بیمه سلامت با آنتی اکسیدان ها

به گزارش مجله سرگرمی، برای تعریف آنتی اکسیدان بهتر است ابتدا این واژه ترکیبی را تفکیک کرده و به صورت مجزا معنی نماییم. آنتی به معنی ضد، اکسیدان به معنی چیزی که اکسید می نماید و اکسیدکردن یعنی ترکیب کردن با اکسیژن، بنابراین آنتی اکسیدان را از نظر لغوی می توان ماده ای که ضداکسید کردن می باشد معنی نمود. از نظر علمی هم آنتی اکسیدان ها موادی هستند که از سلول های بدن در برابر اکسیداسیون محافظت می کنند.

بیمه سلامت با آنتی اکسیدان ها

بیمه سلامت با آنتی اکسیدان ها

نویسنده: رستا شرافت کتابچی

آنتی اکسیدان چیست؟

برای تعریف آنتی اکسیدان بهتر است ابتدا این واژه ترکیبی را تفکیک نموده و به صورت مجزا معنی نماییم. آنتی به معنی ضد، اکسیدان به معنی چیزی که اکسید می کند و اکسیدکردن یعنی ترکیب کردن با اکسیژن، بنابراین آنتی اکسیدان را از نظر لغوی می توان ماده ای که ضداکسید کردن می باشد معنی نمود. از نظر علمی هم آنتی اکسیدان ها موادی هستند که از سلول های بدن در برابر اکسیداسیون محافظت می نمایند.

اما در کنار آنتی اکسیدان ها به واژه دیگری هم باید پرداخت و آن رادیکال های آزاد می باشد.

رادیکال آزاد چیست؟

رادیکال های آزاد، اتم ها یا مولکول هایی هستند که آخرین لایه الکترونی آنها کامل نبوده و به همین علت بسیار ناپایدارند و تمایل به حمله به نزدیک ترین مولکول های پایدار و دریافت الکترون از آنها دارند که این عمل منجر به یک واکنش زنجیری و تشکیل رادیکال های آزاد نو می شود. رادیکال های آزاد در بدن ما به طور طبیعی فراوری و مهار می گردند، ولی درصورتی که فراوری آنها در بدن به صورت کنترل نشده باشد، می توانند به اجزاء مختلف بدن مانندDNA، چربی های سلولی، مغز و یا سایر بافت ها آسیب برسانند. امروزه بسیاری از بیماری ها از جمله انواع سرطان ها، بیماری قلب و عروق، کاتاراکت، آرتریت، و بعلاوه پیری و پیری زودرس را با رادیکال های آزاد مرتبط می دانند.

علل فراوری رادیکال های آزاد دربدن: رادیکال های آزاد به طرق مختلف در بدن ایجاد می شوند که در زیر به برخی از آنها اشاره می کنیم:

1- در طی متابولیسم طبیعی بدن

2- وجود عوامل محیطی نظیر آلودگی هوا، مصرف سیگار، الکل، استرس، تشعشات امواج ماوراء بنفش و مصرف برخی داروها.

3- در برخی موارد هنگام از بین بردن ویروس ها و باکتری ها به وسیله سیستم ایمنی بدن.

منابع آنتی اکسیدان :

آنتی اکسیدان های طبیعی در مواد غذایی مانند میوه جات، سبزیجات، غلات، حبوبات، مغزها و دانه ها یافت می شوند که در زیر به پاره ای از آنها اشاره می نماییم:

1) میوه جات: شامل آلبالو، گیلاس، تمشک، توت فرنگی، هندوانه، انار، انگور، پرتقال، آلو، آناناس، کیوی و گریپ فروت، در ضمنً میوه جات خشکی نظیرآلو بخارا و خرما حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان می باشند.

2) سبزیجات: شامل بروکلی، کلم برگ، فلفل قرمز، گوجه فرنگی، جعفری، اسفناج و چغندر.

3) حبوبات: مانند لوبیا چیتی و لوبیای سویا

4) مغزها و دانه ها: گردو، فندق، بادام زمینی و دانه آفتابگردان.

5) جو، جو دوسر و ذرت

6) ادویه جات: میخک، دارچین، آویشن و زنجفیل.

بعلاوه ویتامین های CوE و کاروتنوییدها (رنگدانه های قرمز، نارنجی و زردی که در سبزیجات و میوه جات موجودند) از دسته آنتی اکسیدان ها به تعداد می فرایند. برای مثال ویتامینE به وسیله محافظت LDLدر برابر اکسیداسیون، عروق را در مقابل تشکیل پلاک و بدن را در مقابل بیماری های قلب و عروق محافظت می کند. بعلاوه این ویتامین مانع تجمع پلاکت ها شده و بنابراین از تشکیل لخته جلوگیری می کند. ویتامینC هم باعث محافظت بدن در مقابل سرطان های دهان، حنجره و مری می شود.

مطالعات متعددی در گوشه و کنار دنیا در ارتباط با اثرات محافظتی آنتی اکسیدان ها در برابر بیماری ها اجرا شده است. برای مثال در مطالعه ای در هاروارد نشان داده شده گوجه فرنگی، بدن را در مقابل بروز سرطان پروستات محافظت می کند. گوجه فرنگی غنی از لیکوپن یا همان رنگدانه قرمز رنگی است که دارای فعالیت آنتی اکسیدانی می باشد. سبزیجات سبزبرگی شکل، حاوی رنگدانه های کاروتنوییدی(به نام های لوتئین و زئازانتین) هستند. که همچون ویتامین هایC و E آسیب های وارده بر شبکیه چشم را که منجر به نابینایی می شود به تأخیر می اندازند. فلاوونوییدها (گروهی از رنگدانه های گیاهی) هم دارای نقش آنتی اکسیدانی بسیار قوی می باشند. به طوری که حتی اثر محافظتی آنها در این زمینه از ویتامین های C و E بیشتر است. این مواد در غلات کامل، دانه های گیاهی و سبزیجات یافت می شوند. چای سبز که خاصیت آنتی اکسیدانی آن 5 برابر چای قرمز است، حاوی پلی فنول هایی است که با بالابردن فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و ممانعت از تشکیل ترکیبات سرطانزا، مانع بروز سرطان می شود. مقدار آنتی اکسیدان موجود در کاکائو بیش از 3 برابر چای سبز است، ولی برای رسیدن به این قدرت آنتی اکسیدانی ضروری است که به صورت خالص(تیره) مصرف شود. بنابراین توصیه می شود از شکلات تلخ با مقدار کاکائوی 70درصد و یا ترجیحاً تا 85 درصد استفاده شود. ویژگی کاهندگی سطح کلسترول و اثرات محافظتی برروی قلب و بعلاوه خواص ضدپیریسیر را هم به وجود آنتی اکسیدان می باشد، ولی نه به مقدار میوه ای که آب آن گرفته شده است، چرا که آنتی اکسیدان ها بیشتر در قسمت گوشتی و پوست میوه جات متمرکز شده اند.

آنتی اکسیدان ها و رادیکال های آزاد؛

همان طور که پیش از این اشاره شد، رادیکال های آزاد دارای کمبود الکترون بوده و بنابراین به وجود ترکیباتی احتیاج است که با دادن الکترون به این رادیکال های آزاد، آنها را خنثی نموده، ولی خود در این فرآیند به رادیکال آزاد تبدیل نگردند. این کار ادامه واکنش زنجیری فراوری رادیکال آزاد(که قبلاً به آن اشاره شد) را متوقف می کند. در بدن ما این عمل برعهده آنتی اکسیدان هایی است که با دادن الکترون، خود به رادیکال آزاد تبدیل نمی شوند. آنتی اکسیدان ها پیش از آنکه رادیکال های آزاد بتوانند به بدن آسیب برسانند، آنها را به مواد دفعی بی ضرری که از بدن دفع می شوند، تبدیل می نمایند.

نتیجه گیری:

از آنچه ذکر شد نتیجه می گیریم با توجه به اینکه ما همیشه در برابر هجوم رادیکال های آزاد قرار داریم. برای خنثی کردن اثرات این مواد مخرب و پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری ها ضروری است مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان را تا حد امکان به وسیله رژیم غذایی دریافت کنیم. از آنجا که گیاهان (به ویژه سبزیجات و میوه جات) از این نظر غنی هستند، بنابراین برترین راه برای اینکه مطمئن باشیم آنتی اکسیدان های طبیعی را به مقدار کافی دریافت نموده ایم، آن است که حتماً 5 تا 8 سهم از میوه جات و سبزیجات متنوع را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانیم.

منبع: نشریه دنیای تغذیه، تعداده 107

bestarticles.ir: بهترین مقاله، گلچینی از بهترین های دنیای فناوری و گردشگری

boostanchat.ir: بوستان گفتگو | انجمن بحث و بررسی فناوری های روز دنیا

منبع: راسخون
انتشار: 12 دی 1400 بروزرسانی: 12 دی 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 160542

به "بیمه سلامت با آنتی اکسیدان ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بیمه سلامت با آنتی اکسیدان ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید