تلاش روسیه و قرقیزستان برای تقویت روابط به دور از نگاه غرب

به گزارش مجله سرگرمی، روسای جمهوری روسیه و قرقیزستان در حالی آغاز سال متقابل دو کشور را اعلام می کنند که اتحادیه اروپا و آمریکا تلاش زیادی را برای دور کردن جمهوری های آسیای میانه از مسکو و اجرای الگوهای سیاسی خود در این منطقه انجام می دهند.

تلاش روسیه و قرقیزستان برای تقویت روابط به دور از نگاه غرب

از وبسایت دولت جمهوری اسلامی ایران دیدن نمایید.

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، روزنامه کامرسانت، چاپ مسکو، امروز در تحلیلی نوشته است: سورونبای جینبکوف رئیس جمهوری قرقیزستان، برای یک دیدار دو روزه به مسکو سفر کرده است. وی به همراه ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ، قصد دارند سال متقابل قرقیزستان در روسیه و روسیه در قرقیزستان را شروع کند.

در نگاه اول ، این رویداد یک زمینه ژئوپلیتیکی دارد. در منطقه آسیای میانه ، رقابت بین روسیه و غرب رو به افزایش است و این تنش در حال یادآور مواردی است که در طول سالهای گذشته در کشورهایی مانند گرجستان، مولداوی ، اوکراین و ارمنستان، در چارچوب مرحله فعال طرح مشارکت با شرق اتحادیه اروپا رخ داد. مسکو امیدوار است که از نفوذ روزافزون رقبای خود در اینمنطقه ، از جمله چین، جلوگیری کند.

موضوع مذاکرات روسای جمهوری قرقیزستان و روسیه در این سفر پیرامون مسائل سیاسی و اقتصادی و همچنین موضوعات مرتبط با امنیت خواهد بود. آقایان پوتین و جینبکوف، شروع سال روسیه در قرقیزستان و قرقیزستان در روسیه را اعلام می کنند.

این پیشنهاد از سوی ولادیمیر پوتین مطرح شده است و سورونبای جینبکوف فعالانه از آن حمایت کردو دو طرف توافق کرده اند که در سال 2020 ، در هر دو کشور ، صدها رویداد با هدف تقویت پیوندهای فرهنگی ، آموزشی و اقتصادی برگزار شود.

نزدیکی سریع بین دو کشور با توجه به تغییر در شرایط ژئوپلیتیکی در فضای پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ضروری شده است. آسیای میانه در حال تبدیل شدن به منطقه ای است که شدت اصطکاک بین منافع روسیه و غرب افزایش یافته است و یادآور رقابتی است که در سال های 2012-2013 پیرامون کشورهایی رخ داد که بخشی از برنامه مشارکت با شرق اتحادیه اروپا هستند (شرکت کنندگان در این برنامه شامل: آذربایجان ، ارمنستان ، اوکراین ، بلاروس ، گرجستان و مولداوی هستند).

تلاش آشکار آمریکا برای دور کردن کشورهای منطقه آسیای میانه از روسیه

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در ماه سپتامبر در مصاحبه با این روزنامه بطور واضح در این باره صحبت کرد. وی گفت: اتحادیه اروپا در پی اجرای طرح مشارکت با شرق، برنامه مشابهی را برای آسیای میانه در نظر گرفته است که منافع روسیه در آن نادیده گرفته شده است.هدف کاملاً مشخص است - ناامید کردن شرکای آسیای شرقی و مرکزی از روسیه ، تضعیف روابط با مسکو تا حد امکان و تلاش برای پیاده سازی رویکردهای خود برای ساماندهی زندگی ، حل و فصل مسائل سیاسی و شرکت در امور بین المللی براساس الگوی مورد نظر اتحادیه اروپا.

آمریکا نیز فعالیت خود برای نزدیکی به کشورهای منطقه را افزایش داده است. مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا در سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ اطمینان داد که ایالات متحده نه تنها از متحدان اروپایی، اوکراین و گرجستان، بلکه کشورهای منطقه آسیای میانه و حتی قطب شمال، در برابر سیاست های تهاجمی روسیه محافظت خواهد کرد.

به گفته وی ، مسکو خواستار وفاداری به خود از کشورهای آسیای میانه است، اما واشنگتن قصد دارد با این کار مقابله کند.

در واقع ایالات متحده اخیراً ارتباطات سیاسی خود با کشورهای آسیای میانه را تقویت کرده است. در اوایل ماه فوریه ، آقای پامپئو به قزاقستان و ازبکستان سفر کرد و خواستار افزایش همکاری ها با این دو کشور شد.

در همین زمان ، نشست آسیای مرکزی و ایالات متحده آمریکا در قالب 5 + 1 با حضور قزاقستان ، قرقیزستان ، تاجیکستان ، ترکمنستان و ازبکستان در تاشکند نیز برگزار شد.

روابط اقتصادی قوی، تقویت کننده مناسبات روسیه و قرقیزستان است

این در حالی است که روسیه نیز تلاش می کند تا همکاری های اقتصادی خود با کشورهای منطقه را توسعه دهد. حجم مبادلات بازرگانی بین روسیه و قرقیزستان در سال 2020 ممکن است به بیش از 2 میلیارد دلار برسد. به گفته مقامات بیشکک، هیچ مانع سیاسی و اقتصادی برای توسعه روابط اقتصادی متقابل با مسکو وجود ندارد.

گازپروم مدت ها است که در این جمهوری فعالیت می کند و نه تنها به گاز سازی قرقیزستان می پردازد، بلکه تأسیسات اجتماعی نیز ایجاد می کند. روسیه همچنین در پروژه ایجاد راه آهن چین - قرقیزستان - ازبکستان شرکت کرده است. شرکت روسی اتحاد هم شروع به توسعه دومین معدن طلای بزرگ قرقیزستان کرده است که در سال جاری حدود 2.7 تن طلا از آن استخراج شده و از سال آینده قرار است سالانه 5 تن فلز گرانبها طی 20 سال آینده از آن برداشت شود.

بطور کلی سورونبای جینبکوف بعد از انتصاب به سمت ریاست جمهوری، واقعاً بر تقویت روابط با روسیه تأکید کرده و خود را به عنوان یک سیاستمدار طرفدار روس نشان داده است.

در ماه مارس سال گذشته ، بیشکک و مسکو توافقنامه ای در زمینه همکاری های نظامی جدیدی امضا کردند که براساس آن ، پایگاه نظامی ترکیبی روسیه در خاک قرقیزستان که شامل یک پایگاه هوایی در کانت ، یک پایگاه آزمایشی در شهر کاراکول ، یک مرکز ارتباطات در روستای چالدووار و یک ایستگاه لرزه نگاری ، تقریباً مساحتی معادل 60 هکتار زمین در این کشور را به خود اختصاص داده است.

نام گذاری سالی متقابل روسیه و قرقیزستان، یک بعد سیاسی داخلی نیز دارد - انتخابات پارلمانی در قرقیزستان سال جاری برگزار می شود. هم مقامات مسکو و رهبر قرقیزستان به پیروزی نیروهای طرفدار روسیه علاقه دارند. با توجه به اینکه اخیراً اسلامی سازی در این کشور شدت گرفته و احزاب با ریشه مذهبی محبوبیت زیادی در این کشور دارند، رقابت در مبارزات پارلمانی شدید خواهد بود و حمایت روسیه می تواند موثر واقع شود.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 21 مرداد 1400 بروزرسانی: 21 مرداد 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 72609

به "تلاش روسیه و قرقیزستان برای تقویت روابط به دور از نگاه غرب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تلاش روسیه و قرقیزستان برای تقویت روابط به دور از نگاه غرب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید