تفاوت بین کنگ فو و کاراته چیست؟
به گزارش مجله سرگرمی، خبرنگاران | سرویس ورزش - شباهت های بسیار میان ورزش های رزمی کنگ فو و کاراته وجود دارد. به طوری که اگر به تماشای یک مبارزه کنگ فو کار یا کاراته کار بنشینید، اگر هیچ یک از این دو ورزش را آموزش ندیده باشید، هرگز نمی توانید تفاوت حرکات آن ها را تشخیص دهید. پس تفاوت کنگ فو و کاراته در چیست؟ در این مطلب به تفاوت این دو ورزش و ماهیت هر کدام می پردازیم.

عناوین اصلی مطلب عدم نمایش
کنگ فو چیست؟
کاراته چیست؟
تفاوت بین کنگ فو و کاراته چیست؟
کنگ فو چیست؟
کوگ فو در زبان چینی یک اصطلاح جتری است و به مکاتب مختلف هنر های رزمی اشاره دارد. این واژه در زبان چینی به صورت 功夫 نوشته می شود. کنگ فو تاریخچه دور و درازی در چین دارد، این ورزش رزمی از قرن 4 میلادی شکل گرفت. هنر های رزمی چین را می توان با سلا ح های مختلف ترکیب کرد، این موضوع در کاراته و تکواندو به ندرت امکان پذیر است.
کنگ فو نسبت به کاراته محبوبیت بیشتری در میان مردم چین دارد. به علاوه برخلاف کاراته، کنگ فو اغلب در نمایش ها و آکروبات بازی به کار گرفته می شود.
کاراته چیست؟
کاراته یکی از هنر های رزمی ژاپن است که از اوکیاناوا سرچشمه گرفته است. کلمه کاراته در زبان ژاپنی به معنای دست خالی است. گفته می شود که کاراته تحت تاثیر نوعی کنگ فو در جنوب چین شکل گرفته است.
در کاراته، تنها سلاح های مجاز برای استفاده دست و پا هستند. این ورزش رزمی معمولا شامل تمرینات رزم و شبیه سازی یک رزم است. سطح ورزشکار با توجه به رنگ کمربند او تعیین می شود. برخلاف کنگ فو، در بعضی از کشورها از این ورزش در آموزش های پلیس نیز استفاده می شود.
تفاوت بین کنگ فو و کاراته چیست؟
تفاوت کنگ فو و کاراته از تاریخچه، حرکات و لباس آنها ناشی می شود.
1. تاریخچه کنگ فو و کاراته
کنگ فو از چین ریشه می گیرد درحالی که کاراته اصالتا به پادشاهی اوکیاناوا در ژاپن بازمی شود. در ابتدا، کنگ فو فقط یک تمرین معنوی بود که به تمرکز عمیق و همچنین نظم و انضباط احتیاج داشت و بعد به عنوان نوعی مبارزه بدون دفاع توسعه یافت. در مقابل کاراته از تکنیک های نبرد kempo چینی، پادشاهی اوکیاناوا و هنر رزمی ژاپنی برگرفته شده است.
2. تفاوت حرکات کنگ فو و کاراته
حرکات کاراته در حقیقت از نظر ذاتی خطی هستند، فرد باید ضربه، مشت و لگد بزند. حرکات آن احتیاج به انجام کار هایی دارد که با استفاده از تکنیک مکث و آغاز انجام می شوند. در کنگ فو حرکات دایره ای شکل هستند. آن ها از نوع مبارزات نرم هستند، زیرا در زمان اجرای حرکات، فرد با وجود احساس درد همچنان آرام به نظر می رسد. اگرچه کنگ فو حرکات دایره ای را به کار می گیرد و کاراته حرکات خطی، هر دو با قدرت یکسانی به سمت حریف یورش می برند. بیشتر این استیل ها از حالات حیوانات الهام گرفته شده اند.
حال بیایید به این سوال پاسخ دهیم که حرکات خطی و دایره ای به چه معنا هستند؟ این بدان معناست که حرکات کاراته تمایل دارند شما را با شتاب به سمت هدف سوق دهند، درحالی که حرکات کنگ فو تکیه گاه وزن را در بدن تغییر می دهند و بیشتر به واکنش در برابر حملات هدف تکیه می نمایند، بنابراین کنگ فو بیشتر دفاعی و کاراته بیشتر یک هنر حمله نماینده است. به طور کلی کاراته می تواند کارایی بیشتری در صدمه زدن داشته باشد و کنگ فو می تواند برای جلوگیری از صدمه دیدن استفاده شود.
3. تفاوت لباس کنگ فو و کاراته
چطور می توانید شخصی که کاراته یا کنگ فو کار می نماید را تنها با نگاه به طرز لباس پوشیدن او تشخیص دهید؟ معمولا کسانی که کاراته کار می نمایند از یک کیمونو استفاده می نمایند که تا روی کمر را می پوشاند، در این هنر رزمی ، ورزشکاران برای مبارزه از کفش استفاده نمی نمایند. رنگ کیمونو اهمیتی ندارد، اما رنگ کمربند نشان دهنده سطح فرد است. از طرف دیگر کنگ فو کاران، از لباس های ابریشمی سبک چینی با دکمه های قورباغه ای و کفش هایی تخت و نرم استفاده می نمایند.
جمع بندی
در مجموع، کنگ فو تکنیک ها و حرکات بیشتری نسبت به کاراته دارد و حرکات آن دایره ای شکل هستند در حالی که در کاراته، افراد به صورت خطی با یکدیگر مبارزه می نمایند. کنگ فو قبل از اینکه به یک ورزش رزمی تبدیل شود، یک تمرین معنوی برای افزایش تمرکز بود و امروز بیش از اینکه در مبارزات به کار برود، در مسابقات و برای رقابت کار می شود. اگر به ورزش های رزمی علاقه دارید مطالب معرفی ورزش جودو، ورزش رزمی ووشو، ورزش تکواندو و ورزش موی تای نیز می توانند برای شما جذاب باشند. شما چه تفاوت های دیگری میان کنگ فو کاراته می شناسید؟ لطفا نظرات و پرسش های خود را با ما و سایر همراهان خبرنگاران به اشتراک بگذارید.
برگرفته از: differencebetween
منبع: setare.compariha.ir: پریها | مجله گردشگری، تور لحظه آخری، تور ارزان قیمت، سفرنامه گردشگری
مجله 90 جعبه: مجله 90 جعبه، مجله تفریحی و آموزشی و سرگرمی