری، چرب، شور و تند بوده و مصرف آن برای بیماران قلبی ـ عروقی و مبتلایان به فشار و چربی خون و افراد دارای اضافه وزن بسیار مضر و خطرناک است. البته اگر این غذا با کمترین مقدار نمک تهیه و به جای کره و روغن جامد درصد اندکی به آن روغن مایع اضافه گردد می تواند یکی از تنقلات خوب به حساب آید.4

پی نوشت:

1.www.chetor.com

2.www.alamto.com

3.www.bazdeh.org

4.www.jadidtarin.com

pariha.com: پریها: مجله اخبار، سرگرمی، ورزش، فال، پزشکی، سینما، هنر، گردشگری

andishemag.ir: مجله اندیشه | مجله خبری و تحلیل اندیشه، گردشگری، ورزشی و فناوری

estekhdamjadid.ir: استخدام جدید: مجله کسب و کار، استارتاپ های گردشگری

منبع: راسخون
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 163098

به "خواص ذرت را بشناسید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص ذرت را بشناسید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید