طرز تهیه موساکا یونانی؛ دستور پخت مرحله به مرحله با سس بشامل
به گزارش مجله سرگرمی، موساکا یکی از غذاهای معروف و محبوب یونانی است که طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد. این غذای لذیذ با ترکیبی از بادمجان، گوشت چرخکرده و سس بشامل تهیه میشود و طعمی بینظیر و دلچسب دارد. برخی آن را با لازانیا مقایسه میکنند، اما تفاوت عمده آن در استفاده از بادمجان به جای ورقههای لازانیاست. اگر به دنبال یک غذای اصیل و متفاوت برای وعده ناهار یا شام هستید، موساکا میتواند یک گزینه فوقالعاده باشد. در این مطلب، طرز تهیه موساکای یونانی را به همراه جزئیات کامل آمادهسازی سس بشامل به شما آموزش خواهیم داد.

موساکا یک غذای محلی یونانی بسیار خوشمزه است. مواد اصلی تشکیل دهنده موساکا بادمجان و گوشت چرخ نموده است که طرز تهیه بسیار راحتی دارد. موساکا که گا ها به آن موزاکا هم می گویند یک غذای یونانی است که پایه و اساس آن را گوشت چرخ نموده و بادمجان تشکیل می دهد. موساکا در ترکیه هم تقریبا مرسوم است و به آن موساکا ترکیه ای می گویند. موساکا یک غذای پرکالری است و برای افرادی که در رژیم غذایی هستند مناسب نیست. این غذای خوشمزه را می توانید در وعده ناهار یا شام سرو کنید. در ادامه یک دستور بسیار خوشمزه برای موساکا ارائه شده است.
جهت مطالعه بیشتر به blogpo.ir هم سر بزنید
طرز تهیه موساکا
مواد لازم برای تهیه موساکا (برای 5 نفر) | |
بادمجان | 8 عدد یا حدود 700 گرم |
گوشت چرخ نموده | 300 گرم |
پیاز | 1 عدد متوسط |
سیب زمینی | 1 عدد درشت |
گوجه فرنگی | 2 عدد متوسط (اختیاری) |
سس بشامل | 1/5 پیمانه |
پنیر موتزارلا یا چدار | 1/5 پیمانه |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
پودر سیر و پودر پاپریکا | به مقدار لازم |
پودر سوخاری | 2 قاشق غذاخوری سر پر |
زمان لازم برای آماده سازی و پخت موساکا 1/5 ساعت
دستور پخت موساکا
- ابتدا بادمجان ها را بشویید و پوست بگیرید. سپس آن ها را حلقه حلقه کنید و کنار بگذارید. (اگر فکر می کنید که بادمجان ها تلخ هستند می توانید آن ها را روی یک سینی پخش کنید و کمی نمک روی آن ها بپاشید تا تلخی آن ها گرفته گردد).
- حال نوبت به آماده کردن سس گوشت می رسد. برای این کار ابتدا پیاز ها را خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی رنگ گردد.
- سپس گوشت چرخ نموده را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
- وقتی رنگ گوشت کمی تیره شد کمی زردچوبه، نمک، فلفل، پودر سیر و پودر پاپریکا به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
- سپس یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و هم بزنید.
- یک چهارم پیمانه آب به سس گوشت اضافه کنید و شعله را کم کنید تا گوشت ها پخته شوند.
- وقتی آب مواد تمام شد، در دقایق پایانی دو قاشق جعفری تازه خرد شده به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و زیر شعله رو خاموش کنید.
- حال به سراغ بادمجان ها بروید و آن ها را سرخ کنید. (می توانید به جای سرخ کردن آن ها را در فر برشته کنید. برای این کار کافی است بادمجان ها را کمی چرب کنید و در سینی فر بچینید سپس سینی را به مدت 10 دقیقه در فر با دمای 200 درجه سانتیگراد بگذاردید، پس از 10 دقیقه آن ها را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ گردد).
- یک ظرف مناسب انتخاب کنید و کف و دور تا دور آن را با لیسک به روغن آغشته و چرب کنید سپس کمی پودر سوخاری روی آن بپاشید. (ظرفی که انتخاب می کنید باید قابلیت استفاده در فر را داشته باشد).
- سیب زمینی را پوست بگیرید و حلقه حلقه کنید و کف ظرف بچینید. (می توانید ابتدا به مدت 10 دقیقه سب زمینی را آب پز کنید و سپس برش دهید و کف ظرف بگذارید).
- بادمجان های سرخ شده را روی سیب زمینی ها بچینید.
- سس گوشتی که تهیه کردید را روی بادمجان ها بریزید و کامل همه جای ظرف را با سس گوشت بپوشانید.
- روی سس گوشت یک لایه دیگر از بادمجان بچینید و سپس گوجه فرنگی ها را حلقه کنید و روی بادمجان ها بچینید. (استفاده از گوجه کاملا اختیاری است).
- در لایه بعد سس بشامل بریزید و آن را همه جا پخش کنید. (طرز تهیه سس بشامل را در ادامه خواهید خواند)
- در لایه آخر پنیر پیتزا را بریزید و به طور یکنواخت روی سس پخش کنید.
- ظرف را به مدت 30-40 دقیقه داخل فری که از قبل روشن کردین و روی حرارت 190 درجه سانتیگراد است بگذارید.
- وقتی پنیر ها ذوب شدند می توانید به مدت 5 دقیقه گریل را (شعله بالایی فر) روشن کنید تا روی پنیر ها برشته و طلایی گردد.
- ظرف را از فر خارج کنید و صبر کنید تا کمی خنک گردد. سپس آن را به قطعات دلخواه برش بزنید.
موساکا شما آماده شد … می توانید تنها یا به همراه نان سرو کنید … نوش جان …
طرز تهیه سس بشامل
مواد لازم برای تهیه سس بشامل | |
شیر | یک پیمانه |
آرد | 2 قاشق غذاخوری |
پودر آویشن | 1 قاشق چای خوری |
کره، نمک و فلفل | به مقدار لازم |
زمان لازم برای تهیه سس بشامل 45 دقیقه
- آرد را به مدت 1 دقیقه روی حرارت تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود.
- کره را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
- شیر، پودر آویشن، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا یک دست شوند.
- سپس آن را به مدت 30 دقیقه روی حرارت کم بگذارید تا غلیظ و آماده گردد.
نتیجهگیری
موساکا یکی از غذاهای اصیل مدیترانهای است که ترکیب فوقالعادهای از طعمهای متنوع را در خود جای داده است. این غذا بافتی نرم و خامهای دارد و عطر و طعم آن بینظیر است. با رعایت نکات ذکر شده در این دستور پخت، میتوانید یک موساکای یونانی خوشمزه و مجلسی تهیه کنید که همه را شگفتزده کند. چه بهعنوان یک وعده اصلی و چه در کنار نان سرو شود، موساکا همیشه یک انتخاب لذیذ و خاص خواهد بود. نوش جان!