خواص خیار برای سلامتی و کاهش وزن
به گزارش مجله سرگرمی، اگرچه بسیاری خیار را جزو سبزیجات می دانند، ولی خیار نوعی میوه است که سرشار از مواد مغذی، مواد شیمیایی گیاهی و آنتی اکسیدان های مؤثر در پیشگیری و درمان بعضی بیماری هاست. خیار کالری پایینی دارد و دارای اندازه فراوانی آب و فیبر محلول است. این ویژگی ها این میوه را به غذایی عالی برای کاهش وزن و تأمین آب بدن تبدیل نموده است.

1. خیار سرشار از مواد مغذی است
خیار کالری پایینی دارد ولی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مهم است. 300 گرم خیار خام با پوست محتوی مقادیر زیر است:کالری: 45؛
کل چربی: 0 گرم؛
کربوهیدرات: 11 گرم؛
پروتئین: 2 گرم؛
فیبر: 2 گرم؛
ویتامین C: اندازه 14٪ احتیاج روزانه فرد به این ویتامین؛
ویتامین K: اندازه 62٪ احتیاج روزانه فرد به این ویتامین؛
منیزیم: اندازه 10٪ احتیاج روزانه فرد به این ماده معدنی؛
پتاسیم: اندازه 13٪ احتیاج روزانه فرد به این ماده معدنی؛
منگنز: اندازه 12٪ احتیاج روزانه فرد به این ماده معدنی.
معمولا در هر وعده 100 گرم خیار مصرف می کنیم. بنابراین مواد مغذی دریافتی یک سوم مقادیر بالاست. خیار محتوی آب بالایی است و نزدیک به 96٪ آن را آب تشکیل می دهد.
برای بهره مندی حداکثری از خواص خیار باید آن را با پوست بخورید زیرا بخش بزرگی از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی موجود در خیار در پوست آن واقع شده است.
2. آنتی اکسیدان هاآنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که مانع از اکسیداسیون می شوند. اکسیداسیون نوعی واکنش شیمیایی است که موجب تشکیل اتم های بسیار واکنش پذیر با الکترون های جفت نشده می گردد که به نام رادیکال های آزاد معروفند.
تجمع رادیکال های آزاد مضر موجب بروز بعضی بیماری های مزمن می گردد. استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد با ابتلا به سرطان ها، بیماری های قلبی، بیماری های ریوی و بیماری های خودایمنی ارتباط مستقیم دارد.
میوه ها و سبزیجات از جمله خیار سرشار از آنتی اکسیدان هایی هستند که احتمال بروز این پدیده را کاهش می دهند.
در یک مطالعه، قدرت آنتی اکسیدانی پودر خیار را روی بزرگسالان آزمایش کردند. در خاتمه 30 روز مطالعه، مصرف پودر خیار موجب بهبود شاخص های فعالیت آنتی اکسیدانی در افراد شرکت نماینده شد.
البته نباید فراموش کرد که پودر خیار نسبت به خیار معمولی محتوی اندازه بیشتری آنتی اکسیدان است.
یک مطالعه آزمایشگاهی دیگر نشان داد این میوه محتوی مقادیری از فلاونوئید ها و تانن هاست، دو گروه از ترکیباتی که به طور مؤثر با اثرات رادیکال های آزاد مقابله می نمایند.
3. تأمین آب بدنآب برای عملکرد طبیعی بدن لازم است و نقش مهمی در فعل و انفعالات بازی می نماید. آب در تنظیم دمای بدن، دفع مواد زائد و انتقال مواد مغذی در بدن نقش دارد.
تأمین آب کافی بر فعالیت های بدن (از عملکرد فیزیکی گرفته تا سوخت وساز) تأثیر می گذارد.
بیشتر احتیاج بدن به مایعات با مصرف آب و سایر نوشیدنی ها تأمین می گردد، ولی بعضی نزدیک به 40٪ از آب مورد احتیاجشان را به وسیله خوردن غذاها دریافت می نمایند.
میوه ها و سبزیجات از غذاهایی هستند که به تأمین آب مورد احتیاج یاری می نمایند.
در مطالعه ای که روی 442 کودک صورت گرفت، تأثیر مصرف میوه ها و سبزیجات را در تأمین آب بدن آنالیز کردند و به این نتیجه رسیدند که مصرف میوه ها و سبزیجات به تأمین آب بدن یاری می نماید.
از آن جایی که 96٪ خیار از آب تشکیل شده است، مصرف آن می تواند راهی مؤثر برای تأمین مایعات بدن باشد.
4. یاری به کاهش وزنخیار ابزاری بالقوه برای کاهش وزن است زیرا در درجه اول کالری پایینی دارد. هر فنجان یا 104 گرم خیار تنها 16 کالری دارد، یعنی شما می توانید بدون دریافت کالری زیاد و افزایش وزن، اندازه بالایی خیار مصرف کنید.
خیار به سالادها، ساندویچ ها و دورچین بشقاب ها طعم و تازگی می بخشد و می تواند جایگزینی برای غذاهای پرکالری باشد.
علاوه براین، وجود اندازه زیاد آب در خیار به کاهش وزن یاری می نماید.
در یک آنالیز با جمع بندی 13 مطالعه مختلف بر روی 3628 نفر مشاهده شد مصرف غذاهای دارای اندازه بالای آب و کالری پایین می تواند کاهش چشمگیری در وزن شرکت نمایندگان ایجاد کند.
5. کاهش قند خونمطالعات روی جانوران و تحقیقات آزمایشگاهی نشان می دهند که خیار در کاهش قند خون و پیشگیری از بعضی از عوارض دیابت مؤثر است.
مطالعه ای تأثیر گیاهان مختلف را روی قند خون جانوران آنالیز کرد. در این بین خیار توانست به کاهش مؤثر و کنترل قند خون یاری کند.
در تحقیقی دیگر به رژیم غذایی موش های مبتلا به دیابت، عصاره پوست خیار افزودند. پوست خیار توانست بسیاری از عوارض دیابت را از بین ببرد.
در پژوهشی آزمایشگاهی مشاهده شد که خیار در کاهش استرس اکسیداتیو و پیشگیری از عوارض ناشی از دیابت مؤثر است.
البته تأثیرات خیار روی قند خون محدود به مطالعات آزمایشگاهی و مطالعات روی جانوران است و برای اثبات قطعی آنها احتیاج به انجام مطالعات بیشتر روی انسان هاست.
6. یاری به بهبود گوارشمصرف خیار به تنظیم حرکات روده ای یاری می نماید. کم آبی بدن یکی از علل اصلی یبوست است. عدم توازن آب بدن حرکت مدفوع را سخت می نماید.
خیار با آب فراوانی که دارد به تأمین آب بدن یاری می نماید. در نتیجه از یبوست پیشگیری و به دفع راحت تر مدفوع یاری می نماید.
علاوه بر این، فیبر موجود در خیار حرکات روده ای را تنظیم می نماید. خیار محتوی نوعی فیبر محلول به نام پکتین است که به حرکات روده ای یاری می نماید.
در مطالعه ای به 80 شرکت نماینده مکمل های حاوی پکتین دادند و مشاهده کردند مصرف پکتین می تواند سرعت حرکات عضلات روده ای را افزایش دهد. علاوه بر این، پکتین با تقویت باکتری های مفید موجود در روده به سلامت دستگاه گوارش یاری می نماید.
7. استفاده آسان در غذاهای مختلفبافت ترد و طعم تازه، خیار و خیارشور را به غذایی عالی برای استفاده در سالادها و ساندویچ ها تبدیل نموده است. می توانید خیار را به عنوان میان وعده ای کم کالری همراه با حمص، روغن زیتون، نمک یا سایر چاشنی ها مصرف کنید.
با کمی خلاقیت می توانید با خیار غذاهای خوشمزه و متنوعی درست کنید.
منبع: سایت چطور
منبع: راسخونparisro.ir: پاریس: سفر به فرانسه و زیباترین شهر دنیا
tatilatro.ir: تعطیلات رو: مجله مسافرتی