جاذبه های دیدنی بروجن Boroujen
به گزارش مجله سرگرمی، بروجن دومین شهر بزرگ و پر جمعیت استان چهار محال بختیاری پس از شهرکرد است و در شرقی ترین نقطه این استان قرار گرفته است. این شهر در ارتفاع 2197 متری از سطح دریا های آزاد واقع شده، به دلیل همین اختلاف ارتفاع زیاد به شهر بروجن در استان چهار محال و بختیاری، لقب بام ایران را داده اند. این شهر مرتفع، هم به دلیل آب و هوای خنک و مطلوب در فصل تابستان و هم به خاطر وجود جاذبه های گردشگری تاریخی و طبیعی فراوان، یکی از اصلی ترین شهر های گردشگری چهار محال و بختیاری محسوب می شود. هر سال تعداد زیادی از گردشگران این استان، سری هم به شهر زیبای بروجن و دیدنی هایش می زنند.در ادامه همراه خبرنگاران باشید تا با دیدنی های بروجن بیشتر آشنا شوید.
تفریحگاه و چشمه سیاسرد
تفریجگاه سیاسرد حدود پنج الی شش کیلومتر از شهر فاصله دارد و گردشگاه نمونه استان می باشد. چشمه سیاسرد با آب خنکش باعث می شود گرمای تابستان را برای چند دقیقه هم که شده از یاد ببریم.این تفرجگاه پارکینگ، سرویس بهداشتی، سکوی نشستن و محوطه بازی برای بچه ها هم دارد. می توانید از جهت پیاده روی و دوچرخه سواری هم استفاده کنید و بساط یک ناهار خوشمزه را همانجا پهن کنید. سیاسرد در تعطیلات نوروز و بهار و تابستان شلوغ و پرطرفدار است. اگر هوس کردید همان جا چادر هم می توانید بزنید.
تالاب چغاخور
این تالاب بین المللی با مساحت 2 هزار و سیصد هکتار در دامنه ارتفاعات و در ارتفاع 3 هزار و 830 متری واقع شده است. محوطه وسیع، هوای لطیف و چشم اندازهای بدیع و کم نظیر همراه باآواز پرندگان مهاجر و بومی این تالاب را در شمار یکی از مراکز مهم جذب گردشگر در استان چهارمحال و بختیاری قرار داده است. ویژگی منحصر به فرد تالاب چغاخور، زیست نوعی ماهی از خانواده ماهیان گامبوزیا (ماهی گورخری) در آب های آن است.
تالاب گندمان؛ نگین درخشان بروجن
تالاب گندمان یکی دیگر از مناطق گردشگری شهرستان بروجن با فاصله ای نه چندان دور از تالاب چغاخور واقع شده است؛ تالاب بین المللی گندمان با 980 هکتار وسعت و 2 هزار و 219 متر ارتفاع از سطح دریا، از 10 تالاب برتر پرنده نگری ایران و مهم ترین زیستگاه های جانوری کشور برای اسکان دائم پرندگان بومی و تخم گذاری پرندگان مهاجر به شمار می رود که در دفتر بین المللی تحقیقات پرندگان آبزی لندن ـ 1352 به ثبت رسیده است؛ تالاب بین المللی گندمان از جلوه های زیبایی در هر فصل از سال برخوردار است.
امامزاده حمزه علی
امامزاده حمزه علی از نوادگان سجاد مربوط به دوره تیموریان تا دوره قاجار است و در بلداجی، 5 کیلومتری شمال غرب شهر واقع شده و این اثر در تاریخ 24 فروردین 1382 با شمارهٔ ثبت 8225 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
پل مصلی بروجن
پل مصلی مشهور به عروس پل های بروجن، یادگار دوران قاجاریه است و با استفاده از ملات ساروج ساخته شده است. یک سنگ نوشته بر دیواره پل، تاریخ و سازنده این پل را معین کرده است: سال 1319 هجری قمری این پل تنها پل ماشین رو در زمان گذشته بوده و با روش آجرچینی خفته راسته ساخته شده است. در گذشته، یک حمام و دو آسیاب بادی در اطراف پل وجود داشته که بر اثر سیلاب از میان رفته اند. این اثر تاریخی در سال 1380 هجری شمسی به عنوان یک اثر ملی ثبت شده و پس از آن محوطه سازی هایی در کنار این پل اجرا شده و بازارچه صنایع دستی در کنارش رونق گرفته است، به همین دلیل پل تاریخی مصلی بروجن به پل صنایع دستی نیز در میان مردم شهرت دارد.
چشمه آب سفید
چشمه آب سفید شهرستان بروجن چشمه ساری از میان 700 چشمه سار چهارمحال و بختیاری است، که از کوه بزرگ سبزکوه در منطقه تفریحی چغاخور سرچشمه می گیرد. این چشمه تالاب چغاخور را سیرآب می کند و پس از طی طریق در میان کوهساران راهی کارون و خروشندگی آن می شود. آب این چشمه پس از بررسی های به عمل آمده به عنوان سبکترین آب ایران و جهان معرفی گشت.این چشمه یکی از زیباترین چشمه های کشور است و آب آن نیز بسیار خنک است. مردم محلی در مورد آب این چشمه می گویند این آب شفابخش برای کلیه درد و درمان بسیاری از بیمارهای گوارشی بسیار مطلوب است.
موزه مردم شناسی بروجن
موزه مردم شناسی شهر بروجن که به موزه مردم شناسی استاد بهرامی شهرت دارد، یکی دیگر از جاذبه های گردشگری بروجن است. همانند تمامی موزه های مردم شناسی، در این موزه نیز با فرهنگ، آداب و رسوم، پوشش محلی، کسب و کار، صنایع دستی و … مردمان این منطقه از کشور آشنا خواهید شد. این موزه در میدان مرکزی شهر و در خانه حفیظی ها دایر شده است. در سفر به بروجن از موزه مردم شناسی آن هم دیدن کنید.
مقالات محبوب گردشگریجاهای دیدنی استانبول جاهای دیدنی اصفهان جاهای دیدنی مشهد جاهای دیدنی تبریز جاهای دیدنی کاشانلمینت دندان کامپوزیت دندان ایمپلنت ارتودنسی
منبع: تاپ تراولfacloob.ir: کلوب فارسی | دورهمی خبری و تحلیلی