حقایقی از میوه پرتقال
به گزارش مجله سرگرمی، پرتقال از اینکه مهم ترین منبع ویتامین C در میان میوه ها و سبزیجات مختلف است به خود می بالد، اما این تنها چیزی نیست که این میوه را آنقدر محبوب ساخته است. حقایق چندی در خصوص این میوه هم عمومی و هم تغذیه ای وجود دارد که
مترجم: رزیتا ملکی زاده
منبع:راسخون
پرتقال از اینکه مهم ترین منبع ویتامین C در میان میوه ها و سبزیجات مختلف است به خود می بالد، اما این تنها چیزی نیست که این میوه را آنقدر محبوب ساخته است. حقایق چندی در خصوص این میوه هم عمومی و هم تغذیه ای وجود دارد که نقشی حیاتی در معروفیت آن ایفاء می نمایند.
پرتقال در اصل نوعی بِری یا توت بوده که بر روی درخت کوچک گل آوری تحت همین اسم در منطقه ها گرمسیری و بعلاوه نواحی نیمه گرمسیری جهان رشد می نماید. این میوه که از خانواده مرکبات است بعلاوه تحت اسم پرتقال شیرین (عمدتاً به منظور تمایز آن از پرتقال تلخ) و سیب چینی در بعضی نقاط جهان شناخته می گردد. غیر از آنکه بسیار خوشمزه می باشد، بسیار سالم هم است.
حقایق عمومی و کلی پرتقال
آیا می دانستید پرتقال که امروزه به یکی از مهم ترین مواد تشکیل دهنده صبحانه آمریکایی تبدیل شده است، از جنوب شرقی آسیا سرچشمه گرفته و به بخش های مختلف جهان برده شده است. در ادامه حقایق کلی بیشتری از این میوه آورده شده است.با آنکه پرتقال تنها حدود 125 سال پیش به ایالات متحده معرفی گردید، در جنوب چین و هند از هزاران سال پیش پرورش داده می شده است. تاریخچه این میوه در ایالات متحده می تواند به 1973 برگردد که در آن سه پرتقال نافی از برزیل آورده و در کالیفرنیا کاشته شد.
درختان پرتقال به دلیل آنکه بسیار در طبیعت سازگار می باشند، می توانند در نقاط مختلف گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان رشد نمایند. دمای ایده آل مورد احتیاج این درختان پرتقال بین 60 تا 85 درجه فارنهایت یا 556ر15 تا 444ر29 درجه سانتی گراد خواهد بود.
در سال 2005، برزیل در صدر لیست کشورهای فراوری نماینده پرتقال با فراوری سالانه 8ر17 میلیون تن قرار داشت. ایالات متحده، از سوی دیگر، رتبه 2 را با فراوری سالانه 4ر8 میلیون تن از آن خود ساخت.
چندین نوع مختلف از پرتقال وجود دارد که در این میان محبوب ترین نوع، پرتقال نافی، پرتقال نافی قرمز، پرتقال والنسیا و پرتقال شیرین کهربایی را شامل می شوند.
غیر از خوردن گوشت این میوه، آن را بعلاوه می توان به صورت آب میوه مصرف نمود. در حقیقت آب پرتقال به اسم مشهورترین آب میوه در جهان در نظر گرفته می گردد، در حالی که میوه آن مقام چهارم را از نظر محبوبیت دارا می باشد.
حقایق تغذیه ای میوه پرتقال
این میوه غنی از ویتامین C است و 60 درصد از مصرف توصیه شده روزانه از این ماده مغذی را فراهم می سازد. با این حال، این تنها یکی از بیشمار فوائد این میوه در سلامت بوده که با مصرف آن عایدتان می گردد. در ادامه چند حقیقت کمتر شناخته شده ای که بر ارزش غذایی پرتقال تأکید دارد را آورده ایم.به دلیل محتوای ویتامین C بالای پرتقال، به تقویت سیستم ایمنی بدن ما یاری نموده و مقاومت ما در برابر بیماری های عفونی را افزایش می دهد.
با وجود شیرینی این میوه، از کالری نسبتاً پایینی برخوردار بوده و همراه با این حقیقت که سرشار از فیبر می باشد، آن را میوه ای ایده آل برای کسانی می سازد که قصد کاهش وزن دارند.
پرتقال بعلاوه حاوی طیف وسیعی از ویتامین های B کمپلکس، مانند تیامین (که موجب حفظ اشتها و رشد می گردد)، پیریدوکسین (افزایش دهنده سوخت و ساز بدن)، فولات (موجب رشد سلول و فراوری مثل)، و غیره می باشد.
علاوه بر این، پرتقال بعلاوه غنی از آنتی اکسیدان های طبیعی، مانند آلفا و بتا کاروتن بوده که به خاصیت ارتجاعی پوست شما یاری می نمایند.
پرتقال بعلاوه حاوی اندازه قابل توجهی مواد معدنی، مانند پتاسیم و کلسیم است. این مواد معدنی نقش مهمی را در عملنمودهای مختلف بدن انسان ایفاء می نمایند.
با در نظر گرفتن ارزش غذایی این میوه، نمی توانید این واقعیت را انکار کنید که پرتقال بعضی از مهمترین مواد مغذی مهم را تأمین می سازد که به منظور عملکرد آرام بدن مورد احتیاج می باشند و در نتیجه نمی توانید آن را از رژیم غذایی خود خارج سازید.
منبع: راسخونعینک گوچی: مهسان بلاگ | سیستم مدیریت محتوای مهسان