تعطیلات، رژیم را تعطیل نمی کند

به گزارش مجله سرگرمی، در ایام نوروز عادات غذایی افراد عمدتا دستخوش تغییر می شود. الگوی غذایی معمول خانواده تغییر می یابد. وعده های غذایی کمرنگ تر می شود و مصرف تنقلات جایگزین آن می شود. وعده صبحانه فراموش شده و نظم وعده های غذایی از بین می رود. خانواده ها به علت دید و بازدید ها و یا سفر ممکن است کمتر به پخت و پز بپردازند و بیشتر به سوی

تعطیلات، رژیم را تعطیل نمی کند

تعطیلات، رژیم را تعطیل نمی نماید

مصاحبه با دکتر سیدضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه

در ایام نوروز عادات غذایی افراد عمدتا دستخوش تغییر می شود. الگوی غذایی معمول خانواده تغییر می یابد. وعده های غذایی کمرنگ تر می شود و مصرف تنقلات جایگزین آن می شود. وعده صبحانه فراموش شده و نظم وعده های غذایی از بین می رود. خانواده ها به علت دید و بازدید ها و یا سفر ممکن است کمتر به پخت و پز بپردازند و بیشتر به سوی غذاهای آماده مانند سوسیس و کالباس و اسنک ها روی بیاورند. پس بیایید همگی با آغاز روزهای دلپذیر بهاری عادت تازهی را آغاز کنیم که هم جسممان را طراوت می بخشد و هم روحمان را. از همین تعطیلات بهاری آغاز کنید. دکتر مظهری رییس انجمن متخصصان تغذیه ایران برای این منظور به ما یاری می نماید.

چه نکات سلامت را باید در نوروز رعایت کنیم؟

نوروز مجوز تخطی از چارچوب رژیم غذایی و دارویی که داشته اید و حفظ آن را برای سلامت شما ضروری دانسته اند، نیست. اتفاقا در نوروز باید طرحی نو که زندگی بهتری را برایتان به ارمغان می آورد، در اندازید. متاسفانه خیلی از مردم، در نوروز نه تنها مجوز تعطیل شدن رژیم غذایی و دارویی برای خود صادر می نمایند بلکه چنان از بچه ها خود غافل می شوند که گویی تربیت کردن آنها و رعایت اخلاقیات هم در این ایام عید تعطیل اعلام شده است. بچه هایی که به سمت میوه و شیرینی و آجیل یورش می برند و عظیم ترها نه تنها با تذکرات به جا رعایت حال صاحب خانه را نمی نمایند بلکه چنان مشغول گپ های خانوادگی می شوند که غفلت نموده و بچه ها را در حالی که اسهال و استفراغ دارند، در این تعطیلی راهی بیمارستان می نمایند. شیفت های کارکنان بیمارستانی هم که در نوروز کمتر شده و دسترسی به دکتر و دارو سخت است و می خواهم بدانم این واقعا به اضطراب و ناراحتی اش می ارزد؟

اگر موافق باشید، تغذیه سالم عید را در دو بعد آنالیز کنیم: اول آنهایی که در شهر خود می مانند و به دید و بازدید می فرایند و دوم آنهایی که نوروز خود را در سفر می گذرانند.

بله، اتفاقا تقسیم بندی خوبی است چون می توانیم اشاره کنیم که به گروه هایی مانند سالمندان و بچه ها و بیماران مبتلا به فشارخون، دیابت و دیگر بیمارانی که تغذیه ناصحیح اثر خاصی روی بر هم زدن تعادل سیستم بدنی آنها می گذارد و باید نگاه ویژه ای به آنها داشت. گذشته از آن اگر قرار باشد در این مهمانی ها آجیل و میوه و شیرینی تعارف شود که به طور دقیق همین طور است؛ افراد سالم هم بدون توجه به مصرف مازاد بر احتیاج خود کالری اضافه دریافت می نمایند و مساله فقط این نیست اما چون نسبت فیزیولوژیک منابع انرژی که از چربی ها، قندها و پروتئین ها تامین می شود، بر هم می خورد و در پی این نامتعادل بودن، افراد آسیب پذیر مانند بچه ها در معرض خطر بیشتری قرار می گیرند. بچه های کوچک تر که از غفلت والدین استفاده می نمایند و آجیل و تخمه با پوست و یا خامه های شیرینی- که احتمال آلوده شدن به میکروارگانیسم ها به وسیله خامه زیاد است- می خورند، به مسمومیت، اسهال و استفراغ دچار می شوند. تصور کنید از صبح تا شب به چند دید و بازدید می روید و در این میان گاهی ناهار یا شام را در رستوران میل می کنید. رستوران هایی شلوغ که با تراکم مراجعه نماینده روبرو هستند و احتمال غفلت بر بهداشت محیطی، فردی و مواد اولیه در آنها زیادتر است.

پس با چه معیاری متوجه شویم آن رستوران بهداشتی است؟

برترین معیار این است که قاشق و کارد یا لیوان روی میز را دیدن کنید که جای لک روی آن هست یا نه. گاهی آن قدر با عجله شسته شده اند که حالت چربی لک وجود دارد. دوم اینکه از پارچ آب که حاوی یخ است ننوشید، آلودگی یخ و آلودگی سس سالاد بسیار رایج است. پس در خوردن سبزی و سالاد تازه احتیاط کنید. انگل ها و مواد بیماری زا به وسیله خوب ضدعفونی نشدن کاهو و انواع سبزی به راحتی شما و به خصوص بچه ها که قدرت دفاعی کمتری دارند را بیمار می نماید. گاهی بد نیست نیم نگاهی به کارکنان رستوران و دستمال هایی که با آن میز ها را تمیز می نمایند بیندازید تا حقایقی را دریابد.

این هشدار شما را باید گروهی که با وسیله شخصی یا عمومی به سفرهای نوروزی می فرایند هم جدی بگیرند. غیر از آن چه توصیه ای برایشان دارید؟

توصیه دیگرم راجع به آب است. اگر جاهای خوش و آب و هوا یا کنار چشمه ای توقف کردید مبادا بی احتیاطی کنید و از آن آب بنوشید یا میوه و سبزی هایتان را با آب غیربهداشتی بشویید. زلال بودن آب علت بهداشتی بودنش نیست. اگر با خودتان سبزی های آماده، تخم مرغ آب پز یا سیب زمینی، مقداری پنیر، مشتی گردو و فلاکس آب گرم و چند بطری آب به همراه ببرید، هم تغذیه سالمی خواهید داشت و هم از رستوران های بین راهی استفاده نمی کنید یا لااقل به رستورانی می رسید که از آن مطمئن هستید. یادتان باشد شستشوی دست با صابون مایع یا یک بار مصرف که مخصوص خودتان است صورت بگیرد. از خوردن آجیل و شیرینی در طول راستا که عطش را زیاد می نماید، بپرهیزید. پرخوری راننده توجه او را در رعایت احتیاط کم می نماید و چه خوب است برای خوردن میوه یا نوشیدن چای توقف کنید و از سفر امن خود لذت ببرید. به همراه داشتن نان های سبوس دار، کتلت یا شامی و یا لقمه نان پنیر سبزی گردو برترین غذای بین راهی سفر است. خیار، کیوی، پرتقال و سیب اگر میوه های هم سفر شما باشند بسیار عالی است. در آخر اضافه می کنم تا به یک محیط تازه رسیدید شرط احتیاط است که از غذای محلی به خصوص شیر و ماست سنتی آنها در صورت نداشتن اطمینان نخورید و یا اگر می شناسید کم کم میل کنید تا سیستم دفاعی بدن خود را با محیط تازه و اقدام دفاعی مناسب با آنجا آماده کند. اگر بیماری خاصی دارید که پرهیز غذایی برایتان در نظر گرفته شده است، غذای مخصوص خود را به همراه ببرید. داروها را از قلم نیاندازید. اگر شما که دیابت دارید، ناپرهیزی کنید و دچار افزایش شدید قند خون شوید یا خدای ننموده به اغما بروید، مسافرت را بر خود و دیگران تلخ می کنید.

منبع: http://www.salamat.com

ae

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

batask.ir: مترجم آنلاین، دارالترجمه آنلاین

منبع: راسخون
انتشار: 20 آبان 1400 بروزرسانی: 20 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 158777

به "تعطیلات، رژیم را تعطیل نمی کند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تعطیلات، رژیم را تعطیل نمی کند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید