تهوع در مطب دندانپزشکی

به گزارش مجله سرگرمی، آیا رفتن به دندانپزشکی را دوست دارید؟ یا از رفتن به دندانپزشکی خوشتان نمی آید؟ آیا از رفتن به دندانپزشکی متنفرید؟ اگر به سوال سوم پاسخ مثبت دادید؛ لطفا کمی به دلیل آن هم فکر کنید. چرا از رفتن به دندانپزشکی متنفرید؟ آیا می ترسید؟ آیا صداهای تیز و گوش خراش دریل های دندانپزشکی روح شما را آزار می دهد و یا... شاید شما هم از گروه افرادی

تهوع در مطب دندانپزشکی

تهوع در مطب دندانپزشکی

نویسنده: دکتر فرین میزانیان

آیا رفتن به دندانپزشکی را دوست دارید؟ یا از رفتن به دندانپزشکی خوشتان نمی آید؟ آیا از رفتن به دندانپزشکی متنفرید؟ اگر به سوال سوم پاسخ مثبت دادید؛ لطفا کمی به دلیل آن هم فکر کنید. چرا از رفتن به دندانپزشکی متنفرید؟ آیا می ترسید؟ آیا صداهای تیز و گوش خراش دریل های دندانپزشکی روح شما را آزار می دهد و یا... شاید شما هم از گروه افرادی هستید که خیلی سریع عق می زنید و رفتن به دندانپزشکی با تحریک شدید، شما را به عق زدن های مداوم دچار می نماید؟ اگر شما از این گروه افراد هستید احتمالا در بلعیدن قرص و کپسول ها هم کمی مشکل دارید و از اینکه پزشک هم گلوی شما را به یاری چوب های مخصوص معاینه، آنالیز کند، واهمه دارید چون در تمام این موارد، دچار تهوع و عق زدن های شدید خواهید شد.

کسانی که با کوچک ترین تحریکی دچار واکنش شدید شده و عق می زنند، گاهی از این واکنش بدنشان بسیار رنج می برند و دچار دردسر می شوند بنابراین احتمالا این گروه افراد و شاید دیگران که در آن مورد، مشکل کمتری دارند، دوست دارند بدانند که دلیل ایجاد این واکنش در بدن ما چیست؟ واقعیت این است که عق زدن، واکنش طبیعی بدن در مقابل خفگی است. ناحیه ای در انتهای سقف دهان ما به نام کام نرم وجود دارد که تحریک این ناحیه در بیشتر افراد به عق زدن منجر می شود و همین واکنش باعث می شود که در موارد خاص، جلوی ورود اشیای عظیم و خطرناک به حلق گرفته شده و از خفگی آنها جلوگیری شود. علاوه بر جنبه فیزیولوژیک و دلیل های فیزیکی که باعث آغاز عق زدن می شود، فکر و تجربیات فکری ما هم در این زمینه بسیار موثر است. برخی از افراد حتی دچار نوعی ترس از تهوع و استفراغ می شوند که شرایط را برای آنها سخت تر می نماید. معمولا ریشه اینگونه ترس ها و نگرانی ها از تهوع، عق زدن و حتی استفراغ به دوران کودکی بازمی شود. اگر شما یکی از این افراد هستید، از والدین تان درباره وقایع کودکی سوال کنید. شاید بتوانید یک خاطره تلخ مربوط به تهوع شدید یا استفراغ را از بین آنها بیرون بکشید. آنگاه روی فکر خود کار نموده و آن خاطره قدیمی و مسائل ایجاد شده از آن را به روشی منطقی حل و فصل کنید و آن را برای همواره از خاطرتان کنار بگذارید.

در هر حال، گفتار قدیمی هر مسئله ای، چاره ای دارد درباره این مشکل یعنی عق زدن های شدید هم مصداق دارد و در این زمینه راهکار های خوبی وجود دارد. این راهکار ها را به کار ببندید تا به آرامش بیشتری برسید.

یک مشکل و 6 راهکار

یکی از شدیدترین واکنش های عق زدن در مطب های دندانپزشکی و هنگامی که دندانپزشک روی دندان های ما کار می نماید، پیش می آید. این نکات کوتاه و کاربردی به شما یاری می نماید که در هنگام درمان های دندانپزشکی آرام تر باشید و کمتر عق بزنید:

1 از بینی نفس بکشید. این نکته بسیار مهم است. نفس کشیدن از بینی تا حد زیادی از تهوع شما کم می نماید بنابراین هنگام سرماخوردگی که بینی شما بسته است به دندانپزشکی نروید. قبل از رفتن به دندانپزشکی بینی خود را تمیز کنید و یا در صورت احتیاج به یاری سرم فیزیولوژی بینی تان را شستشو دهید تا کاملا تمیز باشد و بتوانید به راحتی از راه بینی تنفس کنید.

2 پاهایتان را بلند کنید. راهکار جالبی است، نه؟ اما امتحان کنید. واقعا موثر است. اگر روی جایگاه دندانپزشکی خوابیده اید و عق زدن های شما آغاز شده است، هر دو پای خود را بلند کنید. این کار موجب می شود عضلات شکم شما منقبض شده و عق زدن قطع شود.

3 صبح ها دندانپزشکی نروید. در بسیاری از افراد تهوع و عق زدن، بیشتر در صبح ها اتفاق می افتد. دیدار های دندانپزشکی تان را به بعد از ظهرها موکول کنید و با معده خالی به دندانپزشکی بروید تا کمتر دچار تهوع شوید.

4 مشکل را با دندانپزشک در میان بگذارید. گاهی اوقات دندانپزشک می تواند با قرار دادن اندکی ژل یا اسپری بی حس کننده دندان در قسمت کام نرم، شما را تا حد زیادی آرام تر کند و عق زدن کمتر شود. اثر این مواد بی حس کننده معمولا تا یک ساعت باقی می ماند.

5 کمی نمک یا سرم فیزیولوژیک روی نوک زبان تان بریزید. این کار باعث می شود که کمتر عق بزنید.

6 آرام باشید. تمرکز و آرامش در کاهش تحریک های عق زدن بسیار موثر است. آرام و کنترل شده تنفس کنید و بر این تنفس ها، تمرکز داشته باشید حتی می توانید تعداد نفس هایتان را (که حتما به وسیله بینی انجام می شود) بشمارید. تکنیک های دیگر تمرکز و خود هیپنوتیزم را یاد بگیرید و هنگام رفتن به دندانپزشکی آنها را پیاده کنید.

کف دستتان را فشار بدهید

یکی از شاخه های طب مکمل طب فشاری است. در این شاخه از طب با فشار روی نقاط خاصی از بدن، انواع واکنش ها، دردها و شرایط خاص قابل درمان و یا بهبود است. متخصصان این طب معتقدند که با فشار روی نقطه خاصی از کف دست، می توان جلوی عق زدن را گرفت. ضرری ندارد. هنگام رفتن به دندانپزشکی، هر وقت احساس کردید که ممکن است عق بزنید، با انگشت شست تان، کف دست دیگر را فشار دهید و تاثیرش را آنالیز کنید. می توانید نقطه فشار را در کف دست جابه جا کنید تا برترین نقطه را پیدا کنید.

منبع:http://www.salamat.com

tafatton.ir: تفطن، گردشگری، تور لحظه آخری ارزان قیمت، بلیط، ویزا، هتل

faceraz.ir: فیس راز | مجله گردشگری و مسافرتی، خبری و ورزشی

batask.ir: باتسک | مجله گردشگری، موفقیت، پزشکی، سلامت، مد و لباس

منبع: راسخون
انتشار: 25 آبان 1400 بروزرسانی: 25 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 158751

به "تهوع در مطب دندانپزشکی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تهوع در مطب دندانپزشکی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید