تسلط بر زبان فارسی دلیل ماندگاری آثار نجف دریابندری بود

به گزارش مجله سرگرمی، هارون یشایایی، تهیه کننده سینما و از دوستان نزدیک نجف دریابندری معتقد است که دلیل ماندگاری نام زنده یاد نجف دریابندری داشتن سبک و سیاق مخصوص به خود در ترجمه و تسلط کافی روی زبان فارسی است.

تسلط بر زبان فارسی دلیل ماندگاری آثار نجف دریابندری بود

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایبنا، هارون یشایایی، اظهار کرد: کار نجف دریابندری به قدری وسعت دارد که نمی توان در چند جمله اعلام کرد؛ اما اگر به شکل خلاصه بخواهم بگویم، باید گفت که نجف دریابندری سبک و سیاق خاص خودش را داشت و بدون شک با همین روش نویسندگان زیادی را به علاقه مندان ادبیات معرفی نموده است.

وی ادامه داد: از آثار ترجمه استاد نجف که فاصله بگیریم، وی یکی از پرفروش ترین کتاب های آشپزی تاریخ نشر ایران به نام کتاب مستطاب آشپزی را نوشته است. این کتاب با اینکه ربطی به سایر آثارش نداشت، اما درخشید و به نظرم یکی از شاهکارهای نجف دریابندری است.

این نویسنده و تهیه نماینده سینما در شرح دلایل ماندگاری نجف دریابندری در ادبیات فارسی گفت: به نظر من تسلط نجف دریابندری به زبان فارسی باعث شد که خوب دیده گردد و همواره نام اش به عنوان یکی از عظیم ترین مترجمان معاصر مطرح گردد. اینکه مترجم به زبان مبدا مسلط باشد، شرط اولیه ترجمه است و خیلی ها هستند که به زبان های خارجی مسلط هستند، اما مترجم نیستند؛ بنابراین اتفاقی که باعث ماندگاری مترجمان می گردد، تسلط آنها به مقصد است، درست مانند تسلط نجف دریابندری به زبان فارسی.

یشایایی با اشاره به دلایل نگارش کتاب مستطاب آشپزی از سوی یک شخصیت ادبی اظهار کرد: نجف دریابندری این کتاب را با همکاری همسرش، فهیمه راستکار نوشت و بدون شک تنها عشق و علاقه است که می تواند یک مرد ادبیاتی را به سمت کتاب نوستن درباره آشپزی ببرد. او به قدری به آشپزی علاقه مند بود که در زمان گذران حبس در زندان آبادان، آشپزخانه زندان را اداره می کرد. این را گفتم تا بگویم علاقه وجود داشته و او این کاره بوده است.

تهیه نماینده فیلم ناخدا خورشید و هامون در تشریح جمع های هر هفته ای دوست داران نجف دریابندری در منزلش گفت: از چند سال پیش تا به حال، جمعی از نویسندگان، مترجمان و اهل فرهنگ هر آدینه در منزل نجف دریابندری جمع می شدند تا با او ملاقات نمایند. نجف دریابندری در این سال های آخر واقعا حرف نمی توانست بزند و تنها اشاراتی داشت و ما تنها به این دلیل به منزل او می رفتیم که استاد نجف از دیدن دوستان مسرور می شد و برایش خوشایند بود که همه دوستانش در منزل او گرد هم جمع می شوند.

وی در خاتمه گفت: البته گاهی وقت ها که حالش خوب بود از تخت بلند می شد و در جمع می نشست و گاهی با پاسخی کوتاه همه را سر ذوق می آورد. این ملاقاتها ادامه داشت تا کرونا آمد و من فکر می کنم از اوایل اسفندماه 98 دیگر دور هم جمع نشده ایم. البته حدود 15 روز پیش به تنهایی به دیدنش رفتم و تا آن روز حالش خوب بود.

نجف دریابندری، نویسنده و مترجم مطرح ایرانی، صبح دیروز (15 اردیبهشت ماه) در 91 سالگی درگذشت.

pariha.ir: پریها | مجله گردشگری، تور لحظه آخری، تور ارزان قیمت، سفرنامه گردشگری

مجله 90 جعبه: مجله 90 جعبه، مجله تفریحی و آموزشی و سرگرمی

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 9 بهمن 1400 بروزرسانی: 9 بهمن 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 89020

به "تسلط بر زبان فارسی دلیل ماندگاری آثار نجف دریابندری بود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تسلط بر زبان فارسی دلیل ماندگاری آثار نجف دریابندری بود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید