تعلقات صنف چاپ باید به اتاق فکر اتحادیه منتقل گردد، ضرورت تدوین لایحه جامع از مطالبات صنف چاپ
به گزارش مجله سرگرمی، به گزارش خبرنگاران ، دومین نشست هم اندیشی مطالبات صنعت چاپ از دولت سیزدهم با حضور فعالان صنف چاپ عصر روز گذشته (سه شنبه 30 شهریور) در اتحادیه چاپخانه داران تهران برگزار گردید و کارشناسان در این نشست به طرح دغدغه ها، دیدگاه ها و مسائل خود در این حوزه پرداختند.

در ابتدای این نشست، احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه داران در سخنانی با اشاره به شروع دور نو فعالیت هیات مدیره اتحادیه، گفت: زمانی که کار خود را شروع کردیم متوجه شدیم اتحادیه با صندلی واقعی خود فاصله دارد و در این زمینه کوشش کردیم صندلی واقعی چاپ به افکار عمومی و مسئولان را نشان بدهیم و بگوییم که چاپ فقط نشر نیست و حوزه های دیگر را شامل می شود
وی اضافه کرد: در ادامه هم ما مطالبه گری را دنبال کردیم زیرا معتقدیم مطالبه گری پویایی و تحرک به وجود می آورد و صنف و اتحادیه را ازحالت سکون خارج می نماید.
ابوالحسنی بعلاوه با بیان اینکه ما در پی ایجاد معاونت چاپ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بودیم، گفت: با توجه به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، یک معاونت اضافی در چارت سازمانی خود دارد که باید حذف شود؛ از این رو در حال حاضر در پی راهی هستیم تا چاپ زیرمجموعه دفتر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گیرد و برای تحقق این مهم، مقدمات هم فراهم شده است.
وی تاکید نمود: در این زمینه ما امروز همراهی و انعطاف کمیسیون فرهنگی مجلس برای احقاق حقوق و مطالبات صنف چاپ را داریم، زیرا هر کاری که بخواهیم انجام بدهیم کمیسیون فرهنگی باید با آن موافق باشد.
در ادامه این نشست، علیقلی حسنی اعظمی، مدیرعامل انجمن مدیران صنایع کارتن و ورق هم در سخنانی گفت: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در روز صنعت چاپ قول داد که به مسائل این صنعت رسیدگی کند و بنظرم باید از این فرصت استفاده کرد و با طرح موضوعات و مسائل این حوزه با پشتیبانی و حمایت صنف پیگیر رفع آن باشید.
وی ادامه داد: یکی از مسائل فعالان حوزه چاپ برای واردات ماشین های نو، مانع تراشی های سازمان محیط زیست به بهانه آلایندگی ماشین آلات چاپ است و شاید در 180 کارتن سازی، سه یا چهار مجموعه توانسته اند پساب صنعتی باشد زیرا هزینه بالایی دارد.
اعظمی با بیان اینکه مرکب چاپخانه ها اغلب به محیط زیست وارد می شود، شرح داد: برای ایجاد پساب صنعتی باید محل انجام این کار بعلاوه هزینه زیادی داشت که کمتر کسی با متراژ محدود می توانند این کار را انجام دهند.
وی تاکید نمود: این مشکل در زمینه آخال یا ضایعات کارتن هم وجود دارد، الان همه آخال ها جمع می شود و به کارخانه های کاغذسازی می رود، در این میان اما اگر بخواهیم آخال به کشور وارد کنیم باید هزینه زیادی پرداخت کنیم و معمولا به همه مجوز واردات داده نمی شود.
تصمیم گیری برای صنعت چاپ در اتاق فکر
حسین احمدی، مدیر چاپ ماد رول دیگر سخنران این نشست بود، وی با بیان اینکه به نظر می رسد، صنف چاپ انتظار خیلی خاصی از دولت ها نباید داشته باشد، گفت: اگر بتوانیم تعلقات صنف چاپ را از دولت کم نموده و به اتاق فکر اتحادیه بیاوریم کار عظیمی انجام داده ایم و به نظرم عظیمترین هنر اتحادیه این باشد همه تصمیمات در این اتاق گرفته شود.
وی ادامه داد: در واقع معتقدم ما باید اختیارات اتحادیه را بیشتر کنیم تا تصمیماتی که ارتباط مستقیمی با صنف دارد، به اتاق فکر اتحادیه منتقل شود.
احمدی با بیان اینکه یکسری مسائل زیرساختی در کشور وجود دارد، نام کرد: این مسائل به وسیله وزیر صمت یا وزیر ارشاد حل نمی شود زیرا یکسری از مسائل به تحریم ها برمی شود به طوری که در زمینه ورود ماشین آلات و قطعات مورد احتیاج با مسائل جدی روبروییم که باید راهکاری برای آ ن ها اندیشیده شود.
در بخش دیگری از این نشست، شاهرخ شیرمست، مدیر چاپ تیراژه با بیان اینکه صنعت چاپ از سوی هیچ وزارت خانه و سازمانی حمایت نمی شود، نام کرد: ما در سال هایی که مشکل ارز و دلار نبود درگیر حاشیه بودیم، در آن سال ها می توانستیم ماشین آلات وارد کنیم و به روز شویم اما این کار را نکردیم.
وی ادامه داد: در حالی که صنف چاپ برای نوسازی ماشین آلاتش، احتیاجمند حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت صمت است؛ ولی تا به امروز هیچ حمایتی را دریافت ننموده است.
شیرمست با بیان اینکه برای فراوری صادراتی باید تجهیزات و ماشین آلات به روز داشت ولی در حال حاضر ماشین آلات چاپ کشور ضعیف و فرسوده است، گفت: امروز دلار و مرکب و ماشین های چاپ قیمت بسیار بالایی دارند و راه های پیش روی ما بسته است و هیچ جایی از ما حمایت نمی شود و باید در پی توجیه مالی باشیم.
وی یادآور شد: واقعیت این است که تمام ماشین آلات ما ضعیف است، ما مسائل و مسائل خود را بارها تکرار نموده ایم و گفته ایم، در این میان امیدواریم رئیس اتحادیه چاپ پیگیر این مساله باشد تا مسائل رفع شود.
لزوم تدوین یک لایحه جامع از مطالبات صنف چاپ
در ادامه هم حسین قنبرزاده، مدیر چاپ خزر دقایقی صحبت کرد و گفت: ادغام سراسری صنوف چاپ و تشکیل اتحادیه کشوری باید به نام اصلی ترین مطالبه صنف چاپ مطرح و پیگیری شود.
وی ادامه داد: بعلاوه باید لایحه ای جامع و مانع از خواسته ها و مطالبات صنف چاپ تنظیم و تدوین شود که در نشست آینده با وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و صمت ارائه شود.
قنبرزاده با بیان اینکه همواره اولین خواسته ای که مطرح می شود درباره پرداخت وام است، گفت: این در حالی است که صنف ما خیلی قوی است و طرح این موضوع نشان دهنده ضعف صنف است، در این زمینه ما هرگز نتوانستیم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت صمت را قانع کنیم که چاپ فقط نشر نیست بلکه صنعت است.
وی با طرح این موضوع که چاپ یک صنعت فوق قوی و مادر است، یادآور شد: ما یک صنف صنعتی و فراوریی هستیم که در همه بخش ها و صنایع تاثیرگذار است و بعد از صنف غذایی کشور، چاپ بالاترین سرمایه گذاری صنعتی و بیشترین نیروی کار را در کشور دارد.
قنبرزاده تاکید نمود: اگر بتوانیم با همت و کوشش این دیدگاه ها را در وزارتخانه های صمت و ارشاد به کرسی بنشانیم، آنگاه می توانیم حق صنف را مطالبه کنیم. تا نتوانیم در وزارت صمت یک پایگاه داشته باشیم نمی توانیم حق چاپ را دنبال کنیم.
قوانین وزارت ارشاد تسهیل شود
در ادامه هم علی طارمی، پیشکسوت صنعت چاپ درباره مطالبات صنف چاپ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم، گفت: برای اینکه بدانیم از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چه مطالبه ای داشته باشیم، بهتر است آنالیز کنیم که قانون، چه تعریفی از چاپ دارد و چه وظایفی را برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معین نموده است.
وی ادامه داد: بر اساس تعریف قانون، چاپ، بستر نشر است، بنابراین وزارت ارشاد باید تنها بر نحوه کار و فعالیت چاپخانه ها نظارت و کنترل داشته باشد.
طارمی با بیان اینکه در هیچ جای قانون، نگاه صنعتی و حمایتی به صنعت چاپ نشده است، نام کرد: وزارت صمت در دهه شصت خورشیدی، به هیچ وجه چاپ را صنعت قلمداد نمی کرد، در بازدید مسئولان وقت وزارت صنعت که از شرکت چاپ افست صورت گرفت، این پرسش مطرح شد که فرایند چاپ پیچیده تر است یا فرایند کارتن سازی؟
به گفته وی، در آنجا بود که در فکر مسئولان نهادینه شد، که می توان چاپ را یک صنعت به تعداد آورد اما باز هم عملا کار خاصی برای این صنعت انجام نشده است.
طارمی با طرح این موضوع که یک دسته از مسائل حوزه چاپ، ناشی از قوانین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، تاکید نمود: گذراندن فرایند پیچیده و طولانی اخذ مجوز تاسیس است در حالی که هیچ کدام از صنایع دیگر برای گرفتن مجوز، احتیاجی به طی کردن آن ندارند.
وی اضافه کرد: مشکل دیگر، قوانین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای جابجایی و فروش ماشین آلات صنعت چاپ است که باید برای هر نقل و انتقالی به دفتر خانه مراجعه کرد که این مساله مسائلی را برای صنف ایجاد نموده و امیدوارم در دولت نو برای حل و رفع آن اقدام شود.
مطالبات صنف چاپ باید اولویت بندی شود
امیرهومن محمدی، مدیر چاپ هودیس پارس هم در سخنانی گفت: در طول این سال ها، تحریم ها موجب شده، نتوانیم به بازارهای بین المللی محصولات چاپی وارد شویم و معتقدم تا زمانی که محدودی تهای تحریم برداشته نشود، وضعمان تغییری نخواهد کرد.
وی با اشاره به مشکل مجموعه خود نام نکرد: ما بعد از مسائل بسیاری که برای راه اندازی و تاسیس مجموعه داشتیم حالا که برای تهیه و تامین یک مقوای خاص در پی واردات رفتیم متوجه شدیم که هیچ کمپانی ای به علت تحریم ها به ما مقوا نمی دهد و در زمینه تامین جنس و مواد اولیه مشکل داریم.
محمدی اضافه کرد: باید مطالبات صنف چاپ را بر حسب اهمیت، اولویت بندی نموده و سپس آنها را پیگیری کنیم، ما باید یکی یکی مطالبات خود را به خاتمه برسانیم و به سراغ مطالبه بعدی برویم.
در بخش دیگر این نشست، محمد علی هاشمی، مدیر چاپ و نشر شادرنگ هم در سخنانی تاکید نمود: آیا این فکر قابل اجراست که بجای انتقال تمام چاپخانه ها به زیر مجموعه وزارت صمت، تنها واحدهای چاپی عظیم منتقل شوند؟ آیا می توان به شکلی تقسیم بندی کرد که چاپخانه های کوچک همچنان زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باقی بمانند؟
وی ادامه داد: در طول 30 سال فعالیت در این حوزه ما خواسته های زیادی داشتیم که هیچ کدام محقق نشد و واسپاری وجه صنعتی به وزارت صمت یکی از آن ها بود، اما بنظرم می توان کاری کرد که بعضی واحدهای عظیم تر به وزارت صمت منتقل شود.
اتحادیه باید به یک هویت مورد پذیرش در کنار دولت تبدیل شود
بعلاوه افشین فرنگی، مدیر فروش شرکت گرینفیلو هم در این نشست به طرح دغدغه های خود در صنعت چاپ افتاد، وی با طرح این موضوع که به جای انتقال به وزارت صمت، بیایید در شرایط فعلی تغییر ایجاد کنیم، گفت: باید بنا را بر تغییر و تقویت اتحادیه چاپخانه داران بگذاریم، اتحادیه باید توانمندی به چالش کشیدن دو وزارتخانه صمت و فرهنگ را داشته باشد تا بتواند اختیار و امتیاز بگیرد.
وی ادامه داد: اتحادیه باید به یک هویت مورد پذیرش در کنار دولت تبدیل شود و اتاق فکر مشترکی میان وزارت صمت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اتحادیه چاپخانه داران به وجود بیاید.
فرنگی با بیان اینکه قرار گرفتن چاپ در زیرمجموعه وزارت صمت مسائل دیگری هم در پی دارد، نام کرد: از این پس وزارت صمت به بخش محیط زیست و فاضلاب نامه می دهد و تمام چاپخانه های ظهیرالاسلام و .. باید فاضلاب صنعتی داشته باشند و اگر نمی توانند باید به خارج شهر بروند.
وی تاکید نمود: آیا چنین ظرفیتی در میان همه چاپخانه های ما وجود دارد که بتوانند این کار را انجام بدهند و اینها از جمله مسائلی است که باید به آن توجه کنیم.
فرنگی با بیان اینکه مشکل ما از قوانین و واژه ها است، گفت: در وزارت صمت وقتی نام چاپ می آوریم نام کتاب را می آورند و سپس کارتن به فکر آن ها می آید و ما باید کوشش کنیم گستردگی این حوزه را به آن ها نشان بدهیم.
ایجاد شرکت تعاونی و راهنمایی به سمت شهرک های صنعتی
میریونس جعفری، نایب رئیس اتحادیه چاپخانه داران دیگر میهمان و سخنران این نشست بود، وی گفت: اکنون چاپخانه های عظیم به نوعی، زیر مجموعه وزارت صمت هستند، ولی ما برای انتقال تمام چاپخانه ها، ضروری است واحدهای کوچک را به وسیله ایجاد شرکت های تعاونی و راهنمایی آن به شهرک های صنعتی تجمیع کنیم.
جعفری اضافه کرد: امروزه اغلب چاپخانه های ما یعنی حدود 90 درصد کوچک هستند و 10 درصد دیگر رشد خوبی داشتند و با قرار گرفتن در زیرمجموعه وزارت صنایع کارهای خود را دنبال می نمایند.
وی با بیان اینکه باید مسائل خود را طرح کنیم، نام کرد: یکی از مسائل این بود یک روز مدیر دفتر چاپ در وزارت ارشاد برای اینکه کار وزارتخانه کم شود و همه کارهای ما به استان تهران واگذار شود در حالی که با این تصمیم مسائل ما روز به روز بیشتر شد زیرا کمتر کسی این حوزه را می شناخت.
در خاتمه هم تقی علیان، مشاور عالی اتحادیه چاپخانه داران در سخنانی نام کرد: سال ها پیش، در نشست های دفتر چاپ و نشر وزارت ارشاد هیچ پیشنهاد و مطالبه ای ازسوی اتحادیه چاپخانه داران مطرح نمی شد و نوعی ملاحظه همواره وجود داشت.
وی ادامه داد: در این زمینه دفتر چاپ و اتحادیه هر یک راه خود را جداگانه می رفت و هیات مدیره های قبلی هیچ گاه در پی تقویت اتحادیه و گرفتن اختیارات بیشتر از وزارت فرهنگ و ارشاد نبودند در حالی که الان باید در پی افزایش اختیارات اتحادیه باشیم.
به گفته علیان، اکنون فرصت خوبی پیش آمده تا مطالبه گر صندلی و حقوق واقعی صنف چاپ باشیم، زیرا شاهدیم وزیری بر مسند وزارت فرهنگ و ارشاد تکیه زده که می خواهد برای صنف چاپ کاری انجام دهد.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایرانsharj10.ir: شارژ 10 | مجله گردشگری و مسافرتی
liso.ir: لیسو | وبلاگ دانشجویان رشته معماری
mnab.ir: مجله مدیریت ناب، مدرنترین روش ها و تکنیک ها در علم مدیریت جدید