برترین آثار فصل تابستانِ جایزه کتاب ماه و سال معرفی شدند
به گزارش مجله سرگرمی، سه کتاب برگزیده فصل تابستان 1399 جایزه کتاب ماه و سال کودک و نوجوان معرفی و در آیین ویژه ای با اهدای مرغک سیمین از صاحبان این آثار قدردانی شد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرنگاران، در آیین اهدای جوایز این رویداد که صبح روز 25 آذر 1399 در سالن غدیر مرکز آفرینش های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری بچه ها و نوجوانان برگزار گردید، سه اثر از میان 14 اثر (17 نسخه) راه یافته به مرحله نهایی، برگزیده شدند.
مرجان فولادوند، افسانه شعبان نژاد، مجید راستی، عبدالحکیم بهار و بابک نیک طلب داوران نهایی این رویداد در سرانجام، کتاب عید اومده، عروسک ها سروده خاتون حسنی و تصویرگری مرضیه قوام زاده از انتشارات به نشر را حائز شرایط دریافت جایزه کتاب ماه تیر اعلام کردند.
کتاب زنبوره، کجا؟ کجا؟ نوشته زهره پریرخ و تصویرگری سمانه قاسمی از نشر توت به اتفاق آرای داوران پیروز به دریافت جایزه کتاب ماه مرداد شد.
همچنین کتاب چگونه پدر خود را نجات دهیم؟ اثر پیت جانسون با ترجمه فریبا چاوشی و تصویرگری نایجل بینز از انتشارات هوپا به اتفاق آرای داوران، جایزه کتاب ماه شهریور 1399 را دریافت کرد.
در این آیین از ناشران سه کتاب تیر، مرداد و شهریور به واسطه نشر این آثار قدردانی شد و سیداحمد میرزاده از انتشارات به نشر، مصطفی مقسمی از نشر هوپا و اردشیر زرافشان از نشر توت به عنوان نماینده این ناشران جوایز را دریافت کردند.
بر اساس این خبر، تا سرانجام فصل تابستان 551 عنوان کتاب از 45 ناشر حوزه کودک و نوجوان به دبیرخانه رسید که از میان آن ها 171 عنوان کتاب به مرحله داوری رسید.
همچنین از میان کتاب هایی که در فصل تابستان به دبیرخانه رسید حدود 42 نویسنده و شاعر، داوران اولیه بودند که 17 کتاب را در بخش های شعر و داستان کودک و نوجوان شامل 3 داستان تالیف، 6 رمان تالیف، 1 داستان ترجمه، 2 رمان ترجمه و 5 اثر شعر به عنوان نامزد های دریافت جایزه کتاب ماه فصل تابستان انتخاب کردند و در اختیار پنج داور نهایی قرار دادند.
بر اساس این خبر کتاب شعر آش شله قلمکار نوشته اسماعیل امینی و تصویرگری لاله ضیائی از انتشارات چرخ فلک و آواز بند بند سروده محمدحسن حسینی و تصویرگری شبنم لهراسبی از انتشارات مدرسه هر دو در بخش شعر نوجوان و کی بود که فیش و فوش کرد؟ مامان اونو خاموش کرد سروده ناصر کشاورز و تصویرگری مژگان طائی از انتشارات به نشر، بادبادکم به ابر ها تکیه داده سروده مریم هاشم پور و تصویرگری مهسا هدایتی از انتشارات کانون پرورش فکری بچه ها و نوجوانان و عید اومده، عروسک ها سروده خاتون حسنی و تصویرگری مرضیه قوام زاده از انتشارات به نشر در بخش شعر کودک نامزد های جایزه کتاب فصل تابستان شدند.
در عین حال در بخش داستان کودک نیز کتاب های هیولای رنگ ها به نویسندگی و تصویرگری آنا یناس و ترجمه سحر ترهنده از انتشارات فاطمی (کتاب های طوطی)، گرگ های مهربان، کوه تخت نوشته محمدسرور رجایی و تصویرگری سمیه محمدی از انتشارات پرنده آبی، زنبوره، کجا؟ کجا؟ نوشته زهره پریرخ و تصویرگری سمانه قاسمی از نشر توت و سرزمین مرده ها و زنده ها نوشته طاهره ایبد و تصویرگری غزاله بیگدلو از انتشارات شهر قلم، نامزد های دریافت جایزه این فصل شدند.
همچنین رمان های چگونه پدر خود را نجات دهیم؟ اثر پیت جانسون، ترجمه فریبا چاووشی و تصویرگری نایجل بینز از انتشارات هوپا، پتش خوآرگر نوشته آرمان آرین از نشر افق، نوعی از بازنویسی زندگی فردوسی نوشته حمید عبداللهیان و تصویرگری سیدمیثم موسوی از نشر میچکا، پیمان خون/ ساحران باروت نوشته برایان مک کللن و ترجمه محمدصالح نورانی زاده از نشر هوپا، مرغ زرتاج، عروس اژدها، راز سمیرغ و شاه سایه ها مجموعه 4 جلدی نوشته کاتارینا ورزی و تصویرگری فرشید جمشیدی از نشر قدیانی، نامزد های بخش رمان نوجوان فصل تابستان جایزه کتاب ماه فصل تابستان به شمار می فرایند.
در بیانیه گروه داوری فصل تابستان آمده است: اگر کتاب های رسیده را نماینده بازار نشر ایران بدانیم، می توان گفت که کتاب های ترجمه همچنان سهم بیشتری از بازار کتاب را به خود اختصاص دادند و در میان کتاب هایِ تألیفی، تصویرگری، گرافیک و کتاب آرایی خوشبختانه چند گام از متن پیشی گرفته است و جای شادمانی دارد که کیفیت چاپ، تنوع فرم و دیگر عناصر بصری و فیزیکی کتاب های تالیفی رو به پیشرفت دارد.
هیأت داوران در ادامه خاطرنشان کردند که به نظر می رسد کتاب های تألیفی از سه نقطه ضعف شامل جای خالی سرویراستار، سرویراستاری که به خصوص به سامان بخشی کتاب های نویسندگان تازه کار بپردازد، احتیاج به ویراستار علمی به ویژه در کتاب های غیرداستانی برای دست یابی به نوشتاری بی اشتباه، روزآمد و با اطلاعات دقیق و توجه و حساسیت بیش از بیش به کاربرد زبان به عنوان اولین ابزار ارتباطیِ نویسنده با مخاطب رنج می برد.
اعضای داوری نیز در این موضوع هم نظر بودند که در رمان های نوجوانان به ویژه رمان هایی که با فضای فانتزی و اساطیری نوشته شد ه اند، زبان اغلب ضعیف و گاه مخدوش است. به یاد داشته باشیم که زبانِ فارسی میراث مشترک ماست و زیباترین و غنی ترین زبان های ادبی دنیا است. دریغ است متون معاصری که به ویژه برای بچه ها و نوجوانان نوشته شده از ظرفیت های زیباشناسانه این زبان عاری باشد و بی بهره بماند.
گروه داوری در بیانیه خود اظهار امیدواری کردند که این آنالیز ها و پیشنهاد ها به همدلی و همگرایی بیشتر برای اعتلای ادب معاصر فارسی به ویژه برای کتاب های کودک و نوجوان کمک رساند.
هیأت داوران در سرانجام این بیانیه از پدیدآورندگان کتاب، داوران، همراهان و به ویژه کانون پرورش فکری بچه ها و نوجوانان و همه آن هایی که در تندباد حوادث اخیر کوشش می نمایند تا این چراغ روشن بماند و در پرتو آن حاصل زحمت های پدیدآورندگان کتاب بهتر دیده گردد، سپاسگزاری کردند.
جایزه کتاب ماه و سال کودک و نوجوان هر فصل ادامه می یابد و منتخبی از آثار آنالیز شده کارشناسان این رویداد، در فهرست های خرید کتاب کانون پرورش فکری بچه ها و نوجوانان در قالب طرح تمیم (تامین محتوای یک پارچه مراکز کانون) قرار می گیرد.
منبع: خبرگزاری دانشجوmahsanblog.ir: سیستم مدیریت محتوای مهسان
کشتی کروز: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها